• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

metabolizma mucizesi

smr_oz

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
112
1
316
Kahramanmaraş
bu hafta metebolizma mucizesi kitabını alıp uygulayan bir arkadaşımla konuştum.

kız çok kilo almıştı son yıllar, denemediğim diyet kalmadı diyordu. şimdi çok güzel ve jızlı zayıfladı. bu kitaptakileri uygulayarak zayıflamış..

ben de sipariş verdim internetten.

kitabın özetinde şöyle diyor :

"Karın bölgesinde yok edemediğiniz bir şişkinlik dikkatinizi çekti mi Dost ve iş arkadaşlarınız sizden daha fazla yedikleri halde daha az kiloya mı sahipler Yeterli miktarda uyumuş olduğunuz halde enerji düşüklüğü hissediyor musunuz Ekmek, makarna, tatlılar ve cips gibi karbonhidratları seviyor musunuz Kendinizi orta dereceli depresyonda hissediyor musunuz Sürekli olarak fikir değişikliği yaşıyor musunuz Cinsel istekliliğinizde azalma veya sona erme durumu yaşıyor musunuz Odaklanma ve konsantrasyon sorunu yaşıyor musunuz Sinirli ve çabuk öfkelenen bir yapıya mı sahipsiniz Eğer yukarıdaki soruların herhangi birine 'evet' yanıtı vermişseniz siz Metabolizma B sahibi olan milyonlarca kişiden biri olabilirsiniz. Metabolizma B bünyesine sahip olan kişiler bedenlerinde karbonhidratlar aşırı miktarda yağa dönüşecek şekilde hormonal dengesizlik durumunu miras almışlardır. Yirmi beş yıldan daha uzun bir süredir sertifikalı diyetisyen olarak çalışan Diane Kress, kalori-temelli klasik diyetlerde başarılı olamayan kişilerde ortak olan bazı metabolizma farklılıkları saptamış ve bu kişilere özgü yepyeni bir diyet oluşturmuştur. Metabolizma B yapısına sahip bu kişiler genel olarak insülin direnci geliştirmiş olan şeker hastaları, tip 2 diyabetler, depresyon ve panik atak yaşayanlar, kronik yorgunluğu olanlar, reflü, hipoglisemi, hipotiroidizm gibi sağlık sorunları yaşayan kişilerdir. Yüksek tansiyon, uykusuzluk ve sinirlilik gibi rahatsızlıkları olan kişiler kendi bünyelerindeki farklılık nedeniyle kilo vermede sorunlar yaşamaktadır. Bilimsel temellere dayanan Metabolizma Mucizesi kitabının yazarı Diane Kress kilo vermeye çalışan tüm insanların yüzde 45'ini oluşturan bu kitleye yönelik olarak oluşturduğu diyetinde bu kişilerin üç adımda kilo vermelerini ve ideal kiloya ulaşarak kalıcı olarak bu kilolarını korumalarını sağlıyor. Bu kitapta bazı kişilerin istedikleri her şeyi yedikleri halde ideal kilolarını korumalarına karşın neden başka kişilerin daha az yedikleri halde sürekli olarak kilo aldıkları açıklanmakta ve bu tür bir metabolizmaya sahip olan kişiler için kilo vermenin yöntemi anlatılmaktadır. Bir diyetten farklı olarak yeni bir yaşam şekli sunan Metabolizma Mucizesi kitabında anlatılan beslenme düzeni, verdikleri kiloyu sürekli olarak geri alan kişilerin ömür boyu sürecek şekilde kalıcı olarak kilo vermelerini sağlamaktadır."

Neden bazı insanlar hemen acıkır?

