- 18 Eylül 2022
- 68
- 40
- 38
Merhabalar 36 yaşındayım 8 yıllık evliyim şimdiye kadar hiç hamile kalmadım ne zaman doktora gitsem bişeyiniz yok olur devam edin vs vs ama olmadı. Özele gittim oda tarlusal verdi belirli günler iliski bilirsiniz neyse kesin oldu dedi olmadı 2 kere denedik bu şekilde olmadı sonra çapa tıp fakültesine gittik onlarda her hangi bir sıkıntı görmedi git gel git gel derken yoruldum çalışıyorumda sürekli izin almak sıkıntı yaratıyordu ara verdim uzun bir süre tabi evliliğimizin 2,5 yılından sonra çocuk istemeye başladık normal yolla korunduk ilaçsız ne zaman ki denemeye başladık olmadı beni stres sardı hormonlarıma bakıldı 1 sene devam edin denildi yine olmadı sonra adetlerim düzensiz olmaya hatta olmamaya başladı her seferinde hamile olduğumu düşündüm defalarca test yaptım hep hüsran sonrasında prolaktin hormonum yükselmeye başladı bununla alakalı MR çekildi bisey çıkmadı dostinex kullandığım zaman hemen düşüyor değer. Aşılama yapalım dedik yaş faktöründen dolayı direk tup bebeğe yönlendirdiler devlette rapor çıkarmak icin 2,5 3 ay uğraştık randevu almak çok sıkıntı oldu neyse raporu çıkardık heyetten geçtik 6 ay sıraya koydular bizi 6. Ayın sonunda adetinizin 2 yada 3 günü gelin dediler bayrama denk geldi bir sonraki aya attılar hersey tamam dedik adet oldum gittim baktılar tamam tedaviye başlayacağız bir sonraki adetinize 1 hafta kala gonapeptyl iğnesini vurulmam söylendi her gün 1 adet yine adet ol gel dediler gittim taslak yumurtam varmış 3 tane onu büyütmeye koyulmuşlar sonra gonal-f 150 ml vuruldum meriofert 150 mg vuruldum gonapeptyl yarım ölçeye düşürdüler her gün 3 adet iğne olmaya başladım 9 gün boyunca kullandım geçtiğimiz cuma günü yumurta toplama işlemi olacağı söylendi carsamba akşamı 22:30 da oviritial çatlama iğnesini oldum cuma sabah gittim yumurta toplama işlemi yaptılar latekse alerjim var diye anestezi yapmadan canlı canlı yaptılar çok ama çok kötüydü canım çok yandı 15 dk sürdü ama bana saatler gibi geldi neyse sonucunu düşünüp kendimi rahatlatmaya çalıştım 3 saat hastanede bekledik sonra embriyologlar bana sadece 1 yumurta toplandığını ve oda metafaz 1 aşamasında olduğunu söyledi 1-2 saat daha bekleyeceğiz belki dönüşür dediler eve yolladılar yaklaşık 4 saat sonra aradım sordum maalesef metafaz 2 aşamasına geçmedi işleminiz iptal edildi dediler o kadar rahat söylediler ki acaba bir gün sonra dönüşebilir mi dediğimde yine bir umutla yok hanımefendi dedi o kadar kolay söyledi ki onca yaşadığım acıya mı yanayım zamanıma yanayım hayallerimin bir anda tepe takla olmasına mı yanayım bilmiyorum yarın sabah gidicem yine hastaneye doktora soracağım neden bunun sebebi ne diye