Metformin hakkında

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
48
İstanbul
Selam ben pko'lu olduğum için uzun zamandır glucophage kullanıyorum yaklaşık bir yıldır günde bi tane 850mg.bunun gibi metformin içeren ilaç kullanan arkadaşlar varsa ne zamandır kullanıyorsunuz dr.bi süre verdi mi şu kadar kullan bırak diye bana sadece bu ilacı verdi süre vermedi burdaki arkadaşlar uzun süre kullanmayın sakıncalı fln demiş kafam karıştı cevaplarınızı bekliyorum

ben metformine(glifor 1000 mg--tabii dozu dr insülin direncine göre ayarlar, tavsiyem doz ayarlamasını endokrinologun yapması.normalde üst sınır 21 iken ben 31 ile başladım tedaviye,12'ye düşünce gebe kalmıştım) endokrincimin yönlendirmesiyle yarım tabletle başladım ki bulantı yapmasın. 20 gün sonra sabah 1 tablet,10 gün geçince de sabah akşam 1 tablet oldu. ilk etapta 9 kg verdim ve 3 buçuk ay sonra gebe kaldım(5 yıldır olmamıştı) ama o bebeği kaybettim. bebeğimi kaybettikten 3 ay sonra yine gebe kaldım. ama bu gebeliğimde insülin direnci ve pcos sonucu daha ilk aydan gebelik şekerim çıktı.her şeye rağmen önlemi var sonuçta.diyetle ve insülin kullanarak idare ediyorum. hastalıklar hariç,bebeğin darısı başına olsun! ha bu arada, glfora gebeliğimde de ara vermedim, her gün sabah akşam bir tane 1000 mg içmeye devam ediyorum. ben zararından çok yararını gördüm. ilk bebekte bıraktırmıştı kadın doğumcu ve bebeğim gitmişti.bu defa ilk işim endokrine gitmek oldu, iyi ki öyle yapmışım.

Son düzenleme:

canım bendede polıkıstık over sendromu var ben1000mg kullandım 6ay anca kullandım mıdemı mafettı bıraktım doktorada dedım bole bole yapar dedı mıde ye dokunur dedı

ben glifora alıştıra alıştıra başladığım için midesel bir sorun yaşamadım sanırım.

Allah tamamını erdirsin canım ben henüz evli değilim eylülde evlenicem kısmetse çocuk istediğim zaman çok fazla zorluk yaşamamak için kullanıyorum glucophage sende benim gibi 6 aydan uzun süre kullanıyorsun sanırsam benim çok uzun oldu diye bırakmayı düşünüyorum ama kararsızım bu ilaç sayesinde sanki adetlerim düzene girdi bırakınca ya adet düzensizliği yaşarsam diye endişeleniyorum öte yandan zararı da olur diye korkuyorum ömür boyu kullanacakmıyım bu ilacı ben yaw

canım bendede polıkıstık over sendromu var ben1000mg kullandım 6ay anca kullandım mıdemı mafettı bıraktım doktorada dedım bole bole yapar dedı mıde ye dokunur dedı

Mide bulantısına alıştım ama ishalde yapıyor o yüzden 2 tane içemiyorum ne zama 2'ye yükseltmeye kalksam hemen ishal oluyorum çok felaket bişey ya dr. 2'ye çıkart dedi ama ben bu iğrenç sebepten ötürü çıkaramıyorum kafayı yedirtecek bana en sonunda bu lanet şey.

bu ilaçlar birbirinin muadili ama yan etkileri farklı olabilir mi acaba? gliforda bu tarz sorunlar yaşamadım çünkü. belki bünyeyle ilgilidir.
evet ben ilaca başlayalı 1 yıl oluyr.pcosun sonu insülin direnci ,insülin direncinin sonu şeker hastalığı.şeker hastası olmaktansa glifora devam etmeyi tercih ederim.

Haklısın canım acaba bende glucophage değiştirip glifora mı başlasam nasılsa benzeri ilaçlar bişey olur mu acaba?

Haklısın canım acaba bende glucophage değiştirip glifora mı başlasam nasılsa benzeri ilaçlar bişey olur mu acaba?

doktoruna danışmadan değiştirme derim ben.bir de lütfen endokrinoloğa git, pcoslu olduğunu söyle. kadın doğumcuya göre çok daha fazla faydası olur. bunu herkese söylüyorum yılmadan.ben senelerce çok çektim, siz çakmeyin.

Son düzenleme:

Ben hiç bi endokrinoloğa gitmedim jinekolog vermişti bana bu ilacı endokrinoloğa gitsem iyi olacak aslında ne var ne yok öğrenmiş olurum böylece teşekkür ederim verdiğin cevaplar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…