Memeden kesmek

portakalkeki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2020
191
308
Merhaba sevgili anneler oğlum tam 24 aylık memeyi bıraktırmaya karar verdim yemek yemediği için bıraksam yedi yirmidört memede yaşayacak asla bişi yemiyor etraf sürekli hala mı emziriyorsun çocuk zayıf vs onları değil ama zayıf olmasını takıyorum canım çok sıkkın dört beş gecedir memesiz uyutmaya çalışıyorum ama bş saatlik ağlama krizinin sonunda pes edip uyuyor ben kademeli bıraktırmak istiyordum o yüzden ilk gece uykusuyla başlamıştım ama başaramadım iki gecedir hasta diye emzirdim şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum o ağladıkça sinirlerim sabrım tükeniyor gene hasta olmasa devam edecektim ama kimi dinlesem üç geceden sonra azalır ağlaması uyur yavaştan diyor ama benimki süreci anladığı için daha da ağlar oldu her gece en son memeden inmemek için tüm gücüyle sıktı beni üzülüyorum kararsızım. Neden bu kadar direnç gösteriyor acaba biraz umutlanırdım kolay dalsaydı uykuya şu an asla olmayacak hissine kapıldım. Gündüzleri emziriyorum bu arada ve eskiye oranla daha çok memeci oldu yani sönme patlaması olabilir bu hali ama kaç gün daha böyle deli gibi ağlatacağım benim de sinirlerim çok sağlam değil, sabır taşı vs sürmek de istemedim güzellikle bıraksın diye aşamalı istedim ama beceremiyorum galiba sizler benim gibi zorlu gelişenler özellikle neler yaptınız

Etrafa kulaklarını kapa.Acele etme süreci çocuğuna bırak bırakmak istediklerinde kendileri bırakıyorlar. Siz ayırmaya çalıştıkça daha çok sarılmış. Yigenim 3.5 yaşında kendi bıraktı vedalaşarak son kez emiyorum demiş annesine☺️

Sakin olmak süreci çocuğa açıklayarak gitmek çok önemli. Öncelikle buna karar verdiyseniz ona anlatın. Sen karnımdaydın göbek kordonundan benim yediklerimle besleniyordun. Sonra doğdun emdin memeden süt geldi emdin emdin ve büyüdün artık bu süt sana yetersiz geliyor. Seni büyütecek şeyler artık süt değil yiyecekler. gbi konuşun anlatın. Gündüz emmelerinde dikkatini başka yöne çekin dikkat dağıtın. Ya da tüm günü dışarıda parkta geçirmeye bakın böylelikle meme istemiyorlar. 1,5 haftada bir emme azaltın yok edin. Uykuya geçiş için de ona alternatif sunun. Ben uyku emmelerini en sona saklamıştım beni en zorlayacak bu olacağı için. Açıklamıştım uyumak için buna ihtiyacın yok. Elim var tutabilirsin sarılabilirsin. Kitap okuyabiliriz, hikaye anlatabilirim gibi. Süreci iyi planlayıp yönetmeniz çocuğu da bilgilendirmeniz çok önemli. Emzirme danışmanı melody büyükkaracanın güle güle meme kitabı var beraber okuyabilirsiniz kitabın bir kısmı çocuklar için hazırlanmış onların anlayacağı dilde. Bol bol duygularını çalışın. Çünkü emmek sadece beslenmek değildi. Korktuğunda canı yandığında, üzüldüğündede bir sığınaktı. Duyguları tanımasına yardımcı olab oyunlar oynayın. Bir de oral oyunlar la ağzı oyalayın. Pipetle suda kabarcık çıkarma. Baloncuk üfleme. Yüze üfleme gibi.

