• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

METOTREKSAT İĞNESİ ÖNCESİ SONRASI

ilkimediz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2025
4
3
1
29
Herkese merhaba arkadaşlar benim gibi bu durumu yaşayan anne adaylarına yardımcı olabilmek adına yazıyorum.

6 nisan 2025 tarihin de evde gebelik testi yaptım. (son adet tarihim 5 mart) pozitif.
aynı gün özel acilde yaptırdım beta 777 çıktı.

8 nisan 2025 ASM de beta 1225 çıktı.

sonra devlet hastanesinde doktora gittim değerim düşük olunca kese göremedim 10 gün sonra gel dedi

çalıştığım için kanı önceden vereyim sonuca göre gideyim diye ASM de kan verdim.(BU HATAYA DÜŞMEYİN TEK HASTANEDE VERİN BENCE BETA) 15 nisan 1446 çıktı kadın doğum uzmanına gidin dediler hemen sıra bulamadığım için acilden giriş yaptım beta aldılar 1297 çıktı aynı gün 15 nisan da 3. kanı aldılar 1189 çıktı doktor 2 gün sonra yine gel beta ver dedi.
17 nisan da verdim 1363 çıktı doktor o gece yatış verdi METOTREKSAT 100 mg iğne yapılması gerektiğini söyledi oldum o gece yattım tabi o an seni korkutuyorlar aklına neden iğne kürtaj değil demek gelmiyor. her neyse kanama olmadı o gün.
19 nisan da acile gittim herhangi bir ağrım sızım kanamam olmadı bu süreçte korkmayın. onu sormak için gittim normal dedi.
21 nisanda yine gittim 4. gün yükselmiş 1510 (NORMAL MİŞ YÜKSELMESİ ) doktor 7. gün gel beta ver dedi
neyse.
22 nisan da parça parça kan pıhtıları düşürdüm hemen acile gittim korkmayın normal dediler
24 nisan 7. gün beta verdim 177 ye düşmüş
27 nisan tekrar verdim 28 e düşmüş
artık 2 3 güne kan ver 0 lamasını bekle dediler.
BU SÜREÇTE CİNSEL İLİŞKİ YASAK. 3 AY KORUNMA ÖNERDİ DOKTOR AMA 6 MAYISTA BAŞKA DOKTORA GİDECEĞİM SONRA HSG İSTİYORUM.

EVET ZOR SÜREÇ AMA GEÇİYOR BU ARADA 2. GEBELİĞİM OLACAKTI NASİP.
ŞUAN TEK DİLEĞİM DİLEYEN İSTEYEN HER KADINA ANNELİĞİ YAŞATSIN HAYIRLISIYLA KOLAYLIKLA SAĞLIKLA.

Merhaba, aynı şeyleri aynı tarihlerde bende yaşadım ve yaşıyorum. Benim beta hcg o kadar yüksek değildi ama bugün metotreksat enjeksiyonu oldum. Çok mide bulantım var. Yan etkilerini gördünğz mü neler yaşadınız? Ve bu tan etkiler ne zaman azalmaya başladı? 😢

Merhaba, aynı şeyleri aynı tarihlerde bende yaşadım ve yaşıyorum. Benim beta hcg o kadar yüksek değildi ama bugün metotreksat enjeksiyonu oldum. Çok mide bulantım var. Yan etkilerini gördünğz mü neler yaşadınız? Ve bu tan etkiler ne zaman azalmaya başladı? 😢
Çok geçmiş olsun..
sizin beta değeriniz kaç neden oldunuz evet ilk gün biraz vardı iştah kesildi onun dışında aşırı baş ağrısı yapıyor müthiş derece de ama doktor ağrı kesici alma iç kanama olursa bilinmez dediği için ilaçsız atlattım bugün yine aşırı baş ağrım var mesela onun dışında bi kaç gün ağlamaklı mide bulantılı geçti …

Çok geçmiş olsun..
sizin beta değeriniz kaç neden oldunuz evet ilk gün biraz vardı iştah kesildi onun dışında aşırı baş ağrısı yapıyor müthiş derece de ama doktor ağrı kesici alma iç kanama olursa bilinmez dediği için ilaçsız atlattım bugün yine aşırı baş ağrım var mesela onun dışında bi kaç gün ağlamaklı mide bulantılı geçti …

Benim ki hep 170-230 arası oynadı durdu haftalarca. Artık yıprandığım için mtx yapmaya karar verdik. 80 mg yapıldı. Çok bulantı ve aşırı halsizlik var. İnşallah uzun sürmez bu durum 😣
Ağlamaklı hal hep var maalesef çünkü çok yıpratıcı bir süreç.. dokunsalar ağlıyorum.
Size de çok geçmiş olsun. Bu yaşadıklarımız hiç kolay değil, çabucak atlatalım inşallah. Bu arada bu yaşadıklarınızı paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim size. Yalnız olmadığımı anladım

Geçecek elbette .. Hani bardağın dolu tarafından bakmak gerekiyor ya acil de bi ebe bana en azından gebe kalabiliyorsunuz sağlıklı sağlıksız ona bak kötünün kötüsü var 3 5 ay sonra belki yine hamile olacaksın en azından böyle düşün demişti … evet saçma ama bi tık mantıklı şimdi kendimizi toplayıp vücudumuzu mentalimizi toplayıp sağlıklı bir gebeliğe hazırlık yapmamız gerekiyor.. Benim aklımda ilk hsg var o tüpleri açıyormuş mesela sonra değerlerimi düzenlemek ve doktor en az 3 ay demişti …. Gerisi tevekkül 🤲🏻
Size iğneden sonra ne kadar korun felan dediler

Geçecek elbette .. Hani bardağın dolu tarafından bakmak gerekiyor ya acil de bi ebe bana en azından gebe kalabiliyorsunuz sağlıklı sağlıksız ona bak kötünün kötüsü var 3 5 ay sonra belki yine hamile olacaksın en azından böyle düşün demişti … evet saçma ama bi tık mantıklı şimdi kendimizi toplayıp vücudumuzu mentalimizi toplayıp sağlıklı bir gebeliğe hazırlık yapmamız gerekiyor.. Benim aklımda ilk hsg var o tüpleri açıyormuş mesela sonra değerlerimi düzenlemek ve doktor en az 3 ay demişti …. Gerisi tevekkül 🤲🏻
Size iğneden sonra ne kadar korun felan dediler
Evet en az 3 ay, ama tamamen temizlenmesi için 6 ay korunmak gerek dedi. Doğru söylüyorsun nasip çok şükür sağlıklıyız. Sağlık yerinde olduktan sonra yine olur. Ben çok yıprandığım için bundan sonra tekrar düşünür müyüm bilemiyorum.. İsteyen herkese nasip olsun inş 🤲🏻

Evet sağlığımız olsun da gerisi kolay olabileceğini gördük kötü düşünmeyin evet aşırı yıpratıcı bi durum ama bida olmayacak diye birşey yok .. 2 ay önce çok yakın arkadaşım doğumdan 10 dakika sonra bebeğini kaybetti hiç aklımdan çıkmıyor sonra diyorum Allahım sen büyüksün hayırlısını bilirsin …. Tevekkül 🤲🏻🤲🏻

Evet sağlığımız olsun da gerisi kolay olabileceğini gördük kötü düşünmeyin evet aşırı yıpratıcı bi durum ama bida olmayacak diye birşey yok .. 2 ay önce çok yakın arkadaşım doğumdan 10 dakika sonra bebeğini kaybetti hiç aklımdan çıkmıyor sonra diyorum Allahım sen büyüksün hayırlısını bilirsin …. Tevekkül 🤲🏻🤲🏻
😣😢😢 ne kadar zor bir yük Allah ım çok üzüldüm 😞 sabırlar diliyorum.. Her şey için şükretmek çok önemli.. dediğiniz gibi tevekkül etmek gerek. Kaldıramayacağımız yükü vermesin bize.

Back
X