Zeytin-mor lahana-gül-ciğer gibi rengi elimize geçebilen maddeler anne karnındaki bebeğe geçebiliyor.Bu ispatlanmış bir durum.Komşumuz güllere yüzünü sürmüş kızım güzel olsun diye çocuğun yüzünde alalar vardı doğduğunda.Hala da var(3yaşında) Diğer bi tanıdık ciğer doğramış ve elini nereye sürdüyse orda lekeler oldu bebeğinde.Ve aynı ciğere benziyor.Kız kardeşimde de var bu durum.Annemi uyarmışlar aman dikkat et diye.O da meraktan ayak bileğinin arkasına zeytin bastırmış leke yapmış.Zeytinler olgunlaşmaya başladığında kardeşimin bileğindeki leke daha bi belirginleşip kaşınır.Ve teyzemde de aynı şeyi denemiş annannem.Göğüsaltında hala lekesi var.Teyzem 40 yaşını geçtiği halde.
Nar çekirdeğini yanağına bastırdığında gamzeli doğan bebek de çok fazla etrafımda.Mesela ben...
Bunlar hurafe değil maalesef.Karşılaşmamış olabilirsiniz ama yaşanan şeyler.Eldiven aldım mutfağıma onu kullanmaya çalışıyorum bende.Zaten sakatat yasak.Kozmetik ürünler de ne kadar doğal olursa olsun kimyasallarla uzun süre bozulmadan kalıyor ve onlar da yasak.Gül suyu-zeytinyağı-kolonya-süt gibi gerçekten doğal olan ürünleri kullanabilirsiniz ama peeling-maske gibi kuvvetli ürünlerde yasak.Yediğin ve kullandığın herşeyden etkilenen bir varlığı korumayı elbette hepimiz isteriz.Makyaj yapmıyorum ben.Kükürtlü sabunla yüzümü yıkıyorum o kadar.Nemlendiriciler bile rafa kalktı.Kullandım bişey olmadı diyenlerin riskini almaktansa uzmanLARın yorumları daha dikkate değer bence...