Mersin Düğün Mekanı

elenyxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
18
5
Merhaba Arkadaşlar,

2015 Mayıs sonu için Mersin de düğün mekanı araştırıyorum. Buradaki forumlarda da konu daha önce konuşulmuş ancak 2 sene önceymiş. Şuan için güncel bilgi almak istedim Mersinli arkadaşlardan veya tecrübe etmiş gelinlerden. Eşim Mersin li ve kendisi de uzun zamandır orada yaşamıyor, yani ikimiz de pek bilgili değiliz bu konuda. İnternetten küçük bir araştırma yaptım, 3 tane seçenek buldum, genellikle Mersin düğün denilince her yerde adı geçen yerler.
Suphi Öner Öğretmenevi ( havuzbaşı düğün yapıyor, fotografları pek iç açıcı gözükmüyor ama ısrarla güzel bir düğün mekanı olduğu söylenmiş)
Merada Center ( Kır düğünü için Kır bahçeleri var, resimleri güzel gözüküyor ancak kır bahçeleri yanyana ve aynı anda 3-4 düğün aynı akşam olduğu zaman müzikler birbirine karışıyor ve rahatsız edici oluyor demişler, bunu yaşayan tecrübe eden var mı acaba?)
Sahil Martı Otel ( Kır düğünü için bahçeyi kullanıyorlar, çok güzel görünüyor, ancak organizasyon nasıl çok pahalı bir yer mi bilmiyorum, fiyatlar için bu yerleri arayıp soracağım)

Ancak Mersin de yakın zamanda düğün yapmış arkadaşlardan nazicane fikirlerini bekliyorum lütfen.

Teşekkürler

Merhaba benimde 2015 Ağustos'da düğünüm olucak Mersin'li değilim nişanlım orda oturuyo.Bu hafta sonu mekan araştırması yaptık şöyle anlatayım sırayla;

Mereda deniz kenarında yolda düğün yapıyormuş gibi oluyo ve acık alan oldugu için suruyeliler hep geliyormuş düğüne ve hiç hosuma gitmedi çimende topuklu ayakkabı ile hiç oynanmaz ve büyük bi hayal kırıklıgı yasadım orası için.

Alyans çok büyük ve soğuk bi ortamı vardı birde salonun bulundugu yerde önemli Alyans kenar mahalle gibi bir yerdeydi.
Buse şehre çok uzak onunda çevresi sanayi oldugu için itici geldi bide masalar boydan boya sıralanmış ayrı değildi.
Kervasaray cok sıradan bi yerdi ve girişi cok kötüydü.

Gondol cok kirli bi oteldi gelin masası ve yeri eskiydi girişi herşey berbattı hiç beğenmedim fiyata 300 kişilik kokteyl menu içinden cıkardıklarımız oldu 7000 dedi ve fotografcı onların anlaşmalı oldugu yerın dışında secemıyormusuz ve herşey eskı oldugu için ek süsleme istenecegı için onada ayrı bi para veriyorsunuz.

Yer bakarken paraya bakmadan içime sinen bi yer olsun istedim 33 düğün salonu netten bakarken hiç hosuma gitmedi ama orası en güzeliydi birde kına gecem havuz basında olacağı için düğünümü balo tipi salonda olsun istedim. Mersin yazın cok sıcak ve gunduz ne ise gecede aynı sıcaklık bence dısarda kır düğünü cok yanlıs cünkü hava bunaltıcı oluyormuş ve oynayıncada terleme iki katına cıkıyo, yani klimalı ortam bence en mantıklısı ve 33 düğün salonunda 10 dan fazla klıma vardı yanılmıyorsam masa düzeni ve herseyi güzeldi,yer şehrin tam ortasıydı ve orayı tuttuk kokteyl menü. Ek olarak süsleme vs hersey saglanıcak. Herşeyden önemlisi sahibi Serhat Bey çok sıcak kanlıydı paradan cok vereceği hizmetin arkasında olan biri,inşallah sorunsuz düğünümüz geçer. Başak fotografcı ile anlaşması varmış nasıl biri oldugunu bilemediğim için dahıl etmedik şimdi fotoğrafcı ve kuaför araştırmasına girdim:)Umarım sanada yardımcı olmuşumdur...

