Mutfak Dekorasyonu mermerit tezgah

esperanzaa

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
2.691
660
363
mermerit tezgah kullananlar memnunlar mı acaba? hani fiyatı diğerlerine göre baya düşük olduğu için merak ettim. yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

kızlar hiç mi yok tezgahı mermerit olan??? mutfakçım mermeriti önerdi ama pişman olurmuyum bilemiyorum

Ben bir ara banyoda kullanmıştım.İşçilik olarak çok kötü yapılmıştı, ama banyo kullanımında bir sıkıntı yaşamadım.

Mutfakta kullanıp çok memnun olanlar var çevremde, ama bildiğim kadarıyla üzerinde bir şey kesmemek, sıcak şey koymamak gerekiyor. Bir de, (sanırım eviye deliği açarken) bazen malzemenin çatlaması gibi bir sorun yaşanabiliyor. İlk takıldığında fark edilmeyen çatlaklar zamanla büyüyüp sorun oluşturabiliyor.

teşekkür ederim cevabın için. ben de hem olumlu hem de bir o kadar olumsuz şey duyuyorum hakkında. mutfakçımız sıcak şeyler konabilir sorun olmaz diyor, kimileri çatlaklardan bahsediyor, kimileri çok memnun vs...

mermeritin de çeşitleri var bildiğim kadarıyla,
bana da akrikor yapıcaz demişti mutfakçım, ve sıcak koyabilirsin, hiçbirşey olmaz demişti.
ve daha uygun, nerdeyse yarı yarıya farkediyor, belki de daha fazla.
tabi tezgahın üzerine de sıcak pek konmuyor aslında ya, tencereyi alıp direk tezgahın üzerine koyan kaç kişi vardır ki.. belki aceyle falan olunca dalgınlıkla konulabilir. diye düşünüyorum :)

mermerit tezgah kullananlar memnunlar mı acaba? hani fiyatı diğerlerine göre baya düşük olduğu için merak ettim. yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

[[/B] Ben de mermerit tezgah kullanımıyla ilgili bir baslık var mı diye aranırken sizin sorunuza takıldı gozum.
Mutfak yaptırıyorum. Daha once granit tezgah kullandım ve hic memnun kalmadım, musluk civarında zamanla kireç birikti ve temizlemek için mecburen kimyasal kullandım, o da rengini değiştirdi. Kısacası granitten memnun kalmadım. Bir akrabamızın evinde mermerit tezgah vardı, ve temizliği inanılmaz kolaydı, çizik vs. yoktu, kimyasal kullanıldığında renk degisimi vs. olmuyordu, ki 15 -20 senelik bir tezgah.
Simdi granitin ne olduğunu biliyorum, cimstone cok pahalı, açıkçası, granitteki gibi zaman içerisinde kireç lekesi görecek isem bu kadar para vermenin anlamı ne diye soruyor insan, bu durumda mermeriti ciddi olarak dusunmeye başladım. Mutfagı yapacak olan kişi, mermeritin de kalitelerinin olduğunu , iyi kalite kullanacağını söyleyerek mermerite yönlendiriyor.

mermeritin bi çok çeşiti var,hepsini bilmiyorum ama bir çeşitin de içi sunta dışı mermer oluyor bakmayla dokunmayla hiç farkedilmiyor zamanla kabarıyor su değdiği yerler çeşmenin bileşen yerleri felan mahvoluyor , çürüyor resmen ufalanıyor ,dolapta çürüyor ondansa tavsiye etmem ama diğerlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum , bazı firmalar maliyeti düşürmek için çok kullanıyorlar çok cüzi fiyatları olduğu için , dolapçınızla iyi ce konuşun her detayı bu mermeritten yapcaksa kabul etmeyin derim , belki ismi farklıdır ama bildiğim kadarıyla o da mermerit diye geçiyor 5-6 ayda dolapta tezgahta mahvoluyor .

burda laminat diye geçmiş aynen böle oluyor ama hiç farkedilmiyor , resmen ufalanıyor anca o zaman anlaşılıyor ,[/QUOTE]

laminat tezgahı 15 senedir yazlıkta kullanıyorum ve hic dediğiniz gibi bir sey olmadı, gayet memnunuz. Ama sanırım her üründe olduğu gibi kalite kalite mal yapıyorlar, kimisi 1 senede gidiyor, kimisi senelerce kullanılıyor. Uyarılar için teşekkürler, yaptırdığım kişiye soracağım. gerekirse bir atölyeye gidip bizzat inceleyeceğim

Tezgah cinsi ne olursa olsun, kullandığınız su kireçliyse tezgahtaki girintili yerlerde kireç birikmesini engellemek çok zor olur. Öncelikle tezgaha alttan takılan eviyelerden (çelik eviyeden de uzak durun) kullanmanızı, tezgaha bulaşıklaın süzülmesi için açılan oluklardan kaçınmanızı öneririm. Yani tezgah yüzeyiniz dümdüz olsun ve üzerini mümkün olduğu kadar ıslak bırakmamaya çalışın.

Suyumuz cok kireçli, bu konuda yapılabilecek bir sey yok, bahsettigim kireç te zaten bataryanın çevresinde. Tezgahı sürekli bezle silerek kuru tutmaya çalışıyorum ama ozellıkle batarya civarını kuru tutmak yorucu oluyor, mermeritte laminatta bu tip kirec birikmesini temizlemek sorun olmuyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…