• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Mendil vermek ne demek?

bskrc_18

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
407
394
18
Hayırlı akşamlar...
Benim şu an için daha evlilik planım yok ama geçenlerde bir aile dostumuz kızını verdi. Biz zaten çift gorusurken olup olmadığına dair haber almıştık. İstemeye gelineceğini öğrendik. Annem de mendil verecekler dedi. O an anlamadım, anneme de sormadım nedense.

Mendil vermek ne demek? Bu düğün öncesi törenlere, yapılması gerekenlere ileri derecede yabancıyım :KK22:

Aslında eskide kalmıs bir adet ama hala yapılıyormu bilmiyorum söz verdik demek bunu aslında kız tarafı verir erkek aileside saklar hatıra olarak söz mahiyetinde verilen bir hediyedir bildigim

Aslında eskide kalmıs bir adet ama hala yapılıyormu bilmiyorum söz verdik demek bunu aslında kız tarafı verir erkek aileside saklar hatıra olarak söz mahiyetinde verilen bir hediyedir bildigim
Bohça gibi bir şey mi veriliyor yoksa sadece mendil mi? Daha farklı hediyeler de veriliyor sanırım

Bohça nisanda veriliyor erkek tarafi kıza, kız tarafıda erkeğe hazırlıyor ama bu nisanda. Söz mendili tek bi mendil sadece.
Biliyomusun benimde hicbi fikrim yoktu benim olaylar yaklastıkca netten forumlardan okuya okuya ögrendim bende :-)

Bohça nisanda veriliyor erkek tarafi kıza, kız tarafıda erkeğe hazırlıyor ama bu nisanda. Söz mendili tek bi mendil sadece.
Biliyomusun benimde hicbi fikrim yoktu benim olaylar yaklastıkca netten forumlardan okuya okuya ögrendim bende :-)
Bilgilendirmen için teşekkür ederim...
Benim de durum aynı senin gibi olacak sanırım :KK48:

Mendil vermek bursa ve ilçelerinde kız islendikten sonra eğer kızlarını verdilerse oğlan tarafı giderken gümüş tepsi içinde süslü bir mendil tullerle ve çiçeklerle süslenmiş bir tepsi verir o tepsi kızın kendi beğendiği bir tepsi olur onu hazırlatır yada
hazır yapılmış ve hazırlanmış tepsi olur o verilir.Çünkü kız ilerde bunu kendi evine goturecektir.İşte bu olaya mendil verme denir. :)Bizim buralarda güzel bir adettir.
Hayırlı akşamlar...
Benim şu an için daha evlilik planım yok ama geçenlerde bir aile dostumuz kızını verdi. Biz zaten çift gorusurken olup olmadığına dair haber almıştık. İstemeye gelineceğini öğrendik. Annem de mendil verecekler dedi. O an anlamadım, anneme de sormadım nedense.

Mendil vermek ne demek? Bu düğün öncesi törenlere, yapılması gerekenlere ileri derecede yabancıyım :KK22:

Back