memeden ayırmak

rzme

öpmeye kıyamadığım.....
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
4.440
23
683
36
İstanbul
oğlum şuanda tam 18 aylık ve emıyor
ben emzırmeyı sonlandırmak ıstıyorum
çünkü memelerim çok kötü durumda bir tanesı ıltıhaplandı bırıde çok sızlıyor

memeden en kolay şekılde nasıl ayırırm

ve ayırdığımdada bıberonda sut ıçmeye alışmasını ıstıyoruım

tecrubelı annelerden fikirler bekliyorum...

aynı durumdayım,oğlum 18aylık ve ben artık sütten kesmek istiyorum,çünkü memeye güvenip hiçbirşey yemiyor ve hala 10kilo bile değil.doktoru artık emzirme,o zaman daha fazla yer dedi.şimdi asla biberon almıyor,bebe bisküvili karışımlar yemiyor.sütten kesersem geceleri bisküvili süt veririm biraz kilo alır dedim,ilk denememiz hüsranla sonuçlandı.sabah 4e kadar babasıyla birlikte salladık,hiç susmadan ağladı.eşimin ısrarları sonunda pes ettim emzirdim.bugüne kadar hep emzirerek uyuttum,şimdi emzirmeden nasıl uyuturum bilmiyorum

yazdığın her kelıme bana uyuyor

eşim desteklıyor bırakmamı çünkü gecelerı farkında olmadan ağlıyomusum mememın acısından

uçları çok fena oldu

off bı fıkır verın arkadaşlar nolur

benim sıpam 25 aylık artık emzirmek çok zor oluyor ısırıyor 2 senedir gece uykularım bölük pörçük ben kendi kendine bıraksın istedim ama hiç niyeti yok söyledikleri zaman kızardım ama annemin ısrarı ile salça falan sürdük beni buzdolabına götürüyor buz koy diyor bebeğim başını çarptığında buz koyuyoruz ordan öğrendi.sabır taşı diye bir şey var aktarlarda satılıyor memeye sürünce tadı ekşi acı oluyormuş zararsızsa onu denemeyi düşünüyorum.

ben oğlum 17 aylıkken hamile olduğumu öğrendim. mecburen sütten kesmem gerekti. banada sabır taşını önerdiler ama aktar zararl olduğu söyleyince eşim aldırmadı. o zaman ramazan bayramıydı tam 4 gün sürdü sakinleşmesi. sabırlı olmak ve asla pes etmemek gerekiyor. yapacak bişey yok yani. sabır taşınında ne zararı olduğunu hatırlamıyorum açıkcası..

ben de 16 aylık kızımı ikinci hamilelik nedeniyle bir anda memeden kestim.mememin ucunu gözkalemiyle tamamen simsiyah olacak şekilde boyadım.istediğinde direk açtım.ben hiçbirşey demeden kendisi irkildi simsiyah görünce ben de öggh olmuş kızım dedim. emmedi. 3 gece çok ağladı, her defasında açtım memeyi simsiyah görünce çığlık çığlığa ağlıyordu.3 gece ağlaya ağlaya uyudu.ama vazgeçmedik.4. gece biberonla süt verdik, umudu kesip aldı sonunda.ama bir aya yakın açıp bakmak istedi memelere. kararlı olmak çok önemli kesecekseniz asla vazgeçmeyeceksiniz.

Bende 17 aylık ikizlerimi bu ay memeden kestim.15 gün kadar oldu...benimde kızımın biri sürekli emdiğinden hiç yemek yemiyordu diğeri hem emiyor hemde yiyordu ama birini kesip diğerini emziremeyeceğimden ikisinide kestim..tabi buna doktorumuz karar verdi...ben siyah bant yapıştırdım göğsümün ucuna..her istediklerinde bantı görüp kaçtılar. o kadar kolay oldu ben bile şaşırdım...iki gün sonra daha bir alıştılar..annecim süt bitti diyorum onlarda bittiii yapıyor..gece olayına gelince biz 10 aylıktan bu yana inek sütü içiyoruz biberonla o yüzden bizde problem olmadı..zaten her gece altlarını üstlerini değiştirip süt içiriyordum sonra memede uyuyorlardı ama onada çabuk alıştılar..ve artık gece nerdeyse hiç uyanmıyorlar..sadece su içmeye kalkıyorlar...ben gece ikisi için nerdeyse 6-7 kere uyanıyordum..onlarda rahat etti bende..canım ben iki bebeği birden kestim rabbim yardım etti..inşallah seninde yardımcın olur kolaycık kesersin..dediğim yöntemi uygula istersen benim arkadaşlarımın çoğu bu yöntemle bıraktırdı.. bu arada memeyi kestikten sonra iştahları bayağı açıldı...

mememın ucuna limon sürdüm banamısın demedı zaten lımonu normalde yıyıro..
sonra siyah bant yapıştırdım anladı bant olduğunu çıkarmaya çalıştı çıktığını anlayınca ağladı aç aç diye

en son saabır taşı aldım sürdüm mememe emdı adı çok kötü gelince bıraktı bıdaha aldı bıdaha bıraktı böyle böyle şimdi mememı hıç almıyor

açıyor ee e oğlum pis olmuş diyorum oda e e yapıyor almıyor:)

ama geceleri hiç sormayın yapışık uyuyoruz meme bıttı bıtelı sarlmadan uyumuyor sevmemi öpmemi istiyor
gece uykusuda ağlayıp sarlmamı kucağıma almamı istiyor
anca öyle uyuyor

ağlama nöbetleri ne zaman bitecek bılmıyorummm
50:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…