anestezistler gerçekten iyi kazanıyor ameliyat başına anestezi ücreti alıyordu bir tanıdığımKonuyu yanlis yere acmissam ozur dilerim en uygun baslik burasi gibi geldi de
Ablalarim size bi sorum olacak yardimci olursaniz cok sevinirim
Ben bu sene liseden mezun oldum tercih yapacağim , lisede okul oncesi bolumunu okudum ve o meslegi istiyordum üniversite de ama aklimi kurcalayan bi takim seyler var .
bugun danisman hocamla konustum ve o bana cok sabit fikirli oldugumu (basindan beri okul oncesinden baska istemiyorum diyordum , lysyi kazandigim halde girmedim istedigim bolum yok diye ) baska bolumleri de secebilecegimi soyledi , bak bende ogretmenim , ogretmenlik cok guzel ama kolay degil dedi atama olaylari şu, bu cok beklersin dedi bi de ben devldti kazanamadim zaten %50 burslu okuyacagim ne okursam , ben olsam saglik alani olarak (anestezi , agiz ve dis sagligi , fizyoterapi ) falan okurudm hem 2 yillik hem de cok iyi maas alirsin falan dedi , su an cok toz pembe bakiyosun hayata falan dedi ve benim kafam karisti
bu dedigim bolumleri okuyan su an o meslegi yapan ya da bana fikir verebilecek birileri varsa burada yardimci olur musunuz cok kararsiz kaldim , uzun olduysa kusura bakmayin
Evet bende oyle dusunuyorum bi de önumde şu ornekte var iki tane kuzenim var biri o kadar okudusu an calisiyor ama hic bi sey garanti degil , diger kuzenim ik iki sene saglik okudu su an devlette calisiyor ve maasi gayaet iyiymis , olaya para olarak bakmiyorum tamamen zaten ama kendi bolumumu okusam cok mu zorlanirim ne yaparim bilmiyorumSağlık alanı çalışması kolay bir alan değil.. Şu aralar çok popüler olduğundan her yerde, özel üniversitelerde yüzlerce kontenjan açıldı... İhtiyaçtan fazla mezun olacak 5 sene içinde... Nasıl şimdi öğretmen fazlamız varsa, sağlıkçı fazlamız da olacak... Tercih yaparken göz önüne alın...
%50 okuma imkanim var sorun o degil sorun hangisini secsem rahat ederim is olanaklari falan nedir2 yillik bolumleri devlette ve para vermeden okuyacaksaniz dusunebilirsiniz.
Ozel okullarin tahmininizden daha masrafli oldugunu unutmayin. Imkaninizi varsa maddi zorluk cekmeyecekseniz yazin fakat maddi durum yetersizse sizin icin iskence olur. Ozel okulda cafeler yemekhane her sey cok pahali birde bursunuzu kaybetme durumunuz var.
Benim de hayalim gibiydi cunku insan 4 sene okuyunca lisede ister istemez emeklerine uzuluyor arkadaslarinizdan bilirsiniz belki cok incik boncuk sey yapiyoruz , surekli atamalarla ugrasmak da istemiyorum ama sagliga gecersem de bi gun acaba dermiyim pisman olur muyum diye korkuyorumBende tercih yapıcam bu sene başka bir bölümden ama okul öncesi bölümünü okuyan çok arkadaşım var 3 tanesi üniversitede de devam etti geçiş haklarını kullanarak ama geleceği olmadığı için diğer mesleklerin yanında düzgün para kazanamayacaklarını anlayınca ikisi bıraktı başka bölümlere geçti diğeri devam etti vazgeçmedi hayalim dedi ama çoğu zaman vazgeçmek istedi açıkçası. Sağlık bölümü biliyorsundur bu sene çok rağbet görüyor. Seviyorsan yapabilirsen ileride bence kesinlikle hemşirelik odyoloji filan yaz derim. Hemşire bir arkadaşım 2700 lira maaş alıyor. Karar senin