Kress’e göre kilo sorunu yaşayan insanların yüzde 50’si “metabolik sendrom”a sahip. Metabolik sendrom, kan şekeri seviyesinin dengesiz olarak yükselip düşmesine yol açarak iştahın kontrolden çıkmasına yol açıyor. Normal bir metabolizmaya sahip olan kişi örneğin bir sandviç yediğinde 4-5 saatlik bir süre için kendisini halen enerji hisseder. Ancak metabolik sendromu olan bir kişi sadece bir saat sonra kendisini tekrar yeme isteğiyle karşı karşıya bulabilir. Metabolizma Mucizesi ise yalnızca birkaç gün içinde kendinizi daha iyi hisetmenizi ve çok daha sağlıklı görünmenizi sağlayabilir.

Üç temel adım

Diyet temel olarak 3 adımdan oluşuyor. Karbonhidrat tükettiğinizde kan şekeri vücudun 5 saat boyunca zinde kalmasını sağlar. Diyetin ilk adımı 8 haftalık “arınma” süreciyle geçiyor. İlk adımda amaç vücudun karbonhidratları işleme sürecinin yeniden düzenlemek olacak. Karbonhidrat tüketimi geçici bir süre için önemli bir oranda azaltılacak. Birinci adımda yenilmesi gereken ve hiç ağza alınmaması gereken besinler bulunuyor. Karbonhidratlar diyetin iki ve üçüncü aşamalarında yeniden tüketilecek. Metabolizma Mucizesi diyeti sayesinde iştanızın kontrolünü elinize alabilir ve ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.

Diyetin püf noktaları

SEKİZ hafta süren ilk adımda amaç kan şekerini dengelemek.

İşte kurallar:

* İzin verilen gıdalardan isteğiniz kadar yiyebilirsiniz ancak elbette ki büyük porsiyonlar kilo verme sürecinizin yavaşlamasına yol açacaktır.

* Öğünler arasında 5 saatten uzun süre bırakmamaya özen gösterin. Atıştırmak serbest.

* Her gün en az 2 litre kafeinsiz sıvı tüketin.

* Uyandıktan 1 saat sonra ve yatmadan önce ara öğün yiyebilirsiniz.

* Haftada 5 kez günde 30 dakika egzersiz yapın.

* Tüketmenize izin verilen sınırlı karbonhidrat miktarını ara değil, ana öğünlerde tüketmeye çalışın.

* Bir gıdanın karbonhidrat değerine bakmak için paketindeki besin değerine bakarak toplam karbonhidrat değerini lif oranından çıkarın.

Metabolizmanız nasıl çalışıyor?

Metabolizmanızın sizi şişmanlatıp şişmanlatmadığını anlamak için, bazı belirtiler:

* Uyguladığınız rejim çok kısa sürüyor.
* Çok kolay yoruluyorsunuz.
* Akşamüstü saatlerinde enerjiniz düşüyor.
* Neredeyse her zaman gergin hissediyorsunuz.
* Canınız karbonhidrat bakımından zengin yemekleri çekiyor.
* Fazla kilolar özellikle bel çevresinde toplanıyor.
* Hızlı kilo alıyor ve çok yavaş veriyorsunuz.
* Uykusuzluk çekiyorsunuz.
* Cinsel isteğiniz oldukça düşük.
* Dikkatiniz çok çabuk dağılıyor.
* Çabuk sinirleniyorsunuz. Gün içinde sıklıkla başınız ağrıyor.
* İlk sekiz haftada yağ serbet, ekmek yasak!

Sağlıklı yağlar

Light margarin, light mayonez, light krem peynir, zeytin, fındık, ayçiçek yağı.

Yağsız protein

Yağsız kırmızı et, derisiz tavuk eti, balık ve kabuklu deniz mahsulleri, yağsız beyaz peynir, yumurta

Sebzeler

Enginar, kuşkonmaz, patlıcan, fasulye, Brüksel lahanası, brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, kabak, salatalık, domates, soğan, ıspanak ve kara lahana

Yasaklı gıdalar

Ekmek, makarna, pirinç, krakerler, simit, cips, şekerleme, süt, tüm tahıllar, yoğurt, baklagiller meyveler, meyve suları, patates, havuç

5x5 besinler

* Çavdarlı kraker

* Light ekmek

* Light lavaş

* Light kraker

* Light ketçap

* Şekersiz tatlılar

* Şekersiz yoğurt

* Light meyve suyu

* İçinde 5 gram ya da daha az karbonhidrat bulunan diğer gıdalar

* (Bu listedeki tüm malzemelerin 5 gram karbonhidrat kuralına uyması gerekiyor.)

Rejimin ilk 8 haftasında her 5 saatte bir 5 gram karbonhidrat alınması gerekiyor

benim kitabım bir kaç güne gelir. ramazan sonrası başlamayı istiyorum. arkadaşımı görünce çok şaşırdım çünkü..

bu diyeti yapan varsa bizimle paylaşsın lütfen..

Son düzenleme:
benim kitabım bir kaç güne gelir. ramazan sonrası başlamayı istiyorum. arkadaşımı görünce çok şaşırdım çünkü..

bu diyeti yapan varsa bizimle paylaşsın lütfen..

Aldığın sonuçları buraya yazarsan seni takip edicem merak ettim doğrusu kolay gelsin bol bol kilo vermen dileğiyle...

8 hafta meyva yok mu yanlış mı okudum..Ben de seni takip edeceğim..Yediklerini ve yaptığın sporu yazarsan bize de yardımcı olur..Kolay gelsin..

kitaplarım şimdi geldi.
şu an iş yerindeyim
akşam okumaya başlarım inşallah.
bayram sonra sı da başlamayı düşünüyorum..

Canım umarım kitaplar çok pahalı değildir ve işine yarar.Çünkü anlattıkların yarı dukan( ilk başta karbonhidrat çok az protein ağırlıklı),yarı karatay ( ekmek yok meyve yok dukanda da meyve yok),yarı karbonhidrat diyeti.Yani ortaya karışık yapılmış gibi.Ben derim ki herseyden az az ve tüm diyetlerde yasak olan ürünleri yemeyerek kilo verilir.

kitap fiyatı 20 tl internetten aldım

kitabım elime ulaştı.. akşam bir kaç sayfa gözatabildim.
şöyle bir açıklama yapmöş diyetisyen :
--- insan yemek yemediğinde bir açlık hisseder, bu açlık beş saat sonra durur ve açlık hissi yok olur,
bunun da sebebi karaciğerin insülin salgılamasıdır.
bazı insanlarda bu insülün salgısı normal seviyede olur ve vücut bunu kullanarak kan şekerini dengeler.
bazı insanlarda ise bu insülün salgısı gereğinden fazla miktarda olur ve bu da kilo olarak depolanır.
kitapta bu ikinci grup metebolizmaya sahip insanlara metebolizma B denilmiş. metebolizme B olan kişiler daha uzun süre aç kalırlar, daha az yerler ama kilo alırlar deniliyor.
kitapta hep bu metebolizma B kişilerin kilo vermesi hedeflenmiş.

-- beş saatden daha uzun süre aç kalmamak gerektiği
-- şeker yememek gerektiği söyleniyor
-- yukarıda 5*5 besinler olarak yazılan gıdaların beş saatten daha kısa aralıklarla alınmaması gerektiği söyleniyor

-- beş saatden daha uzun süre aç kalmamak gerektiği
-- şeker yememek gerektiği söyleniyor
-- yukarıda 5*5 besinler olarak yazılan gıdaların beş saatten daha kısa aralıklarla alınmaması gerektiği söyleniyor

bunu canan karatay,mehmet öz ve bi yabancı doktorda söylüyordu,günde 3 öğün,ara öğün yapmamaya gayret edin,meyveyi sabah yiyin,ekmek ve türlerini tüketmeyin..vs
uygulama yaparken bizede bilgi verirsen sevinirim :)
kolay gelsin

Back
X