Menüm sizce yeterli mi?

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
208
Kizlar merhaba,

Basim agriyor, dogru duzgun dusunemiyorum! Bi el ativerin bana:)
Aksam is arkadaslarim gelecek, 4 veya 5 bayan. Bayanlar Turk degil Avrupali.

Evime ilk kez gelecekler, Türk mutfagi uzerinden gideyim diyorum. Aksam yemekli degilde, daha cok 'gün' tarzi hazirlik yapiyorum. Menüm tamam mi yoksa ekleme yapayim mi, simdilik vaktim var cunku. Bi yorum yaparmisiniz bi zahmet;

- Izmir kofte (tek porsiyonluk guveclerde)
- Kisir
- Kozlenmis patlican mezesi yogurtlu
- Peynirli börek
- Kirmizi lahana mezesi

ek olarakta tursu, domates salatalik, hazir mezelerden vs.

Tatli yapmadim, dondurma cesitleri aldim, meyveyle guzel bir sunum hazirlamayi dusunuyorum. Hazir kek kurabiye falan filan yeterli diye dusundum.

Yeterli mi sizce?

ps; tavuk gogsude almistim aksam, onunlada guzel bir sote (kirmizi, yesil, sari biberli ve mantarli) yapayim diyordum, vazgectim. Yapsam mi yinede.

Niye tatli yok menude dondurmanin yaninda soyle pratik serbetli bir tatli sekerpare bile olabilir bu. Birde ev yemekleri yapan kadinlar var onlardan yaprak sarma alabilirsiniz mezelerden birini iptal ederek.

Ben gün menüsünde İzmir köfteyi anlayamadım. leylmira leylmira nın dediği gibi, yaprak sarma olabilir. İçli köfte olabilir, bunları ev yapımı yemekler ve börekler satan yerlerde bulabilirsiniz. Artık dondurulmuş olarak marketlerde de bulunuyor.

Kizlar merhaba,

Basim agriyor, dogru duzgun dusunemiyorum! Bi el ativerin bana:)
Aksam is arkadaslarim gelecek, 4 veya 5 bayan. Bayanlar Turk degil Avrupali.

Evime ilk kez gelecekler, Türk mutfagi uzerinden gideyim diyorum. Aksam yemekli degilde, daha cok 'gün' tarzi hazirlik yapiyorum. Menüm tamam mi yoksa ekleme yapayim mi, simdilik vaktim var cunku. Bi yorum yaparmisiniz bi zahmet;

- Izmir kofte (tek porsiyonluk guveclerde)
- Kisir
- Kozlenmis patlican mezesi yogurtlu
- Peynirli börek
- Kirmizi lahana mezesi

ek olarakta tursu, domates salatalik, hazir mezelerden vs.

Tatli yapmadim, dondurma cesitleri aldim, meyveyle guzel bir sunum hazirlamayi dusunuyorum. Hazir kek kurabiye falan filan yeterli diye dusundum.

Yeterli mi sizce?

ps; tavuk gogsude almistim aksam, onunlada guzel bir sote (kirmizi, yesil, sari biberli ve mantarli) yapayim diyordum, vazgectim. Yapsam mi yinede.
Gün tarzı olacaksa izmir köfteyi çıkarın,tavuk sotede olmaz zaten çıkarmışsınız,bu menüye yaprak sarması güzel gider,poğaça ekleyin birde,tatlıda güzel olur aslında baklava alın derim eğer bulabilirseniz.

Niye tatli yok menude dondurmanin yaninda soyle pratik serbetli bir tatli sekerpare bile olabilir bu. Birde ev yemekleri yapan kadinlar var onlardan yaprak sarma alabilirsiniz mezelerden birini iptal ederek.
yurtdisinda yasiyorum, maalesef yok o yemeklerden yapanlar!
izmir kofteyi doysunlar diye yapiyorum haha, is cikisi gelecekler e dogal olarak ac hepside. buzlukta izmir kofte var daha once yaptirmistim hazir elimin altinda bulunsun diye, onu mu eklesem?

Ben gün menüsünde İzmir köfteyi anlayamadım. leylmira leylmira nın dediği gibi, yaprak sarma olabilir. İçli köfte olabilir, bunları ev yapımı yemekler ve börekler satan yerlerde bulabilirsiniz. Artık dondurulmuş olarak marketlerde de bulunuyor.
icli kofte buzlugumda var, ama izmir koftenin yaninda yine kiymali bisey fazla olmazmi?

