Meni miktarı

tubiikk

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
525
171
Kızlar merhaba tüp bebek tedavisi görenler bana yardımcı olabilirmi. Eşi sperm testi verdiğinde meni miktarı 0.5 ten fazla çıkmıyor volüm çok az bu tüp bebeğe engel bi durum mu sizce tecrübesi olanlar yazabilir mi meni miktarı önemli mi

Nasıl yani içinde evet var ama oda az gelen az olduğu için muhtemelen normal değerlerde değil
Sizin Max 20 25 yumurtanız çıksa eminim bir damla da olsa içinde 25 sperm bulunur azospermi vs değilse. Sonuçta yumurta sayınız kadar sağlıklı sperm lazım ki 1-1 döllesin.

Sizin Max 20 25 yumurtanız çıksa eminim bir damla da olsa içinde 25 sperm bulunur azospermi vs değilse. Sonuçta yumurta sayınız kadar sağlıklı sperm lazım ki 1-1 döllesin.
Azosperm değil ama totalde 1 milyon sperm varsa %64 ü pena head yani morfolojisi bozuk yinede bulunur mu sizce

1 milyon tüp bebek için az bir sayı değil ki bulunur merak etmeyin. Morfolojisi en iyi olanlar seçilecek zaten. Bence gerek yok ama illa garanti olsun diyorsanız sperm dondurabilirsiniz opu öncesi. Benim eşimde her seferinde sayıyla 10-15 tane sperm çıkıyor opu günü sıkıntı yaşamamak için sperm donduruyoruz biz de.

1 milyon tüp bebek için az bir sayı değil ki bulunur merak etmeyin. Morfolojisi en iyi olanlar seçilecek zaten. Bence gerek yok ama illa garanti olsun diyorsanız sperm dondurabilirsiniz opu öncesi. Benim eşimde her seferinde sayıyla 10-15 tane sperm çıkıyor opu günü sıkıntı yaşamamak için sperm donduruyoruz biz de.
Nerede tedavi görüyorsunuz acaba her dondurma için ayrı ücret mi alıyorlar

Anladım elinizdeki sorun nedir acaba özel değilse bizde varikoselde çıktı
Biz de bilmiyoruz doktor küçükken geçirilen ateşli hastalıktan olabileceğini söylemişti. Genetik ve hormonlar normal ve varikosel de yok çünkü. Sizin eşiniz tedavi gördü mü morfoloji bozukluğu için?

Biz de bilmiyoruz doktor küçükken geçirilen ateşli hastalıktan olabileceğini söylemişti. Genetik ve hormonlar normal ve varikosel de yok çünkü. Sizin eşiniz tedavi gördü mü morfoloji bozukluğu için?
Yani eşinizin sperm sayısı falan nasıl morfolojisi masıl
Benim eşim 6 aydır ilaç tedavisinde 6 ayda doktor yükseldiğini söyledi ama sigarayı bırakamadınız için morfolojisi hala çok kötü hatta 1 milyon spermin % 64 ü pin head diye geçiyor yani bu son sperm testi istedi ona göre tüp bebeğe başlayacağız bakalaım

Yani eşinizin sperm sayısı falan nasıl morfolojisi masıl
Benim eşim 6 aydır ilaç tedavisinde 6 ayda doktor yükseldiğini söyledi ama sigarayı bırakamadınız için morfolojisi hala çok kötü hatta 1 milyon spermin % 64 ü pin head diye geçiyor yani bu son sperm testi istedi ona göre tüp bebeğe başlayacağız bakalaım
Çok az her örnekte sadece yıkama sonrası 10-15 adet sperm bulunuyor. Sayı çok az olduğu için morfoloji de bakılamıyor. En son dondurduğumuz spermler hareketliydi ama morfolojisi nasıldır bilmiyorum. Benim eşim de 6 aydır tedavi görüyor, vitamin kullanıyor o yüzden kaliteli olmasını umuyorum.

İnşallah son testinizde morfoloji iyileşmiş olur. Yine de merak etmeyin içlerinde az da olsa sağlıklı sperm bulunduğu sürece tüp bebek yapılır. 😊

Ama bildiğim kadarıyla morfolojiye yapılabilecek bişey yokmuş ancak ilaç tedavisi ile yapısı bozuk spermler ile sağlam yapılı spermlerde arttığı için ilaç tedavisi uygulanıyor diye biliyorum. Ama bitkisel şeylerde baya işe yarayan olmuş çakşır suyu mu otu mu ne varmış baya etkili diyorlar bide zaten yapıyı bozan zaten sigara alkol muhtemelen o yüzden düzelmiyor.
Peki sizin eşinizde 15 tane çıksa bile neden morfolojisine bakılmıyor ki bakılması gerekmiyor mu

Cnm morfoloji kac oluyor bizim sperm sayısı 8 milyon morfoloji 0 çıktı şok olduk bilemiyorum da ne yapılacagını. Dölleyecek sperm oluyor mu bu durumda

Cnm morfoloji kac oluyor bizim sperm sayısı 8 milyon morfoloji 0 çıktı şok olduk bilemiyorum da ne yapılacagını. Dölleyecek sperm oluyor mu bu durumda
Aralarınla illa buluyorlar tüp bebek olacaksa morfoloji 4 olması lazım normalde eşiniz sigara alkol falan kullanıyor mı

Aralarınla illa buluyorlar tüp bebek olacaksa morfoloji 4 olması lazım normalde eşiniz sigara alkol falan kullanıyor mı
Yok kullanmıyor hiçbirini, malesef sperm degerleri cok düşük bu nedenle gebelik olusmuyor zaten. Varikosel de var buna bağlı mıhtemelen ama ameliyat önermiyorlar daha da düşer diyorlar

Yok kullanmıyor hiçbirini, malesef sperm degerleri cok düşük bu nedenle gebelik olusmuyor zaten. Varikosel de var buna bağlı mıhtemelen ama ameliyat önermiyorlar daha da düşer diyorlar
Varikoseli çoğu doktor önermiyor evet bizimde aynı durum maalesef 😞

X