• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Grupları Merhaba kızlar doktor tarafndan 4 lü test olunan varmi?

leyla rahimova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
93
35
3
23
Selam kızlar nasılsınız bu gün doktora gitdim gematomamın büyüdüynü söyledi ve benden 4 lü test vermemi istedi bebek kusurlu olur diye şüpesi ile yapanlar varmı nasıl bi test bu ?korkuyorum ben çok sıkıntı çıkmasından kalbim fena çarpıyor şu an 18 haftasındaym 19 _20 haftasında vermem gerek

Peki aynı doktora mı muayene oluyordun hep? Şimdiye kadar ikili taramayı üçlü taramayı istemedi mi? Şunun için soruyorum: ikili tarama testinin %80, üçlü tarama testinin de %60 gibi bir doğruluk payı var. Dörtlü taramanın doğruluk payı bunlardan daha az diye biliyorum. Ben ikili ve üçlü yaptırdım ama dörtlüye gerek duymuyorum risk yoktu diye.

Peki aynı doktora mı muayene oluyordun hep? Şimdiye kadar ikili taramayı üçlü taramayı istemedi mi? Şunun için soruyorum: ikili tarama testinin %80, üçlü tarama testinin de %60 gibi bir doğruluk payı var. Dörtlü taramanın doğruluk payı bunlardan daha az diye biliyorum. Ben ikili ve üçlü yaptırdım ama dörtlüye gerek duymuyorum risk yoktu diye.
benim ilk hamilelik, 8 haftasında sadece ultrason yaptrdm bebek qayet iydi hematomam o zamandan var o zaman 0.6 mlm idi şu an 50mlm doktormu 13 haftada secdim ağır kanama ile acile gitdim bana bakan acil doktoru , sadece kan ve idrar testi yaptırdılar bana şu an 50 mlm gematoma ile 4 lü tarama testi istediler bebekde kusur ola bilirmi diye amma vr lakin bebeyin kalp atşı normal vr ayak el gelismis 200 qr onurğasi bilr iyi bilmem nasıl olacak korkuyorum

O zaman korkma zaten bu testlerin mantığı bu. Bir anomali var mı diye önceden tespit etmek. Ama ikili tarama testi 12. Haftada oluyor neden istememiş doktor anlamadım. Yani bu testler illa bir şey görülüp istenmiyor, rutin olarak her hamileden isteniyor. Daha öncesinde diğerlerini yaptırmadığın için bari dörtlü taramayı yaptır diye istemiştir doktor içini rahat tut🥰

O zaman korkma zaten bu testlerin mantığı bu. Bir anomali var mı diye önceden tespit etmek. Ama ikili tarama testi 12. Haftada oluyor neden istememiş doktor anlamadım. Yani bu testler illa bir şey görülüp istenmiyor, rutin olarak her hamileden isteniyor. Daha öncesinde diğerlerini yaptırmadığın için bari dörtlü taramayı yaptır diye istemiştir doktor içini rahat tut🥰
İnşallah canım umarım her şey yolunda olur her kese salıkla bebek nasib etsin rabim

Back