memeden ayırmak

rzme

öpmeye kıyamadığım.....
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
4.440
23
683
36
İstanbul
evet kızlar oğlum şuanda tam 18 ayını bıtırdı..

memeden kesmek ıstıyorum artık...

bır mememın ucu ıltıhaplandı

çok canım yanıyor acıyorlar artık

en kolay şekılde nasıl atlatırım bu süreci

ne önerırsınız

memeden kestığım andada bıberonda sut ıçmeye alışmasını istiyorum

lütfen tecrübelı anneler bılgılerını paylaşırmı

Son düzenleme:
canım valla bende öyle zor dönemde bıraktım ki.eşim bile yoktu yanımda. çok zorlanıyorsun ama 5gün sonra unuttu kızım.biberonda alıyordu zaten.sıksık biberon ve emzşk verdim ilk 2 gün emziğe bal sürdüm gece yanıma aldım bal.emziğide yeni bıraktırdım. inan çok rahat ediceksin ki benim kızım memeye çok düşkündü kilo almaya başladı ,memeyi bırakınca. şuan 19 aylık 4 ay falan oldu sanırım bırakalı.allah kolaylık versin. çok ağladı yavrum kıyamam.

kıyamıyorum oğluma

öyle ağlayıpta meme demesı bıtırıyor benı

iştahı duzelır benımkınınde kılo bıle alır.

varsa yoksa memmmee

Uzmanlara göre bebeğin 2 yıla yakın süredir güven duyduğu memeye tiksinti uyandırmadan bıraktırmakmış. Hani meme ucuna biber sürerler, saç ,yün ,tütün koyarlar çocuk tiksisin diye çok yalnışmış .Bebeğin benliğe büyük darbeler indirirmiş.

Sabahları meme verme sıklığını azaltıp ,örneğin önce sadece 3 saatte bir bir kaç gün sonra sadece 4 saatte bir .. aralığı uzatıp bıraktırmakmış. gece ise biraz daha tolerans gösterilebilirmiş. Ama önce sabah ki alışkanlığı bıraktırtmak lazımmış .

benim oğlum da 20 aylık ve artık kesmek istiyorum çok sıkıldım çok bağımlı sürekli üstümde canı sıkıldıkça memeye sarıyor ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum bişeyler sürerek tiksindirerek bıraktırmanın yanlış olduğunu ben de duydum ama nasıl olacak başka türlü?bir de eczanelerde krem varmış sanırım bıraktırmak için duyan yada deneyen var mı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…