Sevgili Aleyna,

Mesajın için çok teşekkürler, biz de araştırmalara devam ettik, Mayıs sonu yapmak istediğimiz için açık hava mekanlara baktık. Merada ya biz de baktık ancak bize de 3 bahçede yanyana aynı anda 3 düğün olabiliyor , müzikler bile karışıyor diyenler oldu ayrıca tek müsait tarih 9 Mayıs tı ve yagmur yagma ihtimaline karşılık yapılabilecek birşey yoktu, biz de vazgeçtik. Pedias concept i düşündük, nişanlım şehre çok uzak dedi vazgeçtik. Sahil Martı otele karar verdik, yine 9 Mayıs ta açık havada Kır düğünü olacak , allah korusun yağmur yağma ihtimalinde otelin kapalı salonu organize edilebiliyor. Mayıs başı da hava durumu açısından akşamları çok sıcak yada soğuk olmaz dediler , bakalım kısmetse göreceğiz.
Ben de kuafor ve makyöz araştırıyorum. Bulduklarımızı paylaşalım mutlaka . sana da kolay gelsin hazırlıklarında

Atlıhan Otel'e bir bakın. Merkezde bir otel, düğün için salonu çok şık. Müzisyen bir harika. Özellikle otel sorumlusu çok kibar ve titiz bir bey. Ayrıca düğünü olan çifte, o gece kalmaları için güzel bir oda veriyorlar sabah kahvaltısı dahil.
Diğer bir tavsiye, Club Garden, ya da Garden Club tı yanlış hatırlamıyorsam. İç ve dış mekanı var ve sadece tek bir düğün yapılıyor, konuklar hem iç hem dışta ağırlanabiliyor.

Makyöz ve kuaför için düğün salonunun anlaşmalı olduğu yerler var, mesela saçını orada yaptırıp makyajını daha profosyonel bir yerde yaptırabilirsin.

Bende Sahil Martı düşünüyordum ama geçen yaz bir arkadaşım orada yemekli düğün yaptı yaklaşık 300 kişilik ve bana herşeyimizle 18 bin liraya çıktık dedi. Mersin için fazla bir rakam bu .Bahçede arkada sahil var ki benim en çok isteme nedenim zaten bu, insanlar düğüne geldiğinde saat 6 gibi arkada denize giren adamlar ,kadınlar falan varmış, şezlongları kaldırmamışlar, biz yerleşirken sahilde mayolu teyzeler yürüyordu falan dedi annesi. Mayısta olmaz bu durumlar ama benim gözüm korktu oradan biraz.

Merhabalar bende bu yaza düğün yapacağım ve martı oteli istiyorum düğününüz nasıldı acaba memnun kaldınız mı ve kaç kişiydi düğün

