arkadaşlar bende 6 tüpbebege gidecegim ini. 04 12 de sol tüpüm alındı semra kahraman biçok test istemişti.bunlardan biriside şeker yüklemesiydi.yüklemenin aşken 93 90.dakikada 210 kadar çıkıp geri düştü.endokrine gideceksin yoksa bebegin sakat olur dedi.ameliyattan 1 ay sonra endokrine gittim.sadece 1200 kalorilik diyet verdi artı yürüyüş.............20 gündür diyeti uyguluyorum3.5 kilo verdim 77 idim.......drum sana ilaç vermiyorum ............ama diyet yapmazsan zayıflamazsan ilerde şeker hastası olurmuşum............bana neden ilaç vermedi.benim gibi olan varmı bilgilendirirmisiniz
Metformin şeker hastalığının tedavisinde uygulanan bir ilaç olmakla birlikte, kadınlarda en sık infertilite nedenlerinden biri olan polikistik yumurtalık sendromunda da (BkzCOS) insülin duyarlılığını arttırmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu hastalarda yüksek kan insülin düzeyleri, artmış insülin direnci,aşırı tüylenmeye yol açan yüksek androgen hormonları bu ilacın ortalama 2 aylık kullanımı sonrası düzelmekte ; hastaların düzenli adet görmesi ve normal yolla hamile kalması da mümkün olabilmektedir.
Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor,glucophage,glukofen,gluformin şeklindedir.Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir.ılaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.Oluşabilecek bulantı ,ishal gibi yan etkiler genellikle bir hafta içinde azalır.
Metformin kullanımına tedavi süresince ve gebeliğin 8-10.haftalarına kadar devam edilmektedir.Bu ilacın kulanımı sonrası anormal bebek doğumuna ilişkin bilgi bulunmamaktadır.
selam subat ayindan beri bende kullaniyorum metformini kan sekrim yüksek oldugu icin pko var bende henüz hamilelik denemedim ins haziran basi yumurta takibiyle catlatma ignesi olup deniycem ins ise yarar kzlarrr allah yardimcimiz olsun:CüvCüv:Metformin şeker hastalığının tedavisinde uygulanan bir ilaç olmakla birlikte, kadınlarda en sık infertilite nedenlerinden biri olan polikistik yumurtalık sendromunda da (BkzCOS) insülin duyarlılığını arttırmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu hastalarda yüksek kan insülin düzeyleri, artmış insülin direnci,aşırı tüylenmeye yol açan yüksek androgen hormonları bu ilacın ortalama 2 aylık kullanımı sonrası düzelmekte ; hastaların düzenli adet görmesi ve normal yolla hamile kalması da mümkün olabilmektedir.
Metforminin ülkemizde bulunan formları glifor,glucophage,glukofen,gluformin şeklindedir.Yemeklerle birlikte günde 3 kez 500 mg. veya günde 2 kez 850 mg. alınması önerilmektedir.İlaca başlamadan önce karaciğer ve böbrek fonksiyonları kontrol edilmelidir.Oluşabilecek bulantı ,ishal gibi yan etkiler genellikle bir hafta içinde azalır.
Metformin kullanımına tedavi süresince ve gebeliğin 8-10.haftalarına kadar devam edilmektedir.Bu ilacın kulanımı sonrası anormal bebek doğumuna ilişkin bilgi bulunmamaktadır.
opuyorumnanaktancanim benim cok iyi bak negüzel ise yaramaya baslamis ins kilo vermissinde geriye kalanida veririsin ins doktoruna danis istersen ama moralini bozma hersey iyi olur ins :Saruboceq::Saruboceq:allahim hepimizin yüzüne baksin ins :Saruboceq:arkadaşlar çok mutluyum son iki periodum farlutal kullanmadan kendi kendine oldu hala düzensiz 35 günde bir ama benim için büyük aşama glukofeni 6 aydır kullanıyorum ve 4. aydan itibaren işe yaramaya başladı mart 21 den beride toplam 7 kilo verdim her gün düzenli yürüyüş yaptım ve sağlıklı beslenmeye özen gösterdim ama son 2 haftadır kilo veremiyorum yürüyüşüme devam ediyorum diyetimede ama çok moralim bozuk neden veremiyorum ki daha vermem gereken 10 kilo var bende bebişime biran önce kavuşmak istiyorum :CüvCüv:
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben 1.5 yıllık evlıyım bebek ıstıyorum hıc korunmadım ama olmuyo dk gıttım klomenve seker hapı verdı olmadı bıraktım kullanmayı aradan zaman gectı baska dok gıttım sımdı de GLİFOR,FOLBİOLVERDİ 15 gunden berı kullanıyorum polıkıstkover varmıs ve yumurtalıklarım yavas calıyıormus sızce olurmu arkadaslar benım umudum yoktaklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?