• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mememde bir sertlik var? Acil bakın, yardım...

yarenturk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2019
193
140
23
34
Merhaba arkadaşlar.

Forma ilk kez konu açıyorum, yanlış yere açtıysam kusura bakılmasın.

Geçen gün sol gögsümde bir sertliğe denk geldim. Çok küçük, başka yok iyice kontrol ettim. Pirinç kadar bir sertlik hareket etmiyor. Çok korkuyorum ne yapayım?
Annemde meme kanseri vardı. Ailede var yanı. Ayrıca meme başlarım dokununca aniden büzülüyor. Sorabileceğim kimse yok, niye öyle oluyor anlamadım? Normalde düz, pürüzsüz, dokunuca değişiyor. Ama ufak bir dokunmayla buruşuk bir hal alıyor. Sadece meme başı. Yeni fark ettim, :KK57::KK57::KK57:
otuza yeni girdim, bekarım, Korkayım mı şaşırayım mı bilemiyorum.. Hiç böyle bir şey geldi mi başınıza?

Doktora git diyeceksiniz de çok önemli bu sene benim için, KPSS hazırlanıyorum. Gideceğim de biraz toparlamam gerek. Ayyy ne yapayım, hiç bilmiyorum.

Şuraya bir not düşeyim: Devlet hastanesinin çalışma şeklini hakkında. Annem için teşhis konurken iki ay sadece sonuçları topladığımı bilirim. Randevu için ayrı, kan tahlili ayrı, mamagrofisi, ultrosunu ayrı. Tek tek dolaştık günlerce. Biri bir yere yolladı bir bir yere. Sonuçlar için iki hafta gezdim. Hastane eve uzak, günlerce dolandım.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz, bir gün kontrole gittin bitiyor mu?

Son düzenleme:
Sabah erkenden doktora gideceksiniz başka bir seçeceğiniz yok. Hayatınız KPSS den bir saat çalacak kadar değerli değil mi. Doktorla konuşana kadar da sakin olun kafanızda kurcalayıp durmayın. Benim de oldu geçen koşarak doktora gittim birşey Çıkmadı umarım sizin de öyle olur

Korkmayın sağlığınız kpss den daha önemli bir an önce doktora gidin ailede kanser öyküsü var diyorsunuz erken teşhis çok önemli en iyi sizin bilmeniz lazım...

Korkmayın sağlığınız kpss den daha önemli bir an önce doktora gidin ailede kanser öyküsü var diyorsunuz erken teşhis çok önemli en iyi sizin bilmeniz lazım...
Öyle de meme başının buruşması şaşırttı beni. Hiç böyle bir şey duymamıştım.

Meme basınıza dokundugunuzda zaten büzüşür hanımefendı.Kpss saglıktan onemlı degıl.Sağlıkla sınanmak çok zor.Yarın hemen doktora gıdın.

Hemen genel cerrahiye git..Meme kanseri erken teşhiste hemen önü alınabilen bir hastalık.. Ki cok ufakmış..Meme ca da olmayabilir..Fibroadenom filan olsa da kontrol altında olmanda fayda var..Gecmis olsun canım

Merhaba arkadaşlar.

Forma ilk kez konu açıyorum, yanlış yere açtıysam kusura bakılmasın.

Geçen gün sol gögsümde bir sertliğe denk geldim. Çok küçük, başka yok iyice kontrol ettim. Pirinç kadar bir sertlik hareket etmiyor. Çok korkuyorum ne yapayım?
Annemde meme kanseri vardı. Ailede var yanı. Ayrıca meme başlarım dokununca aniden büzülüyor. Sorabileceğim kimse yok, niye öyle oluyor anlamadım? Normalde düz, pürüzsüz, dokunuca değişiyor. Ama ufak bir dokunmayla buruşuk bir hal alıyor. Sadece meme başı. Yeni fark ettim, :KK57::KK57::KK57:
otuza yeni girdim, bekarım, kız kardeşim de yok ki gidip karşılaştırayım. Korkayım mı şaşırayım mı bilemiyorum.. Hiç böyle bir şey geldi mi başınıza?

Doktora git diyeceksiniz de çok önemli bu sene benim için, KPSS hazırlanıyorum. Gideceğim de biraz toparlamam gerek. Ayyy ne yapayım, hiç bilmiyorum.
annende varsa, senin her yıl konrole gitmen gerek zaten...ihmal etme bence...

Meme başı zaten dokunduğumuz büzüşür fizyolojik bişey. Pirinç kadar sertliği nasıl farkettiz hayret doğrusu. KPSS den önemli değil demek ki sağlığınız çok hoş gerçekten bunun için doktora gitmememniz

Daha yeni kuzenime teşhis konuldu dördüncü evreymiş...
Kemoterapi alıyor geçen hafta başladı, aman diyim eğer varsa ilerlemeden hemen mudahale ettirin.
İnşallah bir şey yoktur.

Meme başı zaten dokunduğumuz büzüşür fizyolojik bişey. Pirinç kadar sertliği nasıl farkettiz hayret doğrusu. KPSS den önemli değil demek ki sağlığınız çok hoş gerçekten bunun için doktora gitmememniz
Ülkenin durumu özel sektörün rezillikleri KPSS'yı hayatı öneme getirdi maalesef. ne yapalım? Bakacak kocamız da yok.

Dokununca fark ettim, arada elle kontrol yaparım aile de var malum. Ama bildiğin pirinç kadar, ciddiye bile alamıyorum ama var.... :KK61:

Arada elle kontrol yapmanızın amacı ne peki doktora gitmeyecekseniz?
Doktorlar kontrol edin tavsiyesi verirken bakın, eğer bir şey varsa bize gelin diye kontrol edin diyor. Geciktirilecek tarafı yok hiçbirşey yoksa dahi zaten kontrole gitmeliyiz hepimiz sık sık.
Geçmiş olsun.

Back