merhabalar..yardımcı olur musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ♥ Cleo ♥
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
&

♥ Cleo ♥

Ziyaretçi
Selam kızlar. Malum dogumum yaklasıyor. Hem heyecanlıyım hemde korkuyorum. Dogum yapmıs hanımlara bikac sorum olacak. Nolur cvplarınızı bekliyorum.
1. Kacıncı haftada sancılarınız basladı? Gece mi basladı gunduz mu? Nisan geldi mi hemen? Nisandan sonra mı suyun gelmesi gerekiyor?
2. Dogum icin hastaneye gittiniz. Doktorunuz neler yapıtı ilk olarak? Ultrasonla mı baktı? Alttan muayene mi yaptı? Nst ye mi bagladı? yoksa hepsini sırayla mı yaptı?
3. Lavmanı nezaman yaptılar size?

Kısacası ogrenmek istedigim ben dogum icin hastaneye yattıgımda doktorum bana neler yapacak? Hepsini bilmek istiyorum))) simdiden tesekkur ederim:1hug:

merhaba bende normal doğum yapmayı düşünüp yapamayanlardanım 37. haftamda doktora gittiğimde nstye bağlandım ve bazı sebeplerden dolayı 1 saat içinde hazırlanıp sezeryana alındım inşallah güzel ve rahat bir şekilde doğumunu yaparsın allah yardımcı olsun size...

peki sezeryanda da lavman sartmı?bu lavmandan kacıs nasıl olur????bidee sezeryan olan biri yinede altına koymak için hasta bezi götürmeli möi??ondada kanama oluomu alttan??

40+3 de akşam 8 de yavaş yavaş başladı gece 12 de 10 dakikada 1 sancı geldi hastaneye gittik doktorum açılma var mı diye baktı açılma yoktu suyum azalmıştı bekleyeceğiz dedi lavman yapıldı nst ye bağlandım 4 e kadar sancı çektim 4 de epidural verildi 6 30 a kadar bekledik gene baktı açılma yoktu suni sancı verildi yarım saat sonra tam açılma oldu sabah 8 de bebeğim doğdu :)kolay doğumlar dilerim

ilkten özel dairesine çıktım vajina yıkandı ben direk sezaryan olcaktım açılmama baktı alttan sonra hastaneye geldim nts aldılar bir gün sonrası sabahı lavman yapıldı korkulacak bişiy değil ben 2 kere istedim lavmanı,daha sonra sonda takıp sezaryana alındım çok korkuyordum ama korktuğum ve büyüttüğüm kadar değilmiş ve doğumda kolay olmuştu.sezaryanda lavman yapılıyor istisna bazıları yapmıyor ama genelde yapılıyor ama korkmayın bişiy olmuyor kabızlık daha zor lavmandan .birde panikk yapma doğum olacağı zaman valizin hazır bulunsun birde yakınından biri heran olabilir nişan sancıda 5 dk ara ile girdimi doğum başladı demek hayırlı sağlıklı kazasız doğumlar şimdiden

canım ben erken doğum yaptm.37+1 de.suyum geldi,hiç sancım olmadı.bebeğim başı yukarıdaydı.dr benden önce hastanedeydi.ben gittiğimde bebeğin kalp atışını dinledi,ultrasonda bebeğin yeri ve pozisyonunu belirledi.hemen sezaryana alındım.ne olduğunu anlamadan bebişin kucağımdaydı.lavman yapılmadı.yani tam benlik oldu.(ben çok korkak olduğum için nasıl anestezi alacağım diye düşünüp duruyordum)panikten ne olduğunu anlamadım bile.Allah gönlüne göre verir inşallah.

