Merve Özbey: O kız benim bitanesi

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.361
34
Merve Özbey’in “Yaş Hikâyesi” şarkısında geçen “Vurur yüze ifadesi, bulur seni bitanesi” mısrası, sosyal medyada patlama yaptı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım da “Vurur yüze ifadesi, kullanıyorum sosyal medyayı bitanesi” tweet’iyle modaya uydu.

Özbey ise sosyal medyada kopan bu fırtınadan dolayı şaşkın. İTÜ Konservatuvarı’nda ud ve piyano eğitimi alan, ilk olarak besteci-aranjör Erdem Kınay’la yaptığı “Helal Ettim” düetiyle adını duyuran şarkıcı “Şarkının böyle bir akım başlatmasını beklemiyordum, çok mutluyum” dedi.
Sözleri çok zekice

“Bunun çok iyi bir şarkı olduğunu biliyorduk. Fakat sosyal medyada böyle ses getirmesini beklemiyorduk. Sözleri çok zekice cümlelerle değiştirdiler. Binali Yıldırım’ın konuk olduğu programı da tesadüfen izliyordum, açıklamasını gördüğümde şaşırdım. Bu, şarkının sözlerinin gücüdür.”

Ayy bi benmi duymamisim. Gerci sosyal medya kullanmiyorum ama herbiseyden haberdar olurdum yanii

bunla ilgili yapılan espiriler midemi bulandırıyor b.ku çıkana dek yapıyorlar ya
Ben bu lafı tesadüfen duydum. (sosyal medyada yokum zira)
aaa, duymadın mı herkes böyle diyor vs dediler...
üç gün sonra da şarkı olduğunu öğrendim.
genel olarak gereksiz şeyleri ne kadar sürdüren bir milletin ya

Ya bu "bi tanesi" kelimesini bir tek ben mi "sevgili" olarak anladım.
Yani şöyle, "vurur yüze ifadesi, bulur seni bi tanesi" derken , kızın biri seni bulur anlamında.
Yoksa gerçek anlamı sevgi sözcüğü olarak kullanılan "bitanesi"mi?
Hani canısı aşkısı derler ya onun gibi mi yani?

Öff ne biçim anlattım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…