• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi memeden kesmem gerek ama nasıl tecrübeli olanlar yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kocayanak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
194
1
96
48
Ankara
kesmem lazım memeden çok güvenip yemiyo deddi doktoru çok şükür geceli gündüzü emredi 12 aylık hep memedeydi ama yemeyi redediyo başaranlar yardım

keske 24 aya kadar emzırebilsen benim kızımda cok emmek istiyordu ama ben arayı 3-4 saat acıp yemek veriyordum ac bırakmayı dene bıraz..ama memeden kesme hemen..

canım bence kesme memeden.onun hakkı o süt kıyamam . aç kalsın o şekilde yedir.

çevremde benim kadar emmeyi ciddiye alan yoktur tek isteğim emmesiydi ama yemeye geçmedi memeye güveniyo hep önde gidiyodu gelişimi ama artık öyle olmaz vitamin mineral yok daha öncede çocuk emzirdim beslenmesi geride aç kalmaz memeye asılıyo kıyamet diş döneminde bide gece uykuları düzene girmeli çok yıpandım bende kescem ama nasıl

Memeden kesin ama mümkünse sütünüzü sağarak vermeye devam edin.
Benim kızım çok kiloluydu ve sütüm çok yağlıydı. 1 yaş da memeden kes ve sağarak sütünü vermeye devam et dedi doktorumuz. Öyle yaptık ve hem uykuları düzeldi hemde kilosu yavaşladı şükür.
Önce gündüzleri kestik biz sonra geceleri. Ben asla bant yapıştırma, salça sürme vs gibi yöntemler kullanmadım. Konuştum bebeğimle. Bıkmadan ısrarla ve anlayacağı şekilde. Yakası kapalı giyindim ve gece uyandığında babası kalktı. ıki günde alıştı kızım çok şükür.
Siz kararlı olursanız bebeğiniz alışır. Ama sizde ki en ufak bir açığı sezerze tüm kozlarını oynar.
Kararlı olun ve vazgeçmeyin. Onlar bizden daha kolay kabulleniyorlar her durumu.

biz de ayni durumdayiz. kizim 1 yasinda ve emiyor diye ne bir sey yiyiyor ne de duzenli uyuyor....gunduz hemen hemen hicbir sey yemiyor, o yuzden de (sanirim) gece iki saatte bir bazen daha sik emmek icin uyaniyor. sabah kalktiginda ac olmuyor, kahvalti yapmiyor, 2 saat sonra uykusu geliyor, uykuya dalmasi icin emmesi gerekiyor (dogdugundan beri boyle alisti) emiyo,r kalkinca gene ac degil, aciksin diye beklerken gene uykusu geliyor, gene emerek uyuyor boyle boyle bir bakmisim koca gun gecivermis ve kizim bir sey yememis...
sutum gur gur olsa gene uzulmem, en azindan doyuyor derim ama sut az geliyor diye kiziyor, eliyle bitti yapiyor, agliyor ama yine de doymadim yemek yiyeyim demiyor...varsa yoksa meme...
ben de istiyorum soyle uc ogun yesin, gece yataginda yatsin, deliksiz uyusun sabaha kadar....
ama ya sutten kesersem ve gene istahsiz olursa? o zaman da pisman olurum. hem sutten kesersem nasil uyuyacak? bazen vermeyeyim gogsumu diyorum nasil agliyor, eliyle gelip aciyor, mamma mamma diye diye agliyor...nasil kesecegim bilmiyorum, cok zor cook...

Son düzenleme:
biz de ayni durumdayiz. kizim 1 yasinda ve emiyor diye ne bir sey yiyiyor ne de duzenli uyuyor....gunduz hemen hemen hicbir sey yemiyor, o yuzden de (sanirim) gece iki saatte bir bazen daha sik emmek icin uyaniyor. sabah kalktiginda ac olmuyor, kahvalti yapmiyor, 2 saat sonra uykusu geliyor, uykuya dalmasi icin emmesi gerekiyor (dogdugundan beri boyle alisti) emiyo,r kalkinca gene ac degil, aciksin diye beklerken gene uykusu geliyor, gene emerek uyuyor boyle boyle bir bakmisim koca gun gecivermis ve kizim bir sey yememis...
sutum gur gur olsa gene uzulmem, en azindan doyuyor derim ama sut az geliyor diye kiziyor, eliyle bitti yapiyor, agliyor ama yine de doymadim yemek yiyeyim demiyor...varsa yoksa meme...
ben de istiyorum soyle uc ogun yesin, gece yataginda yatsin, deliksiz uyusun sabaha kadar....
ama ya sutten kesersem ve gene istahsiz olursa? o zaman da pisman olurum. hem sutten kesersem nasil uyuyacak? bazen vermeyeyim gogsumu diyorum nasil agliyor, eliyle gelip aciyor, mamma mamma diye diye agliyor...nasil kesecegim bilmiyorum, cok zor cook...
sanki benim oğlumu anlatmışsınız banada gündüz kes emzirme en azından diyolar bende korkuyorum ya tamamen bırakırda hiçbişey yememeye devam ederse diye bu sefer emdiği süttende olacak diyorum kesmeye kıyamıyorum ama ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım hiçbir şekilde hiçbirşey yemek istemiyo zorla vermeye çalışıyo büyüklerimiz inanmıyolar bana ağlamaya başlıyo tükürüyo emmeye çok alıştı emzirmek güzel ama hem yemediği hemde düzgün uyumadığı için benim açımdanda bebeğim açısındanda çok zor dışarı çıkmakta ayrı bi işkence sürekli emmek istediği için dışarda rahat edemiyo ooof ooff ne olacak sonumuz bilmiyorum

işte tam anlattığınız gibi bi kız benim ki doktorlar böyle bebişleri kesiyor benim korkum yok yemez diye çünki memeden fırsat kalmıyo yemeye ben nasıl kescemi bilmiyorum

merhabalar ben su sekilde basarili oldum.1 cay kasigi bala karabiber ve pul biber ekleyip biraz macun yapip kizim sut istedigi zaman caktirmadan gogus ucuna surdum.ilinde aci gelince agzina diger zmanalarda da yanasip bakiyodu ucunda biseyler var kalkip kaciyodu kucagimdan.o zaman yigenlerimde vardi ev kalabalikdi bi agladi biri ilgilendi bi agladi biri bakdi derken ole ole gecdi simdi devam sutunu biberondan iciyor.sadece3 veya 4 gun suruyor huysuzlugu.
biraz acili bi yontem ama bende ise yaradi
sizlere kolay gele....

Back