• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metal mi şeffaf mı??

lavinya88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
71
1
86
Gaziantep
Kızlar metal braketlerle mı daha ii sonuç alırım yoksa şeffaf braketlerle mi lütfen fikirlerin,zi yaşadıklarınız paylaşın benımle

braket maket anlamadım ama konu diş bölümünde olduğu için heralde metal destekli ile desteksiz porselenleri soruyor olmalısın kesinlikle üst ön ve alt ön dişlerine yaptıracaksan metal yaptırma ama dişlerin adını tam bilmiyorum ağzın içinde yemek çiğnediğimiz dişlere yaptırabilirsin çünkü onlara sağlam diş gerekiyor oda metal olanlar

ben şu an braketliyim. şeffaf taktırmıştım ama şimdi olsa metal taktırırdım. şeffaf olanlar ne kadar iyi fırçalansa da zamanla sararıyor ve çok çabuk yerinden çıkıyorlar. benim ağız yapımdan da dolayı konuşurken falan tellerim hiç belli olmaz, üst dişlerim görünmez. eğer seninde ağız yapın müsaitse ve kötü durmayacağını düşünüyorsan metal taktır derim ;)

Şeffaf öneririm. Benim tellerim çıktı uzun zaman oluyor. Belki 1ay daha fazla uzar şeffafta (ki uzamadı süresi bende ) Kesinlikle daha rahat edeceksin toplum içinde. Metaller daha belirgin oluyor. Ben rahatlıkla gülüyordum dişlerimde tel olmasına rağmen hatta tel taktırmadan önce ağzımı kapatarak gülüyordum düşün o kadar rahattı :34: Düzenli fırçalama ile sararmasını minimuma indirebilirsin.

Son düzenleme:
ben bugün üst dişlerime seffaf taktırdım :) bir ay sonrada alt dislerime takılacak. ve cok memnunum acıkcası. hiç belli olmuyor. düzenli fırcalarsanda sararma olmayacak. ayrıca doktorum tedavi süresini geçiktirmediğini sadece estetik acıdan daha iyi olduğunu dile getirdi. yoksa ikiside aynı sürede aynı işlevi yapıyorlar dedi.

şeffaf diş teli kullanan kızlar Peki temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo

Kesinlikle Metal!!!
Şeffaf Tel Sarı Duruyor Dişlerin Sararmış Gibi..

şeffaf diş teli kullanan kızlar Peki temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo

Diş fırçasıyla kolaylıkla çıkıyorr hiç merak etme. Çaysever biriyim bu halde bile sanırım 7/8 ay sonra hafif sararma oldu. Diş beyazlatıcı kullandım hafifledi :34: Metal taktıran arkadaşlarım benim kadar rahat gülemiyordu tabii bu senlede alakalı canım.. Şeffaf sosyal hayat için en idealii bence... bende az farkederlerdi fakat metal olanlar direk parlıyordu... Bu arada tedavi süresinden bahsetmişken tel taktıran bir arkadaş (metal) 3 sene sürdü benimki ise 2 seneye yakındı. Dişlede alakalı tabiiki ama hemen hemen aynı durumda sayılırdık... Tabi kök olarak bilemeyiz ne durumdalar ama süre konusundada endişeniz olmasın derim ben....

Son düzenleme:
Kesınlıkle METAL taktır bende gecen hafta gorusmeye gıttım doktorum metalın daha etkılı olucagını soyledı hem seffafın kullanımı daha zor.Bende baslarda estetık gorunum acısından seffaf dusunuyordum ama fıkrım degıstı.Hem metalı bırcok arkadasım kullandı hıcte kotu durmuyor aksıne metal tel hepsıne cok yakısmıstı.Ayrıca metalın bellı olup olmaması hıc problem dığıl ınan sonucta dıs telı bu tabıkı bellı olucak:)bende bu hafta metal taktırıcam sanada tavsıye edıyorum.....:42:

Son düzenleme:
Sigara içiyorsanız ve çay, kahveye düşkünlüğünüz varsa mutlaka metal öneririm. Çünkü diğerleri şeffaları sarartıyor ve çok kötü bir görüntü oluşuyor.

ben de salı günü şeffaf tel takdırdım. şeffaflar pek belli olmuyor. yaşım buarada 28, şeffaflar estetik duruyo. arkadaşlar şeffafların sarardığını söylüyor, bunun için metal diyorlar. metal de olsa şeffaf da olsa bence dişlerin fırçalanması, bakımı, yiyecek içecek seçimlerimiz önemli. madem dişlerimizin düzelmesini istiyoruz, bazı kurallar ve yasaklara da uymamız gerekiyo.

arkadaşlar bu seffaf olayı porselen braket ice braket şeffaf braket bunların hepsi aynı şey mi oluyo acaba benm biraz kafam karıştı da. cevplayan arkadaşlra şimdiden teşekkrler..

elmaerik..memnun musun peki pek bellı olmyo mus galba. Ha bıde metal braketlere oranla daha buyuk olduklarnı duymuştum kuvvet uygulanmasnı arttrmak acısndan dha buyuk ebatlarda oluyo muş. Bde nekadra yaptrdn canm?

memnunum, görüntü açısından daha iyi duruyo bence. çok dikkatli bakılmadıkça farkedilmiyo. metallerin boyutları belki birazcık küçük olabilir ama metaller direk göze çarpıyo. bi de benim 1.alsancak da özel bi yerde yaptırdım, doktorum aynı zamanda üniversitede ortodonti anabilim dalı başkanı. 5000TL + 860euro tuttu alt ve üst. 860euro yu şeffaf istersen ekleniyor.

karar verme aşamasındayken bu topiğe çok yazmıştım takip etmiştim.8 aydır telliyiim ve diyorum ki şeffaf şeffaf şeffaf....

peki şeffaflr tedaviyi yavaşlatıyo falan diyolar doğru mu acaba? kullananlar foto ekleyebilirler mi acaba en azından fikir sahbi olmak açısından. biçok kararsız insan var misal:ben:)

memnunum, görüntü açısından daha iyi duruyo bence. çok dikkatli bakılmadıkça farkedilmiyo. metallerin boyutları belki birazcık küçük olabilir ama metaller direk göze çarpıyo. bi de benim 1.alsancak da özel bi yerde yaptırdım, doktorum aynı zamanda üniversitede ortodonti anabilim dalı başkanı. 5000TL + 860euro tuttu alt ve üst. 860euro yu şeffaf istersen ekleniyor.

Geçmişler olsun şimdiden.. Ice braket mi yoksa porselen braket mi acaba sizinkiler hangi model şeffaf..?
Ben de İzmirdeyim, ben de tel taktırma aşamasındayım ve çok kararsızım, gittiğiniz kliniği söyler misiniz doktorunuz kim, memnunsanız ben de gidip görünmek isterim..

bende izmirdeyim filmi çekip vermiştim yarın yine randevum var,

alt-üst şeffaf olmak üzere 5.000 lira fiyat verdi doktorum,

dişçim önerdi ortodontisti alsancakta yüksel alev,

yaklaşımı iyiydi doktorun fazla da konuşamadık aslında bakalım bende çok tedirginim :41:

Back