Sevgili Minii33, öncelikle kolay gelsin tüm düğün hazırlıklarında. Umarım herşey dilediğin gibi olur. Martı otele gelince, açıkcası bu otel kendini 4 yıldızlı otel olarak tanıtıp reklamını yapsa da aslında bildiğiniz pansiyon kalitesinde bir yer. Burada düğün yapmanın tek güzel şeyi; deniz kenarındaki bahçesi, masa ve sandalyeleri, gelin damat masasının olduğu alan. Yani o bahçeye masalar sandalyeler, süslemeler konulup hazırlandığı zaman çok güzel görünüyor. Ancak benim kızdığım şey oteldeki tutarsızlıklar ve beceriksizlikler. Birincisi eşim otelle anlaşma yaptığı zaman 400 kişi için , cumartesi günü olmak üzere, kuru pasta, yaş pasta, çerez ve meyve menüsü olarak anlaşmıştı. Aradan zaman geçti ,otelde bu sefer başka biri düğünlerle ilgilenmeye başladı ve bizi arayıp düğün sezonunda, hafta sonları bahçede sadece yemekli düğün yapıyoruz , sizinki bu şekilde olmaz dediler. Neyseki eşim Mersinli olduğu için araya tanıdık falan koydu ve tabi biz böyle anlaşmıştık deyip kıyamet de koparınca sözlerine sadık kalmak zorunda kaldılar. Tabi bize o cumartesi 20 bine satacağı düğünü, yemekli olarak başkasına 50 bin TL ye satmak varken bize verdikleri sözden caymak istediler. Düğün gecesi pasta kesilirken hava fişek patlatmak için öncesinde plan yaptık, biliyorsanız hava fişek masraflı birşeydir. Aynı zamanda hangi tarihte hangi saatte havai fişek atacağınıza dair emniyet müdürlüğünden izin almanız gerekir. Öncesinde her türlü izin, organizasyon yapıldı. Tabi bu organizasyonu otel ile de konuştuk, bir saat belirledik, saat 10da pasta gelecek, pasta kesilirken de saat 10 da havai fişek atılacak. Havai fişek atacak kişiler de saat 10 a planlandı ve yerlerini aldılar. Düğüne 8 de çıktık, saat daha 9 da ahçıbaşı pastayı almış piste getirmiş, orkestra da anons yapıyor, bizi çağırıyor pasta kesmeye. Biz de dedik ne alaka pasta şimdi, pasta 10 da gelecek o sırada havai fişek patlayacak , tabi organizator bayan o sırada ortalıkta yok. ahçıbaşı pastayı da kestireyim evime gideyim derdinde, kafasına göre mutfaktan pastayı almış getirmiş hadi kesin diye. E biz de mal gibi kalakaldık, herkes alkışlıyor bizi bekliyor piste. Mecbur çıktık, tabi pasta kesiyoruz ama havafişek falan yok. Ben o sırada ahçıyı öldürmek istiyorum. O kadar plan yapıyorsunuz ama kimin umurunda. Pastayı kestik, ahçı pastayı bize verecek ki bir tabakta, bizde birbirimize yedirelim öyle değil mi? Kendisi tabaktan çatalla pastadan alıyor ve çatalları dik tutarak bize sallıyor, alın diye. Utanmasa üzerimize fırlatacak, ben de o sırada ahçıya bağırıyorum tabakla ver pastayı, üzerimize düşecek diye. Elinde çatal, altında tabak yok, o şekilde pasta vermeye çalışıyor öküz , düşse direk gelinliğin üzerine yapışacak. 4 Yıldızlı otelin ahçısı bunu yapıyorsa yuh diyorum, hiçbir eğitim almamış bugune kadar servis nasıl yapılır diye. Zaten havaifişek yalan olmuş pasta kimin umurunda. Sinirden gidip yerimize oturduk, aradan 10 dakika sonra organizator bayan teşrif ediyor, biz de bas bas bağırdık, Ahçı kafasına göre nasıl pasta getiriyor, o kadar bunun saat planlamasını yapmadık mı diye. Tabi bizim moralimiz alt üst oldu. Kadın da hiçbir şey söyleyemedi, ne diyecek ben ilgilenmedim, ahçımız da aptalın teki mi diyecek. O kadar pasta, havai fişek ve şarkı üçlüsünü planlamışız. Sonra saat 10 oluyor , bu sefer havaifişek patlayacak diye bizi piste çıkarıyorlar ve angaranın bağları çalarken havaifişeklerimiz patlıyor, aman ne romantik. Yine sinirden deliriyorum. Bütün akşam neredeyse gelin masasında oturdum kalkıp oynayamadım sinirimden. Bu arada biz düğünümüzü Mayıs ta yaptık. Hava ne sıcak ne soguktu , ama masalardaki tüm yiyecekler nemden yapış yapış ıslak oluyor. Masalara konulduktan 1 saat sonra o çerezler, cipsler yenilemez halde ıslak oluyor. O yüzden açık hava düğünü yapacaksanız bunu da düşünün derim. Neyse size kısaca derim ki Martı da düğün yapmayın, organizasyon berbat, kimsenin kimseden haberi yok, ahçısı, garsonu herkes kafasına göre takılıyor düğün sırasında. Otelde konakladık düğünden birkaç gün önceden itibaren, otelde ütü bile yok, son dakika eşimin damatlığını ütüleyeceğiz, foto çekiminden sonra kırışmıştı ama otelde ütü yok, kendi çarşaf ütüledikleri sanayi ütüsünü teklif ediyorlar verin biz ütüleyelim diyorlar. Yani tavsiye etmem Martı nın düğününü, istediğiniz kadar anlaşın en başında, düğün günü istedikleriniz olmayınca sonrasında bunun geri dönüşü yok, bu adamlar da sizin düğün gecenizi önemsemiyor zaten, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar. Ne kadar da doluymuşum, başınızı ağrıttım ise özür dilerim ama hatırlamak istemediğim düğün gecemi hatırlattınız birden dökülüverdi hepsi. Bu arada bu düğünden bir hafta önce benim memleketimde başka bir düğün yapmıştık, herşey çok güzel ve dört dörtlüktü, içime çok sindi ve biz de dahil olmak üzere herkes çok eğlendi, o yüzden öyle bir düğünden sonra Martı nın 5 para etmez olduğunu daha iyi gözlemleyebiliyorum.

Yok olurmu öyle şey ne baş ağrıtması tabiki yazdıklarınız için çok teşekkürler benim için hepsi çok önemli bende az önce telefonla görüştüm zaten direk yemekli düğün alıyorum hafta sonuna dedi sanırım ben yeni organizatörle görüşmüş oldum bi kaç mekan daha bakıyoruz zaten ama seninde dedigin gibi beni en cok martının o denize 0 oluşu ve masaları cezbediyor zaten bundan kazanıyolar yoksa otel bncede iyi bi yer değil

Evet bayanlar dugunlerinizi yaptiginiza gore sizden sonra gelenler icin begendiklerinizi begenmediklerinizi anlatin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…