ff bu lavmandan hiç mi kacıs yok..vıcık die bişi içöinize sıkılıo yaaa:1no2: dielim sezeryan için öneden gün verildi.desek bi gün önceden ac kalsam lavman yapılmasayasakkelime kabul ederlermi aceeeppp:çok üzgünüm

ben sezeryanla doğum yaptım ööle lavman falan yapılmadı alttan muayenede etmedi 36+2 de dünyaya geldi bebeğim hiç sancı falan çekmedim sezeryandan 3 saat sonrada ayaktaydım diğer doğuranları ziyarete gittim bir tek dikiş sızısı bile olmadı halada ööle ayaklarımı falan üşütünce ağrım sızım olmuyo hep normal doğum istedim ama tansiyon yüzünden sezeryan oldum iyikide sezeryan olmuş haa sadece dikişli bölgemde hissizlik var o kadar hayırlısı ne ise o olsun canım

ayy saolun yaa acaip moral oldu sabah sabah..

ya lavman öyle korkulacak bişiy değil yatakta arkanı dönüyorsun ıknmmadan sıkıyor hiçmi afedersiniz büyük tuvaletinizi yapmadınız bence gerekli bişiy çünkü sezaryan olduktan sonra dışkını yaparken dikiş yerlerin fena acıyor bunu engellemek adına yapılması çok uygun acı falan hissetmiyorsun yapılırken ama doğumdan sonra kabız olunca göreyim lavman istemeyenlerin ....sırnaşık şey dediğim gibi ben doktordan 2 kere istedim lavman çok rahat dikiş yerlerim acımaktansa hatta evede bir tane istiyecektimde bakmayın artıkkkşakkıdı

40+5 de epidural sezeryanla doğum yaptım.. Normal doğumu çok istiyordum ama hiç sancım olmadı doktor 40+5 de kontrole çağırıp nst bağlayacaktı, sonra suni sancıyla doğumu başlatacaktı ama ne açılmam vardı nede doktor vajinal muayenede bebeğin başını hissedebildi. Neticede suni sancıya rağmen doğumun başlamayacağını bildiğimden sezeryana evet demek durumunda kaldım. Doğum esnasında oğlumun boynuna iki kez kordon dolandığını ve bu nedenle inmediğini, inmediği içinde sancılarımın başlamadığını anladılar. İyiki suni sancıya hayır demişim çünkü bebekte kordon dolanması olduğundan sıkıntıya girebilirdi. Doğumum çok rahattı fakat sonrasında özel hastanede olmama rağmen bakımsızlıktan sıkıntı çektim. Eğer sezeryan olma ihtimalin belirirse mutlaka yanına ıhlamur al ve sezeryandan sonraki ilk gece içip hemen yürümeye çalış yoksa benim gibi gaz sancısı yüzünden bebeğin sevincini bile yaşayamazsın..

lavmanda hiç bişe yok kiii ben hiç sezeryan hakkında birşey bilmiyordum son anda oldu bu yüzden düşünmeme bile fırsat kalmadı yalnız beni en çok zorlayan dikiş mikiş lavman falan değil de narkozu almak çok zordu birden nefesim kesildi ölüyorum sandım çırpınmamla bayılmam bir oldu soruyorum bazılarınında benim gibi oluyormuş ama bazıları hemen bayılıyormuş. bide sonda çok iğrenç ıyk bidaha doğum yaparsam bu ikisi beni ürkütüyo ama en çok narkoz (

canım benim sancım olmadı doğuma kadar 39+5 de nişanım geldi hastaneye gittik ebe baktı alttan açılma varmı diye 1 cm açılmam olmuştu benim lavman yaptılar sonra serum bağladılar damar yolumu açtılar yattım hastanede sancım önce 30 dk bir gelmeye başladı sonra 20 dk düştü sonra ebe akşama kalmamm için suni sancı verdi dahada çoğaldı sancım bide suyumu patlattı o zaman dahada sıklaştı adet sancısının 2 katı fazlasını düşün cnm sancı öle bişi sonra sancıyla rahim açılmalarım çoğaldı doğumhaneye aldılar 25 dk içinde bebeğimi kucağıma aldım korkma canım normal doğum iiki yapmışım ilk zaman öle demiyordum ama şimdi şükrediyorum hemen ayağa kalkabildim bebeğimle ilgilenebildim tavsiye ederim...

