Menüm güzelmi kızlar yada birlikte belirlesek

aysag

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.040
76
163
43
Bursa
Selam kızlar hafta sonu Hatırı sayılır ve ilk defa evime gelecek esimin is arkadaşları ailecek bende neler yapma konusunda kararsızım su menü nasil sizce Mercimek çorbası. Zeytinyağlı kuru fasulye. Kavurma. Etli lahana sarması. Pilav. Semizin turşusu. Karışık salata. Kete. Tatli olarakta mevzine tatlısı. Cayin yanında Elmalı kurabiye sizce nasil düşündüğüm menü yada sizin fikirlerinizi alayım şimdiden tesekkurler

sadece lahana sarmasına tav oldum bile ben:1: üstüne sos yapacaksınız değil mi?

Kuru fasulye, kavurma ve elmalı kurabiyeyi hiç sevmem benn ya o yüzden yorum yapmayayım:9:

Selam kızlar hafta sonu Hatırı sayılır ve ilk defa evime gelecek esimin is arkadaşları ailecek bende neler yapma konusunda kararsızım su menü nasil sizce Mercimek çorbası. Zeytinyağlı kuru fasulye. Kavurma. Etli lahana sarması. Pilav. Semizin turşusu. Karışık salata. Kete. Tatli olarakta mevzine tatlısı. Cayin yanında Elmalı kurabiye sizce nasil düşündüğüm menü yada sizin fikirlerinizi alayım şimdiden tesekkurler

Çorba süzme mercimek çorbası olacak sanırım.Siz bilirsiniz ama çok klasik artık bu çorba,en azından tamda kurbandan çıkmışken düğün çorbası sunabilirsiniz.

Kavurma yapmanızın nedenide yine kurban eti ise tas kebabı daha davete uygun olur,pirinç yada bulgur pilavı ile beraber.

Akşam yemeğinden hemde böyle kalabalık bir sofradan sonra bir daha çayın yanında elmalı kurabiye sunmanıza gerek yok,tatlınızı bu esnada sunabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Menü hem yapımı hem de yeme eylemi açısından oldukça zorlu görünüyor.

Ben sizin yerinizde olsaydım, ana yemeğimi tas kebabı, oturtma ya da güveç yani sebzeli bir et yemeğiyle değiştirir ve zaten lahana sarmasında olan pirinci tekrar kullanmaz püre ile servis ederdim.
Zeytinyağlı kuru fasulye yerine daha çok meze tarzı aperatif yiyeceklere yönelir, hem gözü doldurur hem de daha kısa zamanda daha çok çeşit sunmayı tercih ederdim.
Öğrenğin bir muska böreği, semizotu salatası, biber tarator, karışık kızartma, patlıcan salatası, beşamel soslu sebzeler vs vs...

Tabi böyle de mönünüz çok güzel ama meşakkati biraz azaltmak sizin için daha iyi olur.

Bende kavurma yerine tas kebabı yada güveç olabilir diyorum..Ayrıca mide kadar gözede hitap çok önemli menüyü şöyle düşünebilirsiniz...
Masada bir iki çeşit zeytinyağlı bu karışık kızartma zeytinyağlı barbunya olabilir ara sıcak dediğimiz peynirli veya bezelyeli sebzeli börek olabilir masada görüntü güzel oluyor.Daha sonra karışık mısırlı kırmızı lahana kıvırcık havuçlu süslü püslü güzel bir salata nihayet yemek tas kebabı olabilir güveç olabilir yanında pilav arzuya göre bir borcam tepsi kadarda sebzeli tavuk tatlı olarak bu kadar ağır yemeğin yanına üzerine ceviz yada fıstık rendelenmiş muhallebi sütlü tatlılar favorim

bu arada tavuk yapacak olursanız size müthiş bir tarif verebilirim kime yapıpda sunduysam bayıldılar...

Tavuk gögsünü kuşbaşı doğrayın içine soğan pul biber kırmızı bursa biberi yeşil biber bir iki diş sarımsak arzuya göre tuz salça soya sosu. köri fesleğen bunların hepsini karıştırın fırında 20-30 dakika pişirin diğer tarafda kaşar rendeleyin tepsiyi fırından almadan az evvel bu kaşarlarıda pişen tavugun üzerine serpin kaşar üzerinde eridiği an çıkarın pilav salata eşliğinde ikram edin...

Çorba süzme mercimek çorbası olacak sanırım.Siz bilirsiniz ama çok klasik artık bu çorba,en azından tamda kurbandan çıkmışken düğün çorbası sunabilirsiniz.

Kavurma yapmanızın nedenide yine kurban eti ise tas kebabı daha davete uygun olur,pirinç yada bulgur pilavı ile beraber.

Akşam yemeğinden hemde böyle kalabalık bir sofradan sonra bir daha çayın yanında elmalı kurabiye sunmanıza gerek yok,tatlınızı bu esnada sunabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim canim Elmalı kurabiyeyi elendim zaten

Menü hem yapımı hem de yeme eylemi açısından oldukça zorlu görünüyor.

Ben sizin yerinizde olsaydım, ana yemeğimi tas kebabı, oturtma ya da güveç yani sebzeli bir et yemeğiyle değiştirir ve zaten lahana sarmasında olan pirinci tekrar kullanmaz püre ile servis ederdim.
Zeytinyağlı kuru fasulye yerine daha çok meze tarzı aperatif yiyeceklere yönelir, hem gözü doldurur hem de daha kısa zamanda daha çok çeşit sunmayı tercih ederdim.
Öğrenğin bir muska böreği, semizotu salatası, biber tarator, karışık kızartma, patlıcan salatası, beşamel soslu sebzeler vs vs...

Tabi böyle de mönünüz çok güzel ama meşakkati biraz azaltmak sizin için daha iyi olur.

Ağzımı sulandırdı resmen bu menü. :)

Back