Meslek Lisesi Tekstil Bölümü Mezunları Açıköğretim Tercihleri

yesimxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2012
38
2
Merhaba arkadaslar kiz meslek lisesi tekstil mezunuyum liseden sonra Beyoğlu olgunlasma enstitusu moda tasarim bolumunden mezun oldum 2 yillik ama diplomamda malesef lise dengi yaziyo yani onlisans olarak gozukmuyo acaba acikogretimden devam ederek 4yili tamamlayabilir miyim? Yoksa onlisans basvurusu mu yapmaliyim?Hangi bolumlere basvuru yapabilirim? Internetten pek bilgi edinemedim yardimci olursaniz sevinirim.

Merhaba arkadaslar kiz meslek lisesi tekstil mezunuyum liseden sonra Beyoğlu olgunlasma enstitusu moda tasarim bolumunden mezun oldum 2 yillik ama diplomamda malesef lise dengi yaziyo yani onlisans olarak gozukmuyo acaba acikogretimden devam ederek 4yili tamamlayabilir miyim? Yoksa onlisans basvurusu mu yapmaliyim?Hangi bolumlere basvuru yapabilirim? Internetten pek bilgi edinemedim yardimci olursaniz sevinirim.
Lise dengi yazıyorsa üniversite olmuyor galiba,lise mezunu oluyor,2 yıllık sınavsız geçiş için öncelikle ygs başvuru yapmanız gerek sınavsız geçiş diye,daha sonra Temmuz'da tercih verirsiniz sonucunda yerleşir iseniz kayıt hakkı kazanırsınız 4 yıllık istiyorsanız ygs sınavına girmeniz gerek.Olgunlaşma enstitusu 2 yıl süren kurs gibi birşey oluyor galiba ücretli,üniversite ile alakası yok diye biliyorum ben siz şuan lise mezunu olmuş oluyorsunuz ama yinede yetkili bir yeri arayın telefonla.

Anladim canim cok tesekkur ederim malesef lise dengi olmasi cok kotu hem lise mezunu olmadan almiyolar hemde lise dengi oluyor o kadar emek veriyosun karşılığında bi etkisi olmuyor yapicak bisi yok hayirlisi bakalim :KK66:

bende. 2 yıllık önlisans.tekstil mezunuyum.
memur oldum. memur olduğum için kamu yönetimi tercih ettim.. 3. siniftan devam ediyorum.. geçiş yaptım.

bende. 2 yıllık önlisans.tekstil mezunuyum.
memur oldum. memur olduğum için kamu yönetimi tercih ettim.. 3. siniftan devam ediyorum.. geçiş yaptım.
Arkadaş üniversite mezunu değil. 2 yillik bir eğitim almış olgunlasma entitusu diyor verdikleri belgede lise dengi yaziyormus.onlisans olarak gözükmüyor mus.

X