Lavman banada yapılmadı .kimesnin doğumu kimseyi tutmaz.Benimde sabah su sızmasıyla başlayıp bir kaç saat içinde suyum boşaldı öyle sancım falan olmadı.On gün öncesine doğum için randevu almıştım o açıdan yemek falanda yediğim için 2 saat bekletip ameliyathaneye aldılar doktor zaten dokuz aydır gittiğim doktordu 2 saat beklerken nts ye bağladılar bebeğin kalp atışlarını dinlediler sondayı falan ben uyurken takmışlar.Doğum pedleri var ben onlardan kullandım gerçi benim pek kanamam olmamıştı ilk hafta ben pek bir şey hissetmdim zaten daha önce 3 kez narkoz almıştım birkere daha almak hiç korkutmamıştı.ayrıca doğumdan sonra kabız olmamam için ilaç verdiler 2 gün kullandım yada kullanmadım tabi yürüyüş ve bazı uafak diyetler bunlarda sadece bir hafta 15 gün içinde dikişlerim tamamen iyileşti.ayrıca sezeryanda ağrı sonradan çıkyor derlerya ben öyle ciddi bir ağrı yaşamadım uzun süre otuduğumda ayağa kalkınca bie acı hissediyordum onun dışında hiiiç şikayetim olmadı.Sanada rahat kolay doğumlar bebeğini sağlıcakla kucağına alman dileğiyle..

1.39.hafatda sırtıma agrı vurdu bnm gıttım acılma varmıs 3santım doğuma alılar
2.once ultrasonanda bakarlar su azalmışmı dıye. sonra alttan ılk muayene yapılır acılman varmı dıye.en son nstye baglarlar. sırayla yanı.
3.lavman ntsden once yapılır oyle anlatıldıgı kadar degıl sırıngayla arkadan ıcıne bısaltılıyo zaten.
en sonundada cnm baslasın sancılar.
hayırlı doğumlar

1) 39+1 de sancılarım başladı akşam saat 10 gibi belimdne geldi önce nişan filan gelmedi ben hastaneye gitmeden önce öçamaşırımı degiştiğimde kan filan yoktu nişan ya dasu hemen gelemyebilir bazen nişan gelir ama su gelmez nitekim nişanı gelmiş ama 2 hafta daha dogum yapmamış kimseler var fakat dikka tetmen gerekli sancım önce kasıkdan sonra belden gelmeye başladı

2) önce usg de baktılar sonra nst ye bagladılar alttan kontrol ettiler sonra gene nst ye bagladılar baktılar 5 cm sonra 8 cm açılma oldu aldılar dogumhaneye lavman yapıldı fakat ben nasıl yaptıla ranlamadım bile sonra bir baktım kızım dogmuş maaşallah kızıma canım benim

birazda doktora bağlı sanırım. bana ne sonda takıldı nede lavman yapıldı. sezeryan oldum. hiç dikişimde yok lazerle kesildi ve yapıştırıldı. gece 12:15 te suyum geldi. amabasıl bi su. 1 kova rahat.doktorumuzu aradık. sabah 6-7 gibi görüşürüz dedi. saat 08:30 da bebeğim doğdu. 08:45 te ben çıkmıştım. 2 saat sonrada ayaktaydım. allah herkese böyle kolay nasip etsin. bu kadar kolay olacağını bilseydim hiç gerilmezdim. allah kurtarsın senide tez zamanda.

canım be 39. haftada dogum yaptım sancım yoktu gece 2.30 da suyum geldi hemen hastaneye gittik gider gitmez kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı ardından yatışım yapıldı alttan muayene oldum 6 cm açılma olmuş serum verdiler nst çekldi ve suni sancı da verildi olmazsa olmaz lavmanıda verdiler sonunda sabah 9 da dogum yaptım korkma inşallah kolay bir dogum yaparsın bebişini kucagına alırsın herşeyi unutursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…