Merkezi Sınavda Denetimsizliğin Etkileri

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
TEOG sınavı tartışmaları dinmek bilmiyor Onlardan biri de sınav salonlarında yaşanan denetimsizliğin yarattığı adaletsizlikler...Gelen şikayetler oldukça çarpıcı;

'Merhaba Sayın Güçlü,

Yıllardır küçücük çocukların gelecekleri adına girdikleri merkezi sınav sisteminin ne kadar stres yarattığını düşünüp keşke herkes okullarında girse, ordan aldığı notlar aynı zamanda okul sınav notu olsa diye hep kalbimden geçirirdim. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı TEOG sınavlarındaki bu yeniliği açıkladığında, o kadar çok kişiye sanki temsilci gibi (oysa partiyle veya siyasi görüşleriyle hiçbir ilgim olmadığı halde) tamamen vicdani nedenlerden iyi olacağını neden önyargılı olduğumuzu anlatmaya çalıştım. Ama aslında sonuçta onların haklı olduğunu görmem hiç te uzun sürmedi. Herkes kopyanın çok olacağını hakkaniyet ve adaletin olmayacağını söylemişti. Ben ise abarttıklarını kötümser düşündüklerini söylemiştim.
Sınavdan çok değil birkaç hafta sonra sınava giren ve sınav salonlarında disiplinin olmadığı okullarda okuyan çocuğumun arkadaşlarının (eski okulundan) anlattıkları beni memleketimden soğuttu. Çünkü bazı okullarda sınava giren öğrenciler, salonlardaki gözetmenlerin o kadar rahat olduğunu, okullardaki normal yazılılarda bile bu kadar rahat olmadıklarını konuşa konuşa soruları yaptıklarını etrafa itiraf edecek kadar saf ve temiz yürekliydiler. Sonra birkaç veli arkadaşımı aradım bana söyledikleri o kadar ağır geldi ki kaç gün uyuyamadım: “Sen yeni duyuyorsun oysa biz dilekçe bile topladık ama nafile kimse adam yerine koyup soruşturma bile açmadı” dedi.
Şimdi sorarın ben çocuğuma hakkın er ya da geç yerini bulacağını, çalışanın her zaman kazanacağını,” özel okullarda daıtılan bol kepçe notların elbet bir yere kadar olduğunu anlatmaya çalışırken, bana anne hani hakkaniyet vardı hani çalışan kazanıyordu ben kafamı bile kaldırmadan çıktığım salonda gözetmenlerin göz açtırmadığı sınavda eski okulumdan arkadaşlarımın konuşarak aldıkları sonuçlar hak mıdır sorsuna cevap veremedim.'
Abbas Güçlü,Eğitim ajansı.

Bu çok ciddi bir problem,hem öyle 0,3-0,5 puanlar değil bahhsedilen.
Bıktım artık böyle bir ülkede yaşamaktan.
Hile,hurda,herkesin birbirnin hakkını yediği bir ülkede çalmadan ,çırpmadan birşey olamıyorsun.
Birde müslüman ya halkın yüzde 99 u,duyda inanma!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…