- 6 Mart 2024
- 3.041
- 3.216
- 48
Valla ben bu şartlarda evlenen erkeklere şaşırıyorum şöyle bi dönemde dediğiniz gibiBen kuaföre tek başıma gittim. Annem kv ile kendi kuaförüne gitti. (Çok uzak başka bir şehirden buraya kız isteme hariç ikinci defa gelmişlerdi). Kim ödedi bilmiyorum. Bu devirde bu adetler saçma geliyor bana.
Bu dediklerinizi yaşasam nişanlıma annemin böyle böyle adetleri var, bu bana saçma geliyor. X kuzenimi ben ödiycem y’yi annem ödiycek derdim. Senin de haberin olsun derdim. Nişanlım ikisini de öderdi muhtemelen.
Şu yorum varya abartısız söylüyorum efsaaaaneee . Ağzınıza yüreğinize aklınıza sağlıkboyle adetler var mi diye soruyorsaniz var. nasil ki zamaninda gittiyseniz.
bence kafaya takmayin, cok da dillendirmeyin kredi kartindan odeyin gitsin. dugunde bir suru ikiyuz lira takılacak, onlardan odersiniz.
boyle zamanlarda alinganlik, küslük vs cok olur. ayni kuafore gelip de parasini annenizin ödediğini görürse (ki anneniz cok saglikli psikolojiye sahip birine benzemiyo kendi bile yakinmak icin söyleyebilir) o kuzen kesin bozulur, alinir. belki normalde ceyrek takacaksa "benim parami odemeyen insana bu bile cok" der yuz lira takarsiz odeyin, uzun vadede kârli olursunuz. nasil ki gittigimiz düz nikahta gram takiyorsak yemei yerde utanip ceyrek takiyorsak siz kuaforu oderseniz o kuzen de esek degilse bunu görür uygun bir sey takar.
adetlerin sacmaligina gelirsek bence de sacma, o konuda hemfikirim.
ama senin is arkadaslarinin, kuzeninin, halanin, komşunun sirf sen sevgilinle ayni evde yasamaya baslayacaksin diye bu ekonomik krizde 3200e gram, 5200e ceyrek takmasi sence mantikli mi? onlara ne ki senin evliliğinden?
ama iste yazisiz kurallar vardir, bunlar gelenekleri olusturur sistem bir sekilde isler.
simdi sen "ne sacma kuzenimin sacini niye nisanlim odesin" dersin, onlar "ne sacma kuzenim halvete girecekse niye ben altin takayım" der, düğününde kimse sana bir sey takmadan full zararla evine gidersinadetler- toplumsal baskilar boyle zamanlar icin var. toplum seni zorluyor ki yapıyorsun. yoksa kişilerin keyfine kalsa kimse kimseye ceyrek gram altin bile takmaz.
aslinda bugun elestirdigini düşündüğün adetler olmasa günün sonunda en cok zararı yine sen yasayacaksin
Kendi yegenlerınız (ablanız) dedimBen annemin yeğeni için nerde düğün iptali yapıyorum? Evet ben gece 3te bu soruyu sordum ama siz de gece 3te bu soruyu cevaplıyorsunuzinsanın aralarda boşlukları oluyor demek ki .
Çok yapıcı bir yorum. Anlayana anlamayana gence yaşlıya herkese hitap eder. Daha fazla beğenemezdim.boyle adetler var mi diye soruyorsaniz var tabii ki. zaten zamaninda siz de gidip olduğunu görmüşsünüz.
bence kafaya takmayin, cok da dillendirmeyin kredi kartindan odeyin gitsin. dugunde bir suru ikiyuz lira takılacak, onlardan odersiniz.
boyle zamanlarda alinganlik, küslük vs cok olur. ayni kuafore gelip de parasini annenizin ödediğini görürse (ki anneniz cok saglikli psikolojiye sahip birine benzemiyo kendi bile yakinmak icin söyleyebilir) o kuzen kesin bozulur, alinir. belki normalde ceyrek takacaksa "benim parami odemeyen insana bu bile cok" der yuz lira takarsiz odeyin, uzun vadede kârli olursunuz. nasil ki gittigimiz düz nikahta gram takiyorsak yemekli yerde utanip ceyrek takiyorsak siz kuaforu oderseniz o kuzen de esek degilse bunu görür uygun bir sey takar.
adetlerin sacmaligina gelirsek bence de sacma, o konuda hemfikirim.
ama senin is arkadaslarinin, kuzeninin, halanin, komşunun sirf sen sevgilinle ayni evde yasamaya baslayacaksin diye bu ekonomik krizde 3200e gram, 5200e ceyrek takmasi sence mantikli mi? onlara ne ki senin evliliğinden?
ama iste yazisiz kurallar vardir, bunlar gelenekleri olusturur sistem bir sekilde isler.
simdi sen "ne sacma kuzenimin sacini niye nisanlim odesin" dersin, onlar "ne sacma kuzenim halvete girecekse niye ben altin takayım" der, düğününde kimse sana bir sey takmadan full zararla evine gidersinadetler- toplumsal baskilar boyle zamanlar icin var. toplum seni zorluyor ki yapıyorsun. yoksa kişilerin keyfine kalsa kimse kimseye ceyrek gram altin bile takmaz.
aslinda bugun elestirdigini düşündüğün adetler olmasa günün sonunda en cok zararı yine sen yasayacaksin
Kim neyi nasıl öder,nasıl yapılır bilmem ama anneniz şimdiden daha bu tarz şeyler hakkında konuşmaya tavır almaya başladıysa geçmiş olsun siz daha çok konu açarsınız nişanlıyken.İkinci dert konum olacak ama kalan dertlerimi sonra dökeceğim şimdilik son konum shsjs Şimdi beni vaktinde kuzenim düğününde kına gecesinde kuaföre götürmüştü.Diğer kuzenimi falan da götürmüştü zaten kuaför eşinin akrabasının bedavaya yapmış bizi damadın cebinden çıkmamış kuzenim kendi ağzıyla söyledi.Şimdi gelin kuaförüne benim bildiğim nedime ve kardeşleri gelir damat onları karşılar. Annem diyor ki gelin kuaförüne kuzenin seni götürdü yengende de götürüldü nedime ve ablam haricinde 2 kuzenimin de gelmesi gerektiğini kuaför masraflarının da nişanlımın karşılaması gerektiğini söyledi.Adet böyleymiş böyle olurmuş.Ben de karşı çıktım zaten onun 3 ablası var yeğenleri var birsürü bizim aramızda yaş farkı olduğu için benden büyük yeğeni var oldu onları da karşılasın.Ayrıca kuzenlerim alakasız kalıyor onları neden ödesin beni götüreni götürüp cebimden veririm nişanlıma sen öde demem ama diğer kuzenimi götürmek zorunda değilim kendileri öder dedim ve bunu söylediğimde hep bana annem tavır aldı.En son tamam ben veririm paralarını dedi ver dedim.Tabi ablamın da düğünüme gelip gelmeyeceği belli değil onu önceki başlıkta söylemiştim ablam gelmeyecek diye kuzenimi araya katmaya çalışabilir zaten ablan yok diye ama yine de kabul etmeyeceğim.Beni götüren kuzenimin parasını ben vereceğim nişanlıma sen ver demeyeceğim diğer kuzenime bir zorunluluğum yok.Ben mi yanlış düşünüyorum sizlerde nasıl oldu?
Siz benim yazdığımı doğru anlayamamışsınız ki daha o yüzden uzunca açıklamayacağım anladığınız gibi kalsın.Kendi yegenlerınız (ablanız) dedim
Annenızın yegenlerı ıcın düğün iptali yapıyorsunuz demedımeleştiriye açık olmalısınız konu açıyorsanız . Sizinle aynı düşünmek zorunda değiliz ben fikirlerimi söylerim sizde alır almazsınız sizin kararınız . Ama buraya konu açıp benım konumu okuyup yorum yaptınız bosluktamısınız diyemezsiniz hiç kimseye . Siz boşlukta olduğunuz için buraya konu açtınız unutmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?