sevgili bayanlar, metionin fakiri diyet uygulaması ve kan sulandırıcı kullanımı hakkında şüpheleri soruları olanlar...
Sizlerle de paylaşayım istedim, geçen hafta (Sinan hocanın hastası olmama rağmen kendisine öyle her istediğin zaman ulaşmak imkansız olduğu için), acil bir durum olursa (Allah korusun) evimin yakınlarında da gidebileceğim bir yer olsun diye özel bir hastanenin kadın doğum bölümüne gittim. Bir de Hacettepe'de eşleri içeri almıyorlar, eşimin de ileride ultrasona girebileceği bir alternatifim olsun istedim.
Tavsiye değil, bildiğimden değil, tamamen randevu alıp bodoslama gittim.
Randevu alırken telefonda, riskli gebelikte uzman varsa ondan randevu istediğimi söyledim. Bir kadın op.dr.den randevu verdiler. Muayenede hekime, 1 yıldır diyet yaptığımı, aslında romatoid artrit ve lupus hastası olduğumu, homozigot mutasyon nedeniyle kan pıhtılaşması da yaşadığımı, ilk gebeliğim olduğunu ilaçlarımı vs.vs. vs. vs. hepsini anlattım.
Yalan değil, Sinan hocadan farklı bir görüş belirtir de aklımı karıştırır mı diye korkarak gittim. Emin olmak elinden gelenin en doğrusunu yapmak istiyor insan.
Hekim, Sinan hocanın tedavisini aynen onayladığını; (coraspirin, clexane, cemiks-c ve folbiol ) diyete aynen devam etmemi, fazla kilo almamamı tavsiye ettiği gibi, gebeliğimin riskli değil, yüksek riskli gebelik olduğunu vurguladı. Sonuç olarak başka bir üniversiteden mezun, ihtisasını da farklı yerlerde yapmış (kimileri sadece Hacettepe kökenli doktorlar diyet veriyor diyor ya) operatör doktor bir kadın doğum uzmanı da Sinan hocanın tedavisini onayladı. Ben uzun uzadıya yazmayacağım ama hepsini sebebi şu, nedeni bu diye de uzun uzun açıkladı. Örneğin Clexane iğne bir tedbir değil tedavi sizin için dedi.
Kendi romotoloğumun yönlendirmesiyle Sinan hocaya gitmiştim. Hoca, bir yıl gebeliğe izin vermedi diye, doğrudan yüzüne de gıyabında da çok homurdandım, kızdım çekiştim kavga ettim, ama geçen haftadan beri içime bir kez daha sindi.
Sizlerle paylaşayım dedim, sevgiyle kalın...