Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
önceki msjları okuyunca kesin çorumlu dedim bu msjda kesinleştiBu arada yine Çorumcadan:
bayakki : az önceki
gobel: oğlan çocuğu
çömçe : kepçe
Eşim çorumlu. ha yozgat ha corumeşim yozgatlı onlardan da bir kaç kelime duydum
ellaaam-herhalde
nörüyon-ne yapıyorsun
bacı-kardeş
birde kv dem iki de bir kurban olurum diye konuşur ilk duyduğumda çok tuhafıma giderdi
Antepliyizz:)
Patlıcan:baldircan
kele diye bi seslenisleri vardır Napiysiiiz kele gibi
Ay bi sürü şey var yaa
Hehe, aynı, ben Bursalıyım, bizde de parpıllamak ya da böttürmek denir ve aynı şekilde patkan.
Gülüm diye hitap edilir mesela konuşurken. Buğdaya "bıydey" karpuza "bostan" denir. Koş yerine "siit" denir Çok güldüğüm ve değişik bir sürü kelime var da aklıma gelmiyor şu an.
konuşturmayın beni heriii amasyalıyım heri çok kullanılır
Göynüm dönüyü - midem bulanıyor
önceki msjları okuyunca kesin çorumlu dedim bu msjda kesinleşti
Eşim çorumlu. ha yozgat ha corum
1 kez köylerine gttim orda bu kelimeleri tek cümlede kullandıklarını bile duydum
bildim bulgaristan göçmenikızanım-çocuğum
bıldır-geçen sene
farımak-sıcaktan bunalmak
naaabıyın-ne yapıyorsun
te beya-işte bu
ırsız-hırsız genelde h leri yutarlar konuşurken
maacır-muhacir(göçmen demek)
peçka-kuzine
sıpıtmak-fırlatmak
ampur-salak
inge-yenge
te okka-işte o kadar
sefte-ilk defa
kaynata-kayınbaba
suvan-soğan
güve-damat
işte aklıma gelenler bu kadar, konuşamıyorum ama köye gidersem ne demek istediklerini anlıyorum bizimkilerin
yok ben Selanik göçmeniyim yani yunanistanbildim bulgaristan göçmeni
benim eşim bulgar göçmeni ve şu yukarıda yazdıklarını kullanırlar...yok ben Selanik göçmeniyim yani yunanistan
ama babaannem bulgar göçmeni ,anne tarafımda da tatarlık var
ikisi aynı zaten bir farkları yok kibenim eşim bulgar göçmeni ve şu yukarıda yazdıklarını kullanırlar...
çok yağmur yağarsa
bree ey ne yağdı mübarek.
valla bende az korkmadım şimşekler çaktı aşırı derecede bir gök gürültüsütee gök patladı sandımdı
yamur baya yağıyor evetvalla bende az korkmadım şimşekler çaktı aşırı derecede bir gök gürültüsü
hiç böylesini hatırlamıyorum çok korkunçtu
Ben bulgaristan göçmeniyim gızanlarım
Eşim de tokatlı , çorum amasya aynı şeyler sıracalu,sarsuk çok değişik kelimeler var ya