Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hem göğümde stün bittiğini anlamıyorum, hem de sadece tek göğsümü emzrebiliyorum. henüz kızımla birbirimize alışamadık, daha 13gündür bizimle... Doktorda internette 15 +15 dakika iki gğsüde emzin diyooo, ama bizimki emmiyooo. delireceğim...
hem göğümde stün bittiğini anlamıyorum, hem de sadece tek göğsümü emzrebiliyorum. henüz kızımla birbirimize alışamadık, daha 13gündür bizimle... Doktorda internette 15 +15 dakika iki gğsüde emzin diyooo, ama bizimki emmiyooo. delireceğim...
Valla benimki de doğduğundan beri tek göğsü 10 dakika emiyo bitiyo.. Bı ayda 1300 gr almıştı .. Simdi 2 aylık 6000 gr.. Beslenmese tosun gibi olmaz herhalde.. Demek ki her cocuk farklı.. Hic 2. Göğse geçtiği olmuyo.. İlk göğsü bile bitirmiyo.. Sut mü cok anlamadım ki..
uyuyup kaldığı için emmeyi bırakıyorsa uyandurup emzirmeye devam etmen lazım. Ben ıslak bezlerle siler uyandırırdım cunk uhafif sarılığı var ı uyku yapıyordu. Sen de dikkat et sarılıktan dolayı uyur emmezse, şekeri düşer Allah korusun. 2 saatte bir 15+15 emzirmeye calış o yuzden.
Ay Maşallaaaaaaaaaaaaah, Allah nazarlardan saklasın, her yerine nazar boncugu koyun bebeğinizin, soranlara da sakın 2 aylık demeyin daha fazla deyin ki nazar degmesin. benim oğlum 5 aylık ve 6.5 kilo, tekrar Maşallah diyim hem size hem bebeğinize. Sütünüz hem cok hem de çok çok yağlı demek ki :) Ben sizin yerinizde olsam sağıp sağıp dipfrize koyardım, onları da sonra sebze pürelerine falan ekler, ne bilim anne sütünden yoğurt yapardım çalışmayacaksanız tabi, çalışcaksanız da o sutleri sizin iste oldugunuz zaman bebeginiz icer afiyetle.
valla canım cok tesekkur ederim baya bi masallah demişsin bizlere..inşallah senin daha da iyi olur sütün..ama bana illallah geldi bu gaz olayından..ne gazlı sütmüş anlamadım..dün sinirden ağladım..yavrum emiyo ama gaz dan parcalanıyo aglıyo..napcam bilemedim artık ya...
aslında cok da sütle alakası yok. bu bağırsak uzama ağrısı onlara gaz sancısı hiissi veriyo. kolik denen meret de bu işte. İnşallah yakın zamanda gecer.
aslında cok da sütle alakası yok. bu bağırsak uzama ağrısı onlara gaz sancısı hiissi veriyo. kolik denen meret de bu işte. İnşallah yakın zamanda gecer.
canım ya maşallah sütün çok yarıyor demekki yağlı.
ne yiyosunda böyle yağllı oluyor bana da söyle bende doğum yapacağım martta.
sanorım gazlı olduğundan ağladıkça memeye sarılıyor demı bıde bu yüzden çok emıyor.
ne güzel ya.maşallah
canım gurbette yapayalnız bebek büyütüyorum allah acıyo galiba da sütüm oluyo ya...bi bilsen neler yiyorum..hep aynı pratik seyler yarabbim..
ben yine de gun boyu yediklerimi yazayım sana..
sabah kalkınca bir tatlı kaşığı kimyon atıyorum ağzıma
tahin pekmez
yumