Demir 20. Hafta gibi basladı bana... Aslinda Benim demir ve kan degerlerim hep yerlerdeydi, talesemiden bile şüphe etti doktor. Artık kalp çarpıntısı baslayinca ben de düzenli kullanmaya dikkat eder oldum. Yoksa demir hapı igrendiriyordu. Magnezyuma dün basladım. O şart olmuyor. Folik asit ve c vitamini aliyorsundur. Muhtemelen bemiks c...onun icinde B vitaminleri de var zaten.
Günlük sut miktarı metionin fakiri diyetinde yogurtla aynidir. Benim diyette 400 gr yogurt ya da süt deniyor. Sütten nefret ederdim ama yogurttan da 19 ayda gına geldi. 2 minik kutu iciyorum şu cocuklar icin olandan.
Sen bana da bakma, diyetinde ne yazarsa doktorun ne derse onu yap. Sadece bil ki, kuru ekmek ve su yiyip icmiyoruz ne de olsa, diyettin ilk 2 haftası cehennem 3 ayı izdirap 6.aydan sonra sadece bıkkınlık veriyor. E senin de gebeligin bitip bebegine kavuştuğunda, diyet de bıkkınlık da sona erecek inşallah!
Daha ben diyetisyene gitmedim.
Bu hafta gidicem cnm.
Zaten bulantılardan fazla bişey yiyip icemiyorum.
Ben öyle süt içerim ki...
Süt yok fazla deyince kulaklarım düştü resmen.
Her gün 400 ml süt içerim doktor bana sakın diyeti uygulama, aç kalırsın az az ye dedi. Miktarlarını ayarla herşeyin dedi.
C vitamini vermedi.
Ama alırım. Tek b12 içeceğime bemiksc içerim.
Pazartesi çarşamba cuma folbiol
Salı Perşembe cumartesi B12
her gün 6 damla d vitamini
Yatarken coraspirin
Ve kan sulandirici iğne yapıyorum her öğlen kendime.
Şöyle bişey var bende bilmiyordum bu durumu yeni öğrendim işte gebeliği ilk öğrendim tek bacağına inanılmaz ağrılar giriyordu, nabız sürekli 104 oluyordu, kalbim tak tak tak ediyordu göğsümün ortasından, yataktan kalkamıyorum.
İlk kan pıhtı sorunu çıkınca enox 4000 verdiler.
Ama çarpıntı ve kalp sorunum devam etti.
Kan aldılar tekrar sonuçlar çıkıp homosistein seviyemde yüksek çıkınca coraspirini eklediler.
O günden sonra işte rahata erdim resmen.