memede uyuyan bebegim...

Permers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
593
0
46
- Yurtdışı
7 aylik bir oglusum var. Dogdugunda anne sutu az geldigi icin doktor surekli emzir ki sutun artsin demisti. Anne sutu verebilme telasindan, yavrum memede uyumaya alisti. Simdi sutum hic gelmiyor ama oglum da memesiz uyumuyor. Her ne kadar onunla bu yakinligimizdan sonsuz mutluluk duysam da, ve yabanci bir kaynakta okudugum kadari ile bebeklerin anne memesinde olmalarinin ileride kendilerine guvenen bireyler olarak yetismelerinde buyuk onem tasidigini okumus olsam da, ilerisi icin dusundugumde artik bu durum endise verici oluyor, soyle ki:
Allah nasip eder de seneye ikinci bir bebek yapmaya karar verirsek ve oglum hala bu durumda olursa, o zaman memeden kesmek hem ona hem bana daha zor gelecek. Ayrica memede uyumaya alistigi icin de malesef ben uyutmazsam yerine birakip da uyutma sansim olmuyor.

Bu konuda neler yapabilirim fikirlerinizi, tecrubelerinizi paylasir misiniz lutfen?

Merhaba canim,

Benimde 2 haftalik bebegim var ayni sorun bizdede var hatta benim bebegim kucakta olmak istiyor. İstiyorumki altini temizleyim karnini doyurayim yatirayim yataginda uyusun ama uyumuyo o sekilde.

Emzik veriyormusum bilmiyorum ama belki emzigi agzina verip kucaginda uyutabilirsin???

Benim 3 bucuk yasindaki oglum memede degil ama gogsume basini dayayip uyuyor. Benden baskasi uyutamiyor. Son bir kac gundur yataga yatirip, yanina uzanip, masal okuyup sacini oksayip uyutmaya basladim ama boyle de uyumasi yarim saati buluyor.
Kardesi var, o da 1,5 yasinda, o da gecen haftaya kadar emerek uyurdu. Ayirdim simdi. Emzik de almaz. Uyutmaya calisirken agliyor, kalkmak istiyor, ben yine ninnilerle, masallarla, sirtini sivazlamakla ugrasiyorum. 10 dakika kadar sonra sakinlesiyor ve uyumaya basliyor. Yani benim ogullarimi uyutmam 1 saati buluyor.
Yatagina yatirip kendileri uyusun diye denedim, kalkip geliyorlar yanimiza, ve agliyorlar, korksunlar istemiyorum. Hem uyku saatleri de geciyor o zaman. Cozumunu ben de bilmiyorum.

Emzikle halledebilirsiniz.silikon emzik olmasına dikkat edin alıştırmaya çalışın,halledersiniz insallah

6 aylik oglumda yaklasik 5 ayliga kadar memede uyuyordu cok yorucu oluyordu. Once emzige alistirdim sonra kolumda sallayarak uyuttum zaman aldi ama uyuyordu sonrada hic istemiyordum ama ayagimda sallamaya basladim emdikten sonra yani doyduguna emin olduktann sonra ayagimda salladim ve buna alisti tabii bazen memede de uyuyor ama ilk zamanlar gibi degil...

memede karnı doyduktan sonra göğsünüzden ayırıp hafif tatlandırılmış bir emzikle göğsünüzde uyutmaya çalışsanız başarılı olabilirsiniz. tatlandırıcıyı arada bir yenileyin ki emzik konusunda bebeğiniz devamlılık sağlasın. yoksa tadı gidince ağzından atıp ağlamaya devam eder. bu şekilde 2-3 gün yeterli olabilir.

7 aylik bir oglusum var. Dogdugunda anne sutu az geldigi icin doktor surekli emzir ki sutun artsin demisti. Anne sutu verebilme telasindan, yavrum memede uyumaya alisti. Simdi sutum hic gelmiyor ama oglum da memesiz uyumuyor. Her ne kadar onunla bu yakinligimizdan sonsuz mutluluk duysam da, ve yabanci bir kaynakta okudugum kadari ile bebeklerin anne memesinde olmalarinin ileride kendilerine guvenen bireyler olarak yetismelerinde buyuk onem tasidigini okumus olsam da, ilerisi icin dusundugumde artik bu durum endise verici oluyor, soyle ki:
Allah nasip eder de seneye ikinci bir bebek yapmaya karar verirsek ve oglum hala bu durumda olursa, o zaman memeden kesmek hem ona hem bana daha zor gelecek. Ayrica memede uyumaya alistigi icin de malesef ben uyutmazsam yerine birakip da uyutma sansim olmuyor.

Bu konuda neler yapabilirim fikirlerinizi, tecrubelerinizi paylasir misiniz lutfen?

benim oğlumda aynı yatakta birlikte yatıyoruz emerek uyuyo beşiğine koyuyorum ağlıyo yanıma istiyor bizde babayı diğer odaya atıp kendimiz koca yatakta yatmaya başladık bende ayırmaya bakıyorum ama çok zor olcak odasına alıştırmak

Cevaplariniz icin hepinize tesekkur ederim.

Basindan beri ne yaptiysak oglusu emzige alistiramadik, emzik almayinca da haliyle uyumak icin beni emzik niyetine kullaniyor, bakalim bundan sonrasini artik Allah bilir, insallah ne o ne de ben yipranmadan bir yolunu buluruz bu isin.

Back