• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba dolven şurup kullanma

Bahar64

🕊🕊
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
115
Puanlar
103
Merhaba arkadaşlar 10 aylık kızım var diş ağrısı çekiyoruz her akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı dolven şurub veriyorum bebeğime zararı olur mu

Merhaba arkadaşlar 10 aylık kızım var diş ağrısı çekiyoruz her akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı dolven şurub veriyorum bebeğime zararı olur mu
Kilosuna göre durum değişir kaç kilo bebeğiniz 1 tatlı kaşığı çok gibi ayına göre

Böyle ilaçlar her gün verilmez başka türlü ağrısını hafifletin yaptığınız hiç uygun değil.

Ayına göre çok benim oğlum 1.5 yaşında o kadar tam vermiyorum. Yarım ölçek verin derim

Her akşam sıkıntı
Onun yerine tetagil falan denediniz mi
Her akşam ilaç vermek iyi değil bence
Ki calpol olsa belki bi derece ama nihayetinde o da ilaç

Evet her akşam vermek iyi olmayacak tetagil kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Çoook dayanamaz olursa ağrıdan o zaman veriyorum dolven veya calpol

Dis agrisi icin dolven kullanmayi size kim onerdi? Atesi ciktiginda cidden agrili hastaligi oldugunda bu kadar cok kullandirdiginiz ilactan nasil verim almayi planlıyorsunuz?

Emziriyorsaniz anne sutu zaten yeterince agri kesici ozellige sahiptir, yani 10 aylik cocuk konusamazken cektigi derdin dis oldugunada nasil emin oldunuz?

O kadar dolven o yastaki cocuga fazla, tetagil kullanin dis oldugundan eminseniz.

Dolven neden veriyorsunuz. Dolven daha ağır bir ilaç. Genelde de inatçı ateş vs için veriliyor. Diş ağrısından şüpheleniyorsaniz zeytinyağı içine karanfilin tomurcuklarini çok ezmeden biraz ezin bir gece, yarım gün buzdolabında bekletip yağdan diş etlerine sürün. Her gün diş ağrısı için dolven vermek ne demek. Kimden duydunuz

bizimki calpolu kustuğu için doktor önerisiyle dolven kullanıyoruz ama doktorumuzun söylediğine göre dolven daha güçlü olsa da yanetkisi daha fazla olan bir ilaç. kaldı ki calpolün dahi her gün kullanımı iyi değil. çok çok ağrısı var ve hiçbir şekilde sakinleşmediyse verebilirsiniz ama her aksam rutin sekilde vermek karaciğer enzimlerini yükseltir.

Her gün kullanım için uygun değil. Ben aferin yada calpol veriyordum Yüksek ateste. Hele ki dolven ben çıkan haberler yüzünden bir kere yazdı doktor aldım çok inatçı atesdi dönüşümlü ver demişti onda bile 1 çay kaşığı çekinerek 1 kere verdim. En ufak ateste ilaca sarilmayin. Diş olduğundan emin iseniz. Tedagil ile silikon parmak fırçasına koyup masaj yapın. İlaç çok çok lüzumlu olduğunda verin.

Dolven yerine calpol ver demişti bana doktorum

Teknolojiye doktora bu kadar kolay ulaşım olduğu bir dönemde bebek huzursuz, diş çıkarıyor diye ilaca sığınan insanları anlamıyorum. Konu sahibi üzgünüm ama yaptığınız çok yanlış. Bebeğiniz gerçekten hasta olduğunda bu ilaçlardan cevap alamayıp daha ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu dediğim olmasa bile sürekli kullanım böbrekleri, karaciğeri yorar vücutta birikir, yan etki yapar. Kullanmayı bırakın tetagil gibi diş ağrısını giderecek yöntemlere yönelin

Bıraktım hasta olmadığı sürece ilaç vermiyorum sadece kullandığı d vitamini demir damlası bide B12 ilacı var doktor takviyesi bunlar

Back
X