Menopoz Menopoz döneminde regl ...

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Papatyagibisin70

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2016
1.101
451
Menopoza girdim. Hormonlarıma bastırdığında FSH: 45 E2: 30 civara idi doktor menopoza girdiğimi söyledi .. Yaklaşık 5 aydır regl olmuyorum . Ama dün regl oldum ve bugün de kanamam devam ediyor.Bu durumu yaşayan var mı?

Bu işte bir tuhaflık var kaç yaşındasınız?

Cnm 50 yaşındayım . Doktora gittim. FSH:26 çıktı E2 :18 doktor normal olduğunu söyledi .. ancak 3-4 sene menopoz da ilken kanama olursa dikkate alıyorlarmış. Önümüzdeki hafta ultrasona gireceğim.
Anladım umarım bir sorun çıkmaz sağlıklı bir şekilde atlatırsınız bu doğal süreci

Ben 72 dogumluyum ve yaklasik 3 yildir düzensiz regl görüyorum.Kimi zaman 2 ayda bir ,bazen 3 ayda ,bazen de 28 günde hatta 21 günde bile oldugum olmustu bi kac kez.Hormon testi 3 kez yaptirdim araliklarla.En son gecen ay fsh 23,E2 42 cikti.Doktorum perimenopoz diyor.Bu dönem kisiden kisiye degisiyor.2 ila 5 yil sürebiliyormus.Benimle yasit bir arkadasim cörek otu yagi ile 5 ay olmayan reglini ( hem de fsh si 60 idi ) 4 ay üst üste düzenli olarak getirdi.Zaten yaş uygun olunca menepoz icin ,bu tip alternatif tedavileri pek uygun gormuyorum ben.Şahsi fikrim tabii.Kesilecekse kesilsin.Nereye kadar böyle gider.Sizin de degerleriniz perimenopoz yani menopozdan hemen önceki dönem gibi duruyor.Regl olabilirsiniz de bu degerlerle,degisiebiliyor cunku hormonlar her ay.Ama yüksekligi sabitlendiginde menopoz diyorlar.Hayirlisi ve dogali olsun insallah.

Amin inşallah cnm. Teşekkür verdiğin bilgiler için allah razı olsun..

Annem de bir sene once menopoza girdi ve gectigimiz ay kanama sikayetiyle doktora gitti. Maalesef polip tanisi aldi. Umarim sizin de benzer bi durumunuz yoktur, gecmis olsun . Bu arada son durumunuz nedir ?

Annem de bir sene once menopoza girdi ve gectigimiz ay kanama sikayetiyle doktora gitti. Maalesef polip tanisi aldi. Umarim sizin de benzer bi durumunuz yoktur, gecmis olsun . Bu arada son durumunuz nedir ?
Cnm iki gün önce ultrasona girdim çok şükür sıkıntı yokmuş. Ben 5-6 ay olmuştu menopoza gireli normalmiş bu kanama. Tam girmemişim

Cnm 50 yaşındayım . Doktora gittim. FSH:26 çıktı E2 :18 doktor normal olduğunu söyledi .. ancak 3-4 sene menopoz da ilken kanama olursa dikkate alıyorlarmış. Önümüzdeki hafta ultrasona gireceğim.
Canım bu çok riskli bi durum. Menapoz değilsin bende öyle biliyordum bende 2-3 ay regli olmadım sonra bir gün kanamam geldi ve çok yoğundu hemen çankaya tıp merkezinde cengiz beye gittim çok memnun kaldım bildiğimiz bütün doğruların aslında yanlış olduğunu anlattı bence geç kalmadan gitmelisin çok harika ve naif doktor istediğin her soruyu sorabiliyorsun ulaşabiliyorsun ve herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Çok tatlı bir sekreteri var randevuları hep dolu sekreteri aradan yardımcı oluyor muayene olabiliyorsun.

Cnm cevabın için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki ayda regl olursam gideceğim. Ultrason ile bakıldı ve sorun gözükmüyor dedi doktor , ama yine de içime sinmedi tekrar gitmeyi düşünüyorum inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…