O kadar haklısınız ki. İnsan evleneceği kişiyi her yönden test etmek istiyor sonra sürpriz yumurta çıkmasın diye.
Bende bu şekilde evlendim hem ailem hem ben çok pişman olduk. Çünkü bir türlü adam akıllı görüştürmediler. Nişanlı olmamıza rağmen parmakla sayılıdır görüştüğümüz. Sürekli 3 saat sonra dön şuraya gitmeyin yok bunu giyme yok şunu yapma delirecektim artık. Kısacası bu şartlarda tanıyabildiğim kadarıyla mükemmel birisi sandım. Yani kim olsa o kadarcık vakitte çok kolay rol yapabilirdi ee eşimde bunu kullandı oscarlık rol yaptı. Ailesi şizofren olduğunu gizledi bende anlayamadım elbette. Evlenince gördüm sürpriz yumurta oldu işte adam bisküvi paketiyle konuşup sohbet ediyor, kahkahalar atıyor ve daha neler neler...
Sen sen ol madem öyle o halde nişanlılık süresini uzun tut olabildiğince aileler biraraya gelsin gitsin birlikte etkinlikler yapın madem başbaşa kalamıyorsunuz öyle tanımaya çalışın. Sonra ben olsam bir süre aile danışmanına giderdim nişanlımla kafama yatmayan yerleri anlatırdım bir sıkıntı varmı diye. Neden gidiyoruz daha evlenmeden yada ben delimiyim diyebilir. Sizde benim evlilik şartım budur deyin geçin evlenmediğiniz adama hesap vermek zorunda değilsiniz yani aileniz gibi sizi pıstırmasına izin vermeyin. Sonrasındada hesap vermek zorunda değilsiniz unutmayın kimsenin size malıymış gibi davranmasına izin vermeyin.
Kesinlikle ama kesinlikle tam tanımadan evlenmeyin. Boşanması daha zor oluyor çünkü.