Mememde bir sertlik var? Acil bakın, yardım...

İyi de her sertliğe mamagrofi çekilmiyor ki. Üstelik belli yaşın altındaysa ilk ultrason ile bakıyorlar.

Bende de vardı sertlik 7-8 tane. Ultrason ile bakıldı. Fibrodenom olunca kan vb ek tetkiklere gerek duyulmadı. Tek günde de halletmiştik. Hadi olsun şimdi iki gün. Genel cerrahide randevun alın, randevun saatinde orda olun zaman kaybı olmaz. Ultrasona da gün verirlerse zaten yine o saatte gidersiniz.

Randevu aldım, bakalım artık. Mamagrofi çekerler sanmıştım, anneme ilk tanı konduğunda doktor mamagrofi çektir demişti bana. O da tam bir eziyet.

Canım ben otuz yaşındayım, doktor çektir dediğinde 25'tim. Bakalım, belki çekmiyorlardır. Çünkü uzak hastaneye mamagofrı bölümü. Git gel, sonuçlar için ayrı. Zor olmuştu.
Belki de anne de olduğu içindir. Fakülte hastanesin de ve acıbadem de prof çektirmemişti. Neyse stres yapmayın. Süt kanalı bile tıkanmış olabilir

Kadınların vücudunu tanımaması size de acıklı gelmiyor mu? Ne demek meme ucuna dokununca büzüşüyor Ürpertiğinizde de meme ucu sertleşir mesela. Ve büzüşmeden sertleşme pek tabi gerçekleşmez. Meme ucunda akıntı meme ucunun içeri girmesi falan desen anlayacağım da.Tadım kaçtı.

Tabi gögüs sertleşir, akıntı olur ama herkeste aynı değildir haliyle. Ben de daha önce hiç akıntı olmadı mesela. Daha önce hiç buruşma da olmazdı, aniden. düzenli kontrol ediyorum on yıldır, en ufak değişimi fark ediyorum, herhalde olsa fark ederdim.
Gidip insanlara gögüs ucun büzüşüyor mu diye sormadım bunca yıl. Ama öğrendik bunu da. Bunun vucudunu tanımamakla alakası yok, herkeste aynı şeylerin vuku bulmaması ile alakası var.

Not: İnternete yazın, gögüs ucunda buruşma ilk meme kanseri belirtisi diyor.

Ülkenin durumu özel sektörün rezillikleri KPSS'yı hayatı öneme getirdi maalesef. ne yapalım? Bakacak kocamız da yok.
KPSS ye 1 gün çalışmasanız eksik kalmazsınız merak etmeyin. Kalıyorsanız zaten algılama probleminiz vardır ne diyeyim

Arkadaşım meme başına dokununca refleks gösterip anatomik bir değişikliğe uğramasıyla içe çökmüş rengi değişmiş sıla doğru şişmiş meme ucu aynı mı Seninkinden değil bahsettiği, meme ucu kanser falan yazıp Google da görsellere bak gözünü seveyim ya hu. Herkeste aynı şeyler vuku buluyor emin olabilirsin.

Öyle yazınca tuhaf durmuş, başkasında da oluyor mu buruşma onu kast ettim.
Tabiki meme ucu dokununca bazen büzüşebilir. Yeni farketmişsinizdir. Normal bir durum. Ama memede ki sertliği göstermenizde fayda var. Geçmiş olsun

Doktora gitmediğin sürece aklında soru işareti kalır, kpss'ye odaklanamazsın. Annenden dolayı şüpheye düşmen normal. Aslında hepimizin şüpheyle yaklaşıp düzenli kontroller yaptırması lazım ama hastane ortamından hoşlanmıyoruz.
Memede kitle, çok yaygın bir durum (bende de var hem bir değil 7-8 oldular. Son 7 yıldır var. 28 yaşındayım. Kitlelerim arada bir büyür küçülür regl vakti özellikle değişim oluyor)
Ablamda da kız kardeşimde de var yıllardır.
Ablamın doktoruna gittiğimde bana dediği şeyler; senin meme yapın da ablan gibi, genetikte varsa kitle olması normal. Sokakta gördüğün 4 kadından birinde kitle vardır. Meme dokusunu kar gibi düşün o karı avucuna alıp sıktığında kar topu sertleşir. O kitleler de aynı ona benzer dedi. Önce kendi belli hareketlerle baktı, sağa dön, sola dön, yan şekilde uzan vs. deyip baktıktan sonra ultrasona yolladı iki memenin ultrasonunu çektirdim geldim. Şüphe edilecek bir şey yok. Düzenli kontrollere git ama kitlelerini almak isteyen olursa sakın aldırma demişti. Ablama da aynısını demişti. Açtırmayın dedi. O vakitten sonra bulunduğumuz ilden başka bir yere gidince düzenli kontrol falan da yalan oldu. Başka doktora gitmedim. Başka doktor farklı bir şey söyleyip müdahale etmek isterse diye korkumdan gitmiyorum aslında ama gitmem lazım uzun süredir kontrol ettirmiyorum.
Allah şifa versin hepimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…