Merve10er'in Diyet Günlüğü

merve10er

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
2.607
347
198
öncelikle herkeze merhaba artık kendime dur deme zamanı geldide geçiyor bile 2sene önce evlenirken 57 kiloydum şu anda tam olarak 75.1 kg hedefim 1 ayda 6 kg yani haftada 1.5 kg . diyet listemi doktorum programından taylan kümeliden aldım işte diyetim;

SABAH KALKINCA;1bardak kaynak suyun içine 1dilim elma,1dilim limom,1 parça kabuk tarçın ve 1 çay kaşığı elma sirkesi(5 dk sıcak suda demlenmesini bekleyip içiyoruz)

KAHVALTI;2 dilim diyet etimek
1 tatlı kaşığı labne
dereotu,maydonoz,salata,domates
şekersiz çay

KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA;2kayısı,5 badem

ÖĞLEN;istediğiniz kadar sebze yemeği(1soğan,1yemek kaşığı domates salçasıyla hazırlanmış-istenirse 1yemek kaşığı yağ konabilir)
1 kase yoğurt,sınırsız salata

ÖĞLE YEMEĞİNDEN 2 SAAT SONRA;5 badem,2 kuru veya taze erik

2 SAAT SONRA;1veya2 dilim kepek ekmeğinden tost(lıght peynirle)

AKŞAM;ızgara köfte,balık veya tavuk 1 avuç içi kadar ,sınırsız salata

AKŞAM YEMEĞİNDEN 2 SAAT SONRA;1 BARDAK SÜT,1KURU KAYISI

VE EN AZ HAFTADA 3 GÜN 1 SAAT YÜRÜYÜŞ
MUTLAKA 3 LT SU

BEN GİDİŞATIMI ADIM ADIM SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM BANA DESTEK VERİRSENİZ BU YOLDA ÇOK MUTLU OLURUM:3:

öncelikle herkeze merhaba artık kendime dur deme zamanı geldide geçiyor bile 2sene önce evlenirken 57 kiloydum şu anda tam olarak 75.1 kg hedefim 1 ayda 6 kg yani haftada 1.5 kg . diyet listemi doktorum programından taylan kümeliden aldım işte diyetim;

SABAH KALKINCA;1bardak kaynak suyun içine 1dilim elma,1dilim limom,1 parça kabuk tarçın ve 1 çay kaşığı elma sirkesi(5 dk sıcak suda demlenmesini bekleyip içiyoruz)

1 tatlı kaşığı labne
şekersiz çay

ÖĞLEN;istediğiniz kadar sebze yemeği(1soğan,1yemek kaşığı domates salçasıyla hazırlanmış-istenirse 1yemek kaşığı yağ konabilir)

MUTLAKA 3 LT SU

BEN GİDİŞATIMI ADIM ADIM SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM BANA DESTEK VERİRSENİZ BU YOLDA ÇOK MUTLU OLURUM:3:
güzel ve doyurucu görünüyor..kilo verdiğinde ne kadar zarif olacagını düşün motive olursun..kolya gelsin canım

1 tatlı kaşığı labne
şekersiz çay

MUTLAKA 3 LT SU

canım cocuğun varmı yoksa yıyerekmı bu kadar kılo aldın merak ettım ne guzel kendını frenleyıp dıyete baslamıssın ben uc cocuktan sonra 85 oldum ama genede umursamıyodum ne zaman 46 baden olunca hamen dıyete basladım ve on kılo verdım her sey bızım elımızde canım koly gelsın ve hedefıne ulasırsın canım :16:

nedemek bunun için buralardayız..:29:çocuğun varmı canım

canım cocuğun varmı yoksa yıyerekmı bu kadar kılo aldın merak ettım ne guzel kendını frenleyıp dıyete baslamıssın ben uc cocuktan sonra 85 oldum ama genede umursamıyodum ne zaman 46 baden olunca hamen dıyete basladım ve on kılo verdım her sey bızım elımızde canım koly gelsın ve hedefıne ulasırsın canım :16:

öncelikle ilgin için teşekkürler ,hayır çocuğum yok ama ama dış gebelik geçirdim 1 ay hastanede yattım ilaçlar serumlar derkende ordada kilo aldım,ama bunlar tabiyki mazeret değil iştahında maşallahı var :)

hadı hayırlı olsun gunlugun canım devamını dılerım..
ınsallah hayırlısı ılede anne olursun
ben ıkı oglumdan sonra kılo aldım arka arkaya oldu ve daha 1. kılosu gıtmeden 2. hamıle kaldım
o yuzden evet dogumdan once kılo vermek lazım bunu cok ıyı anladım ben
bısmıllah de ve basla canım...