Bana da en yakin gelen anesteziyle , fizyoterapi su an hic bi bilgim yok onlar hakkinda sadece pisman olur muyum diye korkuyorum , kendimi gecindirirm belki ama ya o meslek bana zamanla eziyet olursa diye dusunmeden edemiyorumanestezistler gerçekten iyi kazanıyor ameliyat başına anestezi ücreti alıyordu bir tanıdığım
bence süper bişey
olaya para olarak bakmak zorunda kalıyorsun canımEvet bende oyle dusunuyorum bi de önumde şu ornekte var iki tane kuzenim var biri o kadar okudusu an calisiyor ama hic bi sey garanti degil , diger kuzenim ik iki sene saglik okudu su an devlette calisiyor ve maasi gayaet iyiymis , olaya para olarak bakmiyorum tamamen zaten ama kendi bolumumu okusam cok mu zorlanirim ne yaparim bilmiyorum
anestezist birileriyle görüş netten videolar izle ders programlarını bir okuBana da en yakin gelen anesteziyle , fizyoterapi su an hic bi bilgim yok onlar hakkinda sadece pisman olur muyum diye korkuyorum , kendimi gecindirirm belki ama ya o meslek bana zamanla eziyet olursa diye dusunmeden edemiyorum
Ogretmen olursam meslegimi severim ama omur boyu o ufak cocuklarla ugrasamayacagimi biliyorum , yaslaninca falan , maas olarak cok gelmezolaya para olarak bakmak zorunda kalıyorsun canım
çünkü iş olmadı mı ilerde ne evlenebiliyorsun ne eğlenceli bi aktivite yapabiliyorsun
bir süre sonra arkadaşlarınla gezemezsin bile paran olmasa
maalesef para da çok önemli yani ister istemez
şu üç soruya cevap bulmalısın karar verirken işsiz kalır mıyım ben kalma oranım ihtimalim nedir.. ve bu işi sever miyim? son olarak da dilediğim hayat standartlarını karşılayacak miktarı kazanır mıyım?
Teşekkur ederim tavsiyelerin icin , evet bende oyle dusunuyorum , atama olayi daha kolay ogretmenlikten sanirimbende sağlık yazıcam. ama şu da var ki ilk ve acil yardım, anestezi falan gereğinden fazla kontenjan aldı bu yıl yani 2 sene sonra mezunu çok fazla olacak. ama tabi riskede atılamaz bu saatten sonra. en fazla 1 2 sene beklersin yine atanırsın nasılsa iş imkanı da var hastenelerde. dediğim gibi sağlık yazacaksan bile en çok yazılan, en çok kontenjan verileni yazma.
Pek bilgim yok iste arastirma asamasindayim daha beni bilgilendiri misin saglik bolumleri kinusundaFizik tedavi benim bildiğim 4 yıllık. Eğer 2 yıllık olanı da varsa okumana değmez bence. Şu açıdan bak; fizik tedavi uzmanı tıp doktorları var, bir de fizyoterapistler var. 2 yıllık mezun olan ne iş yapacak? Ya da iş bulması kolay olacak mı?
Benim de hayalim gibiydi cunku insan 4 sene okuyunca lisede ister istemez emeklerine uzuluyor arkadaslarinizdan bilirsiniz belki cok incik boncuk sey yapiyoruz , surekli atamalarla ugrasmak da istemiyorum ama sagliga gecersem de bi gun acaba dermiyim pisman olur muyum diye korkuyorum
Cok tesekkur ederim , insallahBilsem yazardım canım. Ama benim de bildiğim maalesef bu kadarSeni yanlış yönlendirmek istemem. Hakkında hayırlısı olsun.
Cok tesekkur ederim , bakacagim oraya :)Evet incik boncuk kumaşlar vs. Arkadaşımın perdeleri kestiğini biliyorum. Bunların yanında hemşirelik çok iyi. Bana da sürekli hemşire ol diyorlar ama ben sağlık sektöründe yapamam sevmedğim için seçmiyorum. Öğretmenlik çok zor. Yıllardır atanma bekleyenler var bir de öğretmek zor bir şey. Ama sen iyice düşün taşınhttp://www.tercihyardim.com/ bu siteye sorunu yazabilirsin hoca cevaplıyor çok yardımcı oluyor