• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mete Karakteri Oğlumu İnanılmaz Etkiledi :(((

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
bir çoğumuz kanal d de öyle bir geçer zaman ki adlı diziden haberdardır.

dizide ki mete karakteri oğlumu ne yazık ki olumsuz etkiledi.

oğlum bana ve babasına

arkadaşlarına malesef vurmaya başladı..

biliyor sunuz mete dizide sürekli kavga eden dövüşen bir çocuk..

evde sürekli mete mete deyip duruyor gülüyor.

mete yi seviyo musun diye soruyorum hıhı diyor. ilk önce anlam veremedim

bu davranışına çünkü kavga etmeyi hiç bilmezdi. bugün kreşte öğretmeni

arkadaşlarına vurduğunu söyledi çok üzüldüm. anladım ki ben bu diziyi

onun yanında izlememeliyim... çocuklarımızın durup dururken böyle

olumsuz yönde değişmesi Tv. ile yakından alakalı . evimizde kurtlar vadisi

arka sokaklar yada böyle silahlı şiddet içeren filmler asla izlenmezdi demek ki

bunun gibi şiddet içeren aile dizilerini de izlememiz gerekiyor.f

tvde akıllı işaretler var aslında ama bu dizi 7 yaş üstü mü bilmiyorum?eğer 7 yaş üstü işareti yoksa şikayet etmeli,anlatııklarınız genel izleyiciye yönelik değil..

diziyi bende beğenerek izliyorum ama şiddet içeren sahneler inanın beni bile etkiliyor çocuklar nasıl etkilenmesin ki
ben öyle bir sahneyi hissettiğim zaman kanal değiştiriyorum hemen yada kızım ben onları sevmedim deyip gidip tv yi kapatıyor
aslında hiç izletmemeli ama bazen olmuyor işte

Beni yanlis anlamanizi istemem ama daha krese giden bi cocuga böyle dizi izletmekle bence hata etmissiniz cocuklar her gördüklerini hemen kapiyolar .Bu yuzden annelerin gözü kulagi hep acik olucak neyle ilgileniyo kimi örnek aliyo ne izliyo,reklemlardan bile etkileniyolar,cok dikkatli davranmak lazim.

Çok doğru yazmışsın canım. Biz farkında değiliz ama çocuklarımız böyle dizilerden inanılmaz etkileniyor. Kaldı ki bu dizinin topiğinde bi çok kişi izlerken ağladığını, çok etkilendiğini söylüyor. Bizi bu kadar etkiliyorsa çocukları düşünemiyorum bile...

o diziyi bende severek izliyorum ama şiddet kavga sahnesi çıkacağını anladığımda hemen kanal değiştiriyorum.geçen farkında değildim bir ara dışareı çıkmıştım carolinin osaman vurduğu sahne varmış..bizimki donmuş biçimde bakıyor,sonra ağlar gibi oldu osman ağlayınca...hemen değiştirdik..yok öyle bişey falan dedik. sevdik ama etkilendi.:59:

o diziyi bende severek izliyorum ama şiddet kavga sahnesi çıkacağını anladığımda hemen kanal değiştiriyorum.geçen farkında değildim bir ara dışareı çıkmıştım carolinin osaman vurduğu sahne varmış..bizimki donmuş biçimde bakıyor,sonra ağlar gibi oldu osman ağlayınca...hemen değiştirdik..yok öyle bişey falan dedik. sevdik ama etkilendi.:59:

evet canım şimdi bizde daha dikkatli davranıyoruz.
kavga şiddet içeren sahnelerde kanal değiştiriyoruz.
inanın çocuk pür dikkat izliyor diziyi ..

canım bu tarz şeylere gerçekten dikkat etmek gerekiyor. büyüklerle birlikte yaşadığımızdan malesef tv hep açık fakat bakıyorumki olmadık bir şey izlenecek ben oğlumu alıp başka bir odaya geçiyorum ve genelde çocuk kanallarını seçiyorum o uyanıkken. ayrıca çok büyük faydasınıda gördüm oğlum henüz 1,5 yaşında ama gayet rahat her şeyi anlatabilir durumda. ayrıca bazen çizgifilmlerde bile çok büyük yanlışlar yapılabiiliyor yani onları bile yanlız izlemesine olanak verilmemeli bence ve sürekli anlatılmaları yapılan yanlışlar.

Back