Sakin olmak süreci çocuğa açıklayarak gitmek çok önemli. Öncelikle buna karar verdiyseniz ona anlatın. Sen karnımdaydın göbek kordonundan benim yediklerimle besleniyordun. Sonra doğdun emdin memeden süt geldi emdin emdin ve büyüdün artık bu süt sana yetersiz geliyor. Seni büyütecek şeyler artık süt değil yiyecekler. gbi konuşun anlatın. Gündüz emmelerinde dikkatini başka yöne çekin dikkat dağıtın. Ya da tüm günü dışarıda parkta geçirmeye bakın böylelikle meme istemiyorlar. 1,5 haftada bir emme azaltın yok edin. Uykuya geçiş için de ona alternatif sunun. Ben uyku emmelerini en sona saklamıştım beni en zorlayacak bu olacağı için. Açıklamıştım uyumak için buna ihtiyacın yok. Elim var tutabilirsin sarılabilirsin. Kitap okuyabiliriz, hikaye anlatabilirim gibi. Süreci iyi planlayıp yönetmeniz çocuğu da bilgilendirmeniz çok önemli. Emzirme danışmanı melody büyükkaracanın güle güle meme kitabı var beraber okuyabilirsiniz kitabın bir kısmı çocuklar için hazırlanmış onların anlayacağı dilde. Bol bol duygularını çalışın. Çünkü emmek sadece beslenmek değildi. Korktuğunda canı yandığında, üzüldüğündede bir sığınaktı. Duyguları tanımasına yardımcı olab oyunlar oynayın. Bir de oral oyunlar la ağzı oyalayın. Pipetle suda kabarcık çıkarma. Baloncuk üfleme. Yüze üfleme gibi.
Yaa ne kadar güzel anlamışsınız siz kaç aylıkken bıraktırdınız

Çok Teşekkür ederim🥺.24 aylıktı bıraktığımızda şu an 3,5 yaşında
Oo tam zamanında bıraktırmışsnız benimki de 16 aylık erken mi acaba diyorum ama bırakması lazım. Bugün emzirirken sizin söylediğiniz cümleleri kurdum gözümün içine baktı anlıyor gibiydi. Hergün tekrar etcem bakalım

Oo tam zamanında bıraktırmışsnız benimki de 16 aylık erken mi acaba diyorum ama bırakması lazım. Bugün emzirirken sizin söylediğiniz cümleleri kurdum gözümün içine baktı anlıyor gibiydi. Hergün tekrar etcem bakalım
Evet 2 yaşında bıraktırmak istiyordum zaten bunu hedeflemiştim. Bazı ev tadilatı , ev değişimi gibi durumlar oldu bu sebeple bir kaç ay erteledim ama yinede bu şekilde konuşarak devam ettim. Bebekler herşeyi anlıyorlar, hissediyorlar. Onlarla konuşup anlatınca daha kolay kabulleniyorlar. Aksi takdirde bilinmezlik olunca çocuk kabullenemeyip kaygıya dönüşüyor. Memeden kesmeyi ne için istediğinizi düşünün? Sizi artık yoruyor mu ? Yoksa başka şeyler mi? Eğer sebebiniz sizede mantıklı geliyorsa ve sabrınızda varsa geriye dönmeyecek gibi yola çıkın. Mesela bizim toplamda sürecimiz giriş konuşmasıyla beraber 5-6 ay sürmüştür. Zaten bebekler git gide emmeyi azaltıyorlar. 2 yaşa yaklaşırken tabi atak ve huzursuzluk dönemlerini saymazsak😅 Şimdiden konuşarak başlayabilir kafanızda planlamasını yapabilirsiniz. Hedefiniz nedir bilmiyorum ama 2 yaşa geldiğindede kesersiniz.

Evet 2 yaşında bıraktırmak istiyordum zaten bunu hedeflemiştim. Bazı ev tadilatı , ev değişimi gibi durumlar oldu bu sebeple bir kaç ay erteledim ama yinede bu şekilde konuşarak devam ettim. Bebekler herşeyi anlıyorlar, hissediyorlar. Onlarla konuşup anlatınca daha kolay kabulleniyorlar. Aksi takdirde bilinmezlik olunca çocuk kabullenemeyip kaygıya dönüşüyor. Memeden kesmeyi ne için istediğinizi düşünün? Sizi artık yoruyor mu ? Yoksa başka şeyler mi? Eğer sebebiniz sizede mantıklı geliyorsa ve sabrınızda varsa geriye dönmeyecek gibi yola çıkın. Mesela bizim toplamda sürecimiz giriş konuşmasıyla beraber 5-6 ay sürmüştür. Zaten bebekler git gide emmeyi azaltıyorlar. 2 yaşa yaklaşırken tabi atak ve huzursuzluk dönemlerini saymazsak😅 Şimdiden konuşarak başlayabilir kafanızda planlamasını yapabilirsiniz. Hedefiniz nedir bilmiyorum ama 2 yaşa geldiğindede kesersiniz.
Oo 5-6 ay çok ya 🙈 hemen 1-2 ay içinde kesmem lazım. İkinci bebe için transfer sürecine hazırlanmam lazım o yüzden bıraktırmak istiyorum. Bide çok ısırıyor 🥴