hadı hayırlı olsun gunlugun canım devamını dılerım..
ınsallah hayırlısı ılede anne olursun
ben ıkı oglumdan sonra kılo aldım arka arkaya oldu ve daha 1. Kılosu gıtmeden 2. Hamıle kaldım
o yuzden evet dogumdan once kılo vermek lazım bunu cok ıyı anladım ben
bısmıllah de ve basla canım...

canım benim çok motive ediyosunuz beni evet ben zayıf bir anne olmak istiyorum. Desteğin için çooook teşekkürler

[ı][/ı]merhaba arkadaşlar biliyorsunuzki bugün benim ilk günüm sabah 8 de kalktım aç karına 1 bardak sıcak suya 1 dilim elma 1dlm limon 1 parça kabuk tarçın 1 çay kaşığı elma sirkesini 5 dk demlendirip içtim.
10-15 dk sonra kahvaltımı ettim(2 dlm dıyet etimeğin üzerine dere otuğu doğrayıp 1 bardak şekersiz çayla )
kahvaltıda 2 saat sonra(yani şimdi)5 badem , 2 kuru kayısı ile ara öğünümü tüketiyorum :1:

Destek verilmez mi bu güzel karara..İnşaallah sağlıkla istediğiniz kiloya erişirsiniz. :16:

....

Akşam vakti süt verilmiş.. Ben akşam içilen sütlerin bünyeyi zorladığını düşünürüm..
Çünkü metabolizmanın en az çalıştığı akşam vakti zaten hazmı zor olan süt içilince rahatsızlık verir.

Bunun yerine sizin yerinizde olsam bitki çayı içerim ya da yine yoğurt yerim.

Sütü kahvaltıya alırım.

Son düzenleme:
destek verilmez mi bu güzel karara..inşaallah sağlıkla istediğiniz kiloya erişirsiniz. :16:

....

Akşam vakti süt verilmiş.. Ben akşam içilen sütlerin bünyeyi zorladığını düşünürüm..
çünkü metabolizmanın en az çalıştığı akşam vakti zaten hazmı zor olan süt içilince rahatsızlık verir.

Bunun yerine sizin yerinizde olsam bitki çayı içerim ya da yine yoğurt yerim.

Sütü kahvaltıya alırım.

öncelikle ilginiz için teşekkürler aslında akşam sütün yerine kefir vardı ama onuda ben içemiyorum yoğurt daha uygun olur haklısınız

1 tatlı kaşığı labne
şekersiz çay

MUTLAKA 3 LT SU

merve kolay gelsin, karar almak çok güzel olmuş başlangıç kilolarımız ve son kilolarımız çok yakın
56 kilo ile evlendim, ilk doğumdan sonra 73e çıkıp 61e indim ikinci doğumdan sonra tekrar 72 yim, bebişlerim ek gıdaya başladığı için ben de yavaş yavaş diyet+spora başlıyorum. yalnız ben sürekli bi program takip edemediğim gibi günlük yaptıklarımı yazmaya kalkarsam motivasyonum bozuluyor, ara ara gelip sayfana uğrayabilirim:34:

geçen hafta 72,8 ile başladım pilatese bu hafta 72yim bakalım. geçen hafta ebru şallının pilatesini sadece 3 gün yapabildim, günde 30dk yürüyüş yapmak da istiyorum...

hadi bakalım başlıyoruz inşallah...bu arada merve ölçülerini aldın mı, bel kalça basen göbek ne varsa kaydet bi yere kilo verince 'hava

atarken' lazım olacak, tabi başarı öykümüzü yazarken de:27:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

merve kolay gelsin, karar almak çok güzel olmuş başlangıç kilolarımız ve son kilolarımız çok yakın
56 kilo ile evlendim, ilk doğumdan sonra 73e çıkıp 61e indim ikinci doğumdan sonra tekrar 72 yim, bebişlerim ek gıdaya başladığı için ben de yavaş yavaş diyet+spora başlıyorum. Yalnız ben sürekli bi program takip edemediğim gibi günlük yaptıklarımı yazmaya kalkarsam motivasyonum bozuluyor, ara ara gelip sayfana uğrayabilirim:34:

Geçen hafta 72,8 ile başladım pilatese bu hafta 72yim bakalım. Geçen hafta ebru şallının pilatesini sadece 3 gün yapabildim, günde 30dk yürüyüş yapmak da istiyorum...

Hadi bakalım başlıyoruz inşallah...bu arada merve ölçülerini aldın mı, bel kalça basen göbek ne varsa kaydet bi yere kilo verince 'hava

atarken' lazım olacak, tabi başarı öykümüzü yazarken de:27:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
canım benim desteğin için çoookkk sağolasın seni günlüğümde görmek isterim ölçülerimi almadım ama hemen alıcam şimdi bilgi alışverişi çok yararlı olucak bence

şimdi kendime karnıbahar yemeği yaptım( 1 kaşık sıvı yağ,1orta boy soğan 1yemek kaşığı domates salçasıyla)şimdi pazara inip marul alıcam ve kendime kocaman salata hazırlıycam yanındada 1kase yoğurtla öğlen yemeğimi yiğicem saat 13:00 de

öncelikle ilgin için teşekkürler ,hayır çocuğum yok ama ama dış gebelik geçirdim 1 ay hastanede yattım ilaçlar serumlar derkende ordada kilo aldım,ama bunlar tabiyki mazeret değil iştahında maşallahı var :)
canım gecmıs olsun bende doğum kontrol hapıydı iğnesıydı derken bıde uc hamılelık yasadım kılo almamda kacınılmaz oldu olsun dıyorum sağlığım cok sukur yerınde ve cocuklarımıda buyuttum bundan sonrakı tek ısteğim once sağlık sonra kılolardan kurtulmak sana da kolay gelsın canım :16:

canım gecmıs olsun bende doğum kontrol hapıydı iğnesıydı derken bıde uc hamılelık yasadım kılo almamda kacınılmaz oldu olsun dıyorum sağlığım cok sukur yerınde ve cocuklarımıda buyuttum bundan sonrakı tek ısteğim once sağlık sonra kılolardan kurtulmak sana da kolay gelsın canım :16:
teşekkürler arkadaşım arada günlüğüme uğra bana destek ol

merhaba cnm bende 20 aylık evliyim..
evlendigimde 47 kiloydum...
düğün stresinden 3 kilo almıştım normalde 44 kiloydum yıllardır..
boyum kısa 155 onun i.çin ideal kilom 45-48 arası olması lazım...
hamilelik düşündügüm için nekdr çok zayıflarsam okdr iyi benim için...
45 kilo olmak istiyorum ..şuanda tam tamına 60 kiloyum:( yani 1.5 senede 13 kilo aldım:(çok mutsuzum...
rejime başlayalı 3 gün oldu:)
bebek için 7 aydır ugraşıyoruz olmadı ben o sıra iyicene kendimi saldım her ay 1 kilo ala ala bu hale geldim...
hedefim iki ayda 10 kilo vermek... hatta 15:)
şimdilik çok iyi gidiyor rejimim..en önemlisi kendimi mutlu hissediyorum..

benim menum böyle..
sabah uyanınca 1 incir ve 1 bardak su içiyorumm..
işe geliyorumm...diyet cubuk kreker aldımmm 10 gibi bi kaç tane yiyorum... ama hergün deil canım isterse..
ögleleyin iş yerinde yemek yeme ortamı olmadıgından eve gidiyorum..
iki dilim kepek ekmegi,2 çaybardagı çay( 2 küp şeker) cayı şekersiz içemiyorum.. ama normalde gün içinde en fazla 3-4 caybardagı çay içerim diye çok önemsemedim..
1 yumurta biraz peynir zeytin yeşillik domates...

akşam 5 de evde oluyorum..eve girince 1 incir ve su içiyorum yine.. farkettimki incir ve hemen ardından 1 bardak su beni tok tutuyo...
6-7 gibi yemek yiyoruz...
çorba varsa sadece çorba salata yogurt yiyorum..
çorba yoksa yemek varsa 1 kase hangi yemekten yaptıysam ondan yiyorum yogurt ve salata eşliginde...
9 gibi 1 elma yiyorum ama herzaman deil:)
hedefim ayda 6-7 kilo...
bu arada akşam mekik gibi göbek basen belimin zayıflaması sıkılaşması için hareketler yapıyorum yarım saat ..
haa bide eşimle iddiasına girdik moral olsun diyeee bana iyicene azimli olayım diye:) eger 1 ay içinde 5 kilo verisem çanta ve ayakkabı sözü var:):):))

Son düzenleme:
Back