Gün tarzı olacaksa izmir köfteyi çıkarın,tavuk sotede olmaz zaten çıkarmışsınız,bu menüye yaprak sarması güzel gider,poğaça ekleyin birde,tatlıda güzel olur aslında baklava alın derim eğer bulabilirseniz.
ne pogaca yetistirebilirim, nede yaprak sarmasi temin edebilirim. hakkaten ben dun neden baklava almamisim! turk marketine gidecek vaktim kalmadi maalesef..

Arkadaşlar yurtdışında olduğunuzu ve Avrupalı misafirleriniz olduğu kısmını okumamışlar sanırım orayı bold yapın da Türkiye'deymişsiniz gibi fikir veriyorlar çünkü. Yaprak sarması, şekerpare al diyen var.

Bence olur bu menü zaten gün stili olsa da köfte harici bir sıkıntı yok. Köfte de verilir ne olacak, severler de. Tatlı olarak belki brownie gibi bir şey yapıp dondurmayla ikram edebilirsiniz. Brownie kolay da olur hem.

Arkadaşlar yurtdışında olduğunuzu ve Avrupalı misafirleriniz olduğu kısmını okumamışlar sanırım orayı bold yapın da Türkiye'deymişsiniz gibi fikir veriyorlar çünkü. Yaprak sarması, şekerpare al diyen var.

Bence olur bu menü zaten gün stili olsa da köfte harici bir sıkıntı yok. Köfte de verilir ne olacak, severler de. Tatlı olarak belki brownie gibi bir şey yapıp dondurmayla ikram edebilirsiniz. Brownie kolay da olur hem.
Yurtdışında olduğunu değilde, gelecek arkadaşlarının yabancı uyruklu olduğunu yazdı diye okudum, yanlış okumuş olabilirim.

Yurtdışında olduğunu değilde, gelecek arkadaşlarının yabancı uyruklu olduğunu yazdı diye okudum, yanlış okumuş olabilirim.

Evet Avrupalı arkadaşları gelecek doğru ama sonraki mesajında yurtdışında yaşadığını yazmış konu sahibi.

Evet Avrupalı arkadaşları gelecek doğru ama sonraki mesajında yurtdışında yaşadığını yazmış konu sahibi.
Evet, fakat yorumda bulunmuştuk o mesaj gelmeden evvel.

Ve yurtdışı şartlarında ise de İzmir köfte yerine, içli köfte daha makul olacaktır menüsü adına. Hazırda da varmış dondurucusunda.

ne pogaca yetistirebilirim, nede yaprak sarmasi temin edebilirim. hakkaten ben dun neden baklava almamisim! turk marketine gidecek vaktim kalmadi maalesef..
Siz evdemisiniz bsklavslik yufka temin edebilirseniz cok guzel bir tarif var

guzel bir meyve söleni hazirladim, yaninada amarena ve cikolatali dondurma verecegim, tatli icin vaktim kisitli maalesef.

is cikisi oldugu icin zaten cok bi beklentileri yok, bende calisiyorum cunku (evden calisiyorum) ve ara ara bisiiler hazirlayip tekrar laptopun basina geciyorum. doyurucu olmasi, ve lezzetli olmasi onemliydi benim icin. birazda uysun tabi hersey birbirine. oldu galiba ama..

Ve yurtdışı şartlarında ise de İzmir köfte yerine, içli köfte daha makul olacaktır menüsü adına. Hazırda da varmış dondurucusunda.
kofteleri hazirlamistim bile, yoksa cidden degistirirdim. ekleme olarak dolabimda taze mantar vardi, onlari kasarla doldurup firinliicam. pratikligi tavan ve lezzetli, uyar sanirim degil mi?

Gün menüsü gibi olacğaına yemek olsa daha iyiymiş aslında köfte varmış yanına bi pilav bi yoğurt oh mis tam Türk sofrası olur hem de kolay :) ama sizinki de fena değil bence tatlıda güzel ellerinize sağlık

Yurt disindaki arkadaslar yorum yapsinlar madem ben gitmedim ne bulunur ne bulunmaz bilemiyorum ki. Evinize yemek icmekten ziyade hos sohbet muhabbetinize gelsinler. Ayrica Turk mutfagindan birseyler olsun istedim deyince sekerpare ve yaprak sarmasi ornegi verdim.
Oralarda menunuz makulse kusur arayan tiplerde degilse en iyisini siz( konu sahibi) bilirsiniz.

Back
X