Oo 5-6 ay çok ya 🙈 hemen 1-2 ay içinde kesmem lazım. İkinci bebe için transfer sürecine hazırlanmam lazım o yüzden bıraktırmak istiyorum. Bide çok ısırıyor 🥴
Onuda dediğim gibi ben uzattım sürece tadilat vs girince. 2 ay içindede yapabilirsiniz. Emerek uyuyan bir bebek mi?Biz uyku geçişlerinde bir tık zorlanmıştık 3 gün çok zordu totalde 1 hafta zorladı en sona uyku emmelerini bırakmıştım😅

Onuda dediğim gibi ben uzattım sürece tadilat vs girince. 2 ay içindede yapabilirsiniz. Emerek uyuyan bir bebek mi?Biz uyku geçişlerinde bir tık zorlanmıştık 3 gün çok zordu totalde 1 hafta zorladı en sona uyku emmelerini bırakmıştım😅
Aynen emerek uyuyan bir bebek. Aslında önce niyetim onu bırakmaktı ama memeyi bırakmaktan daha zormuş 😅 bir kaç niyetlendim daha çok meme bağımlısı oldu bıraktım. Şimdi sallayarak uyutmaya çalışıyorum bazen etki ediyor bazen etmiyor 😅

Benim bebegim cok memeciydi. Neredeyse 2 sene 1-2 saatte bir kalkip meme vererek uyudum. Nasil birakacagiz imkansiz duye dusunurken cok sukur rahat bir surec oldu. Plansiz bir sekilde dogru adimlar oldu.
Once memede uyuma isini biraktirdim. Birlikte sarilip uyumaya evrildi bu surec. 1-2 ay iyice pekisti.
Ardindan gece beslenmesini kestim. Biraz aglasa da soyledigim birkac sihirli -onu susturan kelimeler- kesfetmistim. Onlari duyunca hemen susup uyuyordu. Kendi kendine uyuyabilmesi de avantaj oldu.
1 ay sonra memeyi sabah aksama dusuedum gunduz de 4-5 sefer emiyordu.
Sonra sabah aksami da kestim.
Bu surecte aglayinca sakin kalip kafasini karistirmamak etkili oldu bence. Kendim inanamiyorken yapamamistim bunlari ama kendim kararli olunca bebegim de anladi.
Bebegi sabah aksama dusururken bant yapistirdim, ilk gorunce agladi ama ikna etti onu. Hep aktiviteler yaptik. Surekli disarilari gezdik. Karnini guzel doyurmak icin elimden gelenk yaptim ki aklina meme gelmesin. Oncesinde cok uzun sure buyudun artik meme gidecek, azalacak diyordum pek ikna olacak gibi degildi ama hazirlik acisindan katkisi olmustur.
Insallah sizin de rahat gecer bu surec.

Başlayalım 😅nerden nasılsın başlasam kafam çok karışık. Sanki ilk çocuğum ve ben ilk defa sütten kesiyor gibiyim
Gerçi diğerleri bu kadar düşkün değildirler
Gaza getirmek yerine biraz moral bozmuş olabilirim 🙄
Haha yok ben bu defa kararlıyım bugün gün boyu memeye bay bay yaptık 😅 yine de emdi tabi ama olsun😅 olacak bu defa 😅

Aynen emerek uyuyan bir bebek. Aslında önce niyetim onu bırakmaktı ama memeyi bırakmaktan daha zormuş 😅 bir kaç niyetlendim daha çok meme bağımlısı oldu bıraktım. Şimdi sallayarak uyutmaya çalışıyorum
Dediğim gibi zorlayıcı bir süreç kararlı , net ve açıklayıcı olmalısınız. Uyku içinde kademeli deneyin bakalım öncesinde emzirip yatırıp sarılıp konuşun. Memede süt bittiğini dolunca söyleyeceğenizi söyleyin ilk bir hafta zorlar uykuları ama😅

Dediğim gibi zorlayıcı bir süreç kararlı , net ve açıklayıcı olmalısınız. Uyku içinde kademeli deneyin bakalım öncesinde emzirip yatırıp sarılıp konuşun. Memede süt bittiğini dolunca söyleyeceğenizi söyleyin ilk bir hafta zorlar uykuları ama😅
Ben bu bebeyi bir haftalığına ablama versem hiç gitmesem o iş hallolur gibime geliyor 😅😅 şaka tabi kıyamam duramam 😅

X