• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

insanin boyuna baksa uzaktan kesin anlaşılıyor:D
2 metre kadar vardir desem gerçekten öle oluyor..:D
diğerlerden ben pek anlamam.

hımm şimdi mezurayı yere koyup ölçtüm. aşağı yukaru evet 70-80 cm oluyor. sağ ayağımı sol ayağımın önüne attıgımızda 1 adım sayıyorsak tabi. şimdi hiçbişeyden emin olmamaya başladım :KK70:
Evet bi adım one bir adım olarak ;)

Ay ben elimle tartarım valla
Pazarcılar memnun benden
Ama bölümümlede alakalı bir durum bence surekli hassas terazi vb setlerle ugraştım
Mesela bir metre elimizle aşağı yukarı uzunluğunu gösterdiğimiz bişeydir bunun 200 katı zaten 200 metredir
Zaten 200 metrenin nerede bittiğini hesap edemeyebilirsiniz ama yurudukçe yada araba kullandıkça kaç metre gittiğiniz süreyi sık sık ölçün
Mesela dkda bir km
hangi hızda 1 km bunu bilmeniz Lazım
Kaşık ölçülerini bende anlamam o kadar
Googleda Butun hepsi var
Bir çay k., bir tatlı k., bir yemek kaşığı :Tuz, un, seker, nişasta gibi destek alabilirsiniz

Benim elim tartı gibidir. Pazarda 1 kg domates mı alcam çogunlukla tarttırdıgımda tam gelir. Bu yetenek galiba ama çok tersim döner bir yere gidelim dönüş yolu hep tam aksi yöndeymiş gibi gelir özellikle hava karanlık oldugunda asla yerimi yönümü bulamam. Bu yuzden de eşim araba sürmeyi öğren ne kadar dese de öğrenmiyorum. Yapamam gibi geliyor. İyi mi yapıyorum acaba kızlar. Kaç defa geçtiğimiz yolları hala bilmiyorum mesela.
navigasyonla halloluyor. benim sağım solum bile yok. kaybola kaybola hallettim

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim
Tek başına bu otizm düşündürmez bence. Özel öğrenme güçlüğü olabilir. Sizin dediğiniz gibi ölçü birimlerini kestirememe, yer yön tayin etmede sıkıntı yaşama, sağ sol karıştırma, uzanma- dönme vs mesafelerini karıştırıp sık sık sakarlıklar yapma, bisiklet otomobil doğru dürüst kullanamama, dans edememe, top ile oynanan oyunları becerememe ve daha bi sürü sey disleksi belirtileri olabilir. Ama olsa da bu yaştan sonra tanı koymanin bı anlami da yok. Çocukluk döneminde ancak bı seyler yapilabilir. Toplumun yüzde 15 i gibi büyük bir çoğunluğunda olduğu düşünülüyor ama çok az kişi tanilaniyor. İyi kötü bi şekilde siz de basetmişsiniz bununla. Bu saatten sonra acaba benim niye farklıyım deyip kafaya takmaya gerek yok bence.

Valla ben de tencerenin dibinde kalan yemeği başka kaba boşaktırken çok sorun yaşıyorum. Ya koyduğum kap büyük gelir ya da küçük gelir. Annem cuk diye ayarlar. Gram hesabını genelde margarini gözümde canlandırıp hesap ederim. Metre hesabı yapamam 100 m ne kadar tahmin edemem

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim

ik cı psikologa teşhis koydurtacak ne söylediyseniz artık.
kendindeki ufacık kusurları böyle teşhis koydurtacak kadar abartan insanları çok teatral buluyorum, dramatik buluyorum.
turkçesi var bunların şekerle kaplanmamış hali ama, kullanırsam alınırsınız.
iki ağlayıp iki gulen bipolar,
azıcık kafası bassın asperger diyor bizim memlekette artık herkes kendine.
neyse.

ik cı psikologa teşhis koydurtacak ne söylediyseniz artık.
kendindeki ufacık kusurları böyle teşhis koydurtacak kadar abartan insanları çok teatral buluyorum, dramatik buluyorum.
turkçesi var bunların şekerle kaplanmamış hali ama, kullanırsam alınırsınız.
iki ağlayıp iki gulen bipolar,
azıcık kafası bassın asperger diyor bizim memlekette artık herkes kendine.
neyse.
Cv mde ki eğitim durumları ve mesleğim in alakasızlıgı nedeniyle söyledi ben abartmadım

otızm olabılır mı dedı :D
8 mılyar nufuslu dunyanın 6 mılyarı otızm o zaman
bu dedıgınızı cogu ınsan yapamıyor yön duygusu bu gıbı seyler baska seyler
mesela ben hıc bır zaman kısılerı unutmam yuzlerı ısımlerı tel noları asla unutmam
cok dıkkatlıyımdır gozumden bırsey kacmaz gıttıgım yerı gordugum hıcbırseyı unutmam komple tarıf ederım
ama bana 100 metre sonra ılerde de 3 km yururum yanı
bu baska bırsey

gecen gun 165 mm kac cm dıye google a sordum mesela

Yön duygum iyidir gezerken kaybolmam pek. Ama metre hesabi yemrk tariflerindeki olay sıkınti benim icinde. Aslinda 200 mt olayina soyle cozum buldum yalniz biraz komik. Ben mesela 1 bucuk metreyim. Ben gibi 150 160 kisi duz yatmis o sekilde dusunuyorum.

Hepimizin herkesin bildiğini zannettiğimiz fakat aslında hiçbirimizin bilmediği şeylerden birisi 100 metre olayı bence
Ben de hep bunu düşünürüm sonra derim ki neyse söylemeyeyim salak demesinler
Bak bir rahatlama geldi şimdi

Yüksek bir yere çıkıp haykırasım geldi BEN 100 METREYI BILMIYORUM!!! diye

Back
X