• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memur arkadaşlar 40 günlük rapor hakkımız dolunca hasta olursak?

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
doğum iznim bitti öğretmenim bir senede 40 gün rapor alabiliyoruz ancak bu dolunca o sene içinde tekrar rapora ihtiyaç duyulduğunda ne yapmamız gerekiyor süreç nasıl işliyor?

Canım 40 gün normal rapor hakkın var bu bittiğinde heyet raporu alman gerekir. Ki heyet raporunun sınırı yoktur. Alabildiğin müddetçe kullanabilirsin. Ama bildiğim kadarı ile 1 ayı geçen heyet raporu almaya kalkarsan hastaneye yatış yapman gerekiyor.

40 gün sadece tek hekim raporu için. Yani 40 günden sonra heyet raporu alabilirsin. Heyet raporunda bir sınır yok.

canım 40 gün normal rapor hakkın var bu bittiğinde heyet raporu alman gerekir. Ki heyet raporunun sınırı yoktur. Alabildiğin müddetçe kullanabilirsin. Ama bildiğim kadarı ile 1 ayı geçen heyet raporu almaya kalkarsan hastaneye yatış yapman gerekiyor.

illa yatış yapacaksın diye bir şart yok. Doktorun insiyatifine kalmış, bazı doktorlar sorun olursa diye yatış yaptırıyolar. Ama ayaktan tedavilerde de bir aydan fazla alınabiliyor.

doğum iznim bitti öğretmenim bir senede 40 gün rapor alabiliyoruz ancak bu dolunca o sene içinde tekrar rapora ihtiyaç duyulduğunda ne yapmamız gerekiyor süreç nasıl işliyor?

tek hekim raporuna mı karar verdiniz. Rapor konusunu halledebilmenizi sizin kadar istiyorum gerçekten. çünkü sizi çok iyi anlıyorum. Umarım bebeğiniz için bir kolaylık verir rabbim

tek hekim raporuna mı karar verdiniz. Rapor konusunu halledebilmenizi sizin kadar istiyorum gerçekten. çünkü sizi çok iyi anlıyorum. Umarım bebeğiniz için bir kolaylık verir rabbim

psikiyatriye gidip durumu aynen anlattım canım 45 gün verdi ama utana sıkıla anlattım bunun etik olmadığını içimin dinen ve vicdanen çok huzursuz olduğunu söyledim iyice boşalttım içimi devleti yerden yere vurduk ikimiz başka biri olsa kapıdan kovarım ama bir anne ve çocuğu söz konusu ben içim çok rahat veriyorum dedi hatta bana pek iyi görünmediğimi söyledi ilaç yazıyım dedi çok yıpranmış görünüyorsun dedi bu halle derslere girmen de ne kadar faydalı olabilirsinki dedi Allah razı olsun verdi

birsey sorucam şimdi benim doğum iznim pazar günü bitiyor.pazaretesi rapor alıcam.okuldaki işleyiş nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba.pazartesi okula gidecekmiyim ne yapıcam yani

birsey sorucam şimdi benim doğum iznim pazar günü bitiyor.pazaretesi rapor alıcam.okuldaki işleyiş nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba.pazartesi okula gidecekmiyim ne yapıcam yani

canım okula gitmene gerek yok müdür seni o gün sevkli göstercek yani işe başlamış ama sevk almış gözükeceksin sonra o gün dahil rapor alıcaksın ben öyle yaptım müdürün sana der zaten seniş sevkli gösteriyorum diye

aile hekimim bana 10 gün verdi 20 güne daha ihtiyacım var dediğimde ben vermicem ama seni hastanede bir arkadaşıma yönlendircem ordan la dedi saolsun aile hekiminizden yüzünüzü karartıp isteyin onların bir sürü hekim arkadaşı var ayrıca özel hastane de normal raporu hemen veriyor

arkadaşım ben de öğretmenim ve geçen sene doğum sonrası 4 ay rapor aldım.ilk dönemi kapattım
.çünkü hiçkimse bilmiyor ama bir sene içinde 6 ay rapor hakkımız var.yani tanıdık doktor varsa 2 ay 2 ay olmak üzere 6 aya kadar rapor alabilirsin.(tabi heyet raporu)))

Son düzenleme:
psikiyatriye gidip durumu aynen anlattım canım 45 gün verdi ama utana sıkıla anlattım bunun etik olmadığını içimin dinen ve vicdanen çok huzursuz olduğunu söyledim iyice boşalttım içimi devleti yerden yere vurduk ikimiz başka biri olsa kapıdan kovarım ama bir anne ve çocuğu söz konusu ben içim çok rahat veriyorum dedi hatta bana pek iyi görünmediğimi söyledi ilaç yazıyım dedi çok yıpranmış görünüyorsun dedi bu halle derslere girmen de ne kadar faydalı olabilirsinki dedi allah razı olsun verdi

sevindim sizin adınıza. Etik mi değil mi diye biz değil, anneleri rapora mecbur edenler düşünsün canım. Doğum izni bitince bebek 4 aylık oluyo nasıl bırakıp gidicez ki. Boşver fazla takma kafana, bebeğine iyi bak yeter, can sıkıntısından mı rapor alıyoruz

21. gün heyet raporuna girer
evet 20 20 şeklinde kullanılabiliyor rapor hakkı
ben oğlumda heyet raporu alabilmiştim.
şimdi alabilir miyim bilmiyorum

En son değişikliğe göre 11. gün heyete giriyor arkadaşlar. Eskiden 20 günden sonrası heyete giriyordu. Lütfen iyi araştırın "tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir."şeklinde değişti.

En son değişikliğe göre 11. gün heyete giriyor arkadaşlar. Eskiden 20 günden sonrası heyete giriyordu. Lütfen iyi araştırın "tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir."şeklinde değişti.

peki arkadaşlar sormak istediğim birkaç şey var. Birincisi heyet raporu olmaksızın 40 gün iznimiz var ve bunu 10+10+10+10 kullanabiliyoruz, doğru anlamış mıyım? benim bugün itibariyle doğum iznim bitti ve doktorumdan 10 günlük rapor aldım ama o bana bu bittikten sonra bi 10 gün daha verebileceğini, sonra rapor hakkımın bittiğini söyledi. kafam karıştı. bu 10 günlük raporları farklı doktorlardan mı almalıyız? (bu arada izin hakkı sözleşmeli ve kadrolu için değişiyomu bilmiyorum ama hani eğer değişiyorsa ben kadroluyum)

İkincisi eğer bizim bi sene içinde kullanabileceğimiz 40 gün raporumuz varsa, bunu 5+5+5+5+... şeklinde kullanamaz mıyız?? hani hep pazartesileri başlasak, haftasonunu dahil etmesek, böylece izin süresi uzasa heyet raporuna ihtiyaç duymasak?? çokmu çok oldum, uyanıklık mı yaptımm:97::97: bilmediğimden soruyorum vallahi, saçma bişey söylüyosam affola:44::44:

Üçüncüsü, şimdi benim temmuz başına kadar 65 güne ihtiyacım var, 40 günü normal rapor alabiliyosam, kalan 25 için heyet raporu alabilirmiyim?

Ve son olarak, Ankara'da veya Eskişehir'de ikamet eden arkadaşlar, bu gibi durumlar için heyet raporu veren bir doktor tanıdığınız varmı?

Arkadaşlar lütfen bilgi verirseniz çok çok sevinicem, duacınız olucam :) 3buçuk aylık prensim Çağatay'ın yüzü suyu hürmetine... :)

peki arkadaşlar sormak istediğim birkaç şey var. Birincisi heyet raporu olmaksızın 40 gün iznimiz var ve bunu 10+10+10+10 kullanabiliyoruz, doğru anlamış mıyım? benim bugün itibariyle doğum iznim bitti ve doktorumdan 10 günlük rapor aldım ama o bana bu bittikten sonra bi 10 gün daha verebileceğini, sonra rapor hakkımın bittiğini söyledi. kafam karıştı. bu 10 günlük raporları farklı doktorlardan mı almalıyız? (bu arada izin hakkı sözleşmeli ve kadrolu için değişiyomu bilmiyorum ama hani eğer değişiyorsa ben kadroluyum)

İkincisi eğer bizim bi sene içinde kullanabileceğimiz 40 gün raporumuz varsa, bunu 5+5+5+5+... şeklinde kullanamaz mıyız?? hani hep pazartesileri başlasak, haftasonunu dahil etmesek, böylece izin süresi uzasa heyet raporuna ihtiyaç duymasak?? çokmu çok oldum, uyanıklık mı yaptımm:97::97: bilmediğimden soruyorum vallahi, saçma bişey söylüyosam affola:44::44:

Üçüncüsü, şimdi benim temmuz başına kadar 65 güne ihtiyacım var, 40 günü normal rapor alabiliyosam, kalan 25 için heyet raporu alabilirmiyim?

Ve son olarak, Ankara'da veya Eskişehir'de ikamet eden arkadaşlar, bu gibi durumlar için heyet raporu veren bir doktor tanıdığınız varmı?

Arkadaşlar lütfen bilgi verirseniz çok çok sevinicem, duacınız olucam :) 3buçuk aylık prensim Çağatay'ın yüzü suyu hürmetine... :)

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 107 inci maddesi ile değişik "Hastalık ve refakat izni" başlıklı 105 inci maddesinde "Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir.
Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.
Bu maddede yazılı azamî süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahallî usûle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.
Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmî sağlık kurullarınca tespit edilen ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanlar, yeniden memuriyete dönmek istemeleri hâlinde, niteliklerine uygun kadrolara öncelikle atanırlar.
Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır.
Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlar, Sağlık, Maliye ve Dışişleri Bakanlıkları ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşleri alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.
Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır." hükmü yer almaktadır.

Yer verilen hükmün 6 ıncı fıkrası hükmü uyarınca yürürlüğe konulması gereken yönetmelik henüz yayımlanmamıştır.

Ancak, şu kadar düzenlenecek yönetmelikte memur 3 defa 6 defa rapor alır gibi bir sınırlama konulamaz. Ancak daha önce olduğu gibi 40 veya 50 günden fazla alınan tek hekim raporları sağlık kuruluna onaylattırılır veya heyet raporu alınır şeklinde bir düzenleme yapılmasını ummaktayız.

Yukarıda yer alan hüküm uyarınca;

1- Hastalığınız bilinmemekle beraber kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, rapora dayalı hastalık izni almanız mümkün bulunmaktadır.

2- Uzun süreli tedavi gerektirmeyen hastalıklar için ise oniki aya kadar hastalık raporlarına dayalı hastalık izini verilir.

3- Hastalıkların devam etmesi halinde 12ve 18 aylık süreler bir o kadar daha uzatılır.

4- Memurun yıl içerisinde alacağı bir rapor sınırlaması hükümde bulunmamaktadır.

5- Yönetmelik ile belirli süreden fazla alınan doktor raporlarının heyet raporu olması veya onaylatılması yönünde hüküm konulmasının mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.

Canım 5+5+5+5 dikkat çekebilirsin bu şekilde. İdare seni hakem hastaneye gönderebilir ve böylelikle başına iş açablirsin. 40 günden sonra 25 gün heyet alabilirsin tabi. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Back