Metabolizma hızını ölç, günde kaç kalori alırsan zayıflarsın

F

forga

Ziyaretçi
655,1 + (9,56*kilonuz) + (1,85*boyunuz) - (4,68*yaşınız) = metabolizma hızınız
(* işareti çarpı anlamındadır)

Arkadaşlar şimdi Cnbc-e de Finans Cafe de izledim bir doktordan bu formül, çıkan sonuçun altında kalori alırsak kilo verirmişiz, üstünde kalori alırsak kilo alırmışız. Çıkan sonuç metabolizma hızımız oluyormuş.
Bu arada arkadaşlar çıkan sonuç 1200 den aşağı ise onun altına inmek için çalışmamak lazımmış, tehlikeli olabilirmiş.

Paylaşmak istedim belki faydası dokunur
a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
peki canım ben sana bişe sormak istiyorum, bu boyu yazarken mesela benim boyum 1.65 bunu yazarken 165 olarak mı yazıcz yoksa 1,65 olarak mı.? bi bilgin var mı.? çünkü her ikisinde de farklı değerler çıkıyo birinde 1100 birinde de 1400 çıkıyo... mirmirmirmir

peki canım ben sana bişe sormak istiyorum, bu boyu yazarken mesela benim boyum 1.65 bunu yazarken 165 olarak mı yazıcz yoksa 1,65 olarak mı.? bi bilgin var mı.? çünkü her ikisinde de farklı değerler çıkıyo birinde 1100 birinde de 1400 çıkıyo... mirmirmirmir

valla bu konuda doktor bişey demedi ama benim şahsi kaanatim 165 cm olmalı sonuçta 165 cm eşittir 1.65 m. Ben 165 diye düşündüm yani. Zaten 1100 dan daha az kalori harcamaya çalışman mantıksız olur. Eğer 1400 çıktıysa kilo vermek için 200-300 kalori az yemen yada 200-300 kaloriyi sporla yakman gerek. doktorun söylediği bu.:sm_confused:

bu zaten bilinen bişey.. birçok sitede otomatik hesaplanıyor ama iste ya bu kalorinin altında kalamıyorum ya hareket yapmıyorum :)

bende bu sabah birşey duydum tv.den spor programında günde 6 basamak fazladan cıkarsanız yılda 9 kilo verirsiniz diyor. ben akşam üstü binayı inip cıkıcam hiç bişey yapamıyorum bari bu olsun hareket..

bu zaten bilinen bişey.. birçok sitede otomatik hesaplanıyor ama iste ya bu kalorinin altında kalamıyorum ya hareket yapmıyorum :)

bende bu sabah birşey duydum tv.den spor programında günde 6 basamak fazladan cıkarsanız yılda 9 kilo verirsiniz diyor. ben akşam üstü binayı inip cıkıcam hiç bişey yapamıyorum bari bu olsun hareket..

ohh bizim en üst katta oturmamız bi işe yaricak desene :icecream:

valla bu konuda doktor bişey demedi ama benim şahsi kaanatim 165 cm olmalı sonuçta 165 cm eşittir 1.65 m. Ben 165 diye düşündüm yani. Zaten 1100 dan daha az kalori harcamaya çalışman mantıksız olur. Eğer 1400 çıktıysa kilo vermek için 200-300 kalori az yemen yada 200-300 kaloriyi sporla yakman gerek. doktorun söylediği bu.:sm_confused:

canım ben sana sorduktan sonra dayanamayıp nettenden araştırdım sen haklısın cm olarak hesaplıyoruz, bende dedim 1100 altında nasıl beslenicm diye stres olmuştum... delikafadulden

Bende 900 çıktı.. Şimdi bu ne ??? 1200ün altında olduğu için kilo vermem tehlikeli mi demek yani??? :uhm:

1371.088 çıktı benim bu arada arkadaşlar 48kalori.comdanda kendinize diyet hazırlıyabilirsiniz kalorilerinide görerek:KK70:

Son düzenleme:
ya arkadaşalr ben anlayamadım bu hesabı benim yerime
hesaplayabilir misiniz
kilo 66,10
boy 1,58
yaş 27

ya arkadaşalr ben anlayamadım bu hesabı benim yerime
hesaplayabilir misiniz
kilo 66,10
boy 1,58
yaş 27

canım inşallah yanlış hesaplamamışımdır ama 1452 çıktı seninki... yani bu durumda yaklaşık 1200 kalorilik bi diyetle kilo verebilirsin.. :nazar:

arkadaşlar size en basit yöntem söyliyeyim
kilonu 22 ile çarp,çıkan sonuç vücudun metobalizma hızı oluyor.

çıkan sonucu
hareketsizsen 1.3 ile çarp
hareketliysen 1.4 ile çarp
çok hareketliysen 1.5 ile çarp

çıkan sonuçta vücudun günlük ihtiyacı olan kalorisi oluyor.

bu çıkan sonuçtan az alırsan zayıflarsın,fazlasını alırsan kilo alırsın.

ya arkadaşlar.. bir çok sitede var bu.. ama ben hesaplıyorum hepsinde de.. hiç birinde aynı çıkmıyor benim. neden öyle?? mesela ilk msjdakine göre yapınca 1423 cıkıyor.. baska bi stedekine göre yapınca 1717 çıkıyor.. bi üstteki msja göre yapınca 1693 çıkıyor.. hangisi dogru bunların?

ya arkadaşlar.. bir çok sitede var bu.. ama ben hesaplıyorum hepsinde de.. hiç birinde aynı çıkmıyor benim. neden öyle?? mesela ilk msjdakine göre yapınca 1423 cıkıyor.. baska bi stedekine göre yapınca 1717 çıkıyor.. bi üstteki msja göre yapınca 1693 çıkıyor.. hangisi dogru bunların?

ya ben hiç rastlamadım başka sitelerde bu hesaba, ama vardır doğru söylüyorsunuz ben aramadığım için rastlamadım büyük ihtimalle. Ne bileyim cnbc e de bi saat bu formül verilince herhal önemli bişey dedim KK ya yazayım:sm_confused:

ya ben hiç rastlamadım başka sitelerde bu hesaba, ama vardır doğru söylüyorsunuz ben aramadığım için rastlamadım büyük ihtimalle. Ne bileyim cnbc e de bi saat bu formül verilince herhal önemli bişey dedim KK ya yazayım:sm_confused:

paylşımın için coook teşekurlerrrrra.s.a.s.

sonuc 1392.9
o halde almam gereken kalori miktari 192 mi yani aradaki fark?:uhm:

Arkadaşlar almam gerekenin baya altında alıyorum kalori ama genede kilo vermem durdu.Ne yapmalıyım.?

benim de 1445 çıktı ama haileliğinde ekstradan getirdiği 300 kalori ihtiyacıyla toplam 1750 falan gerekli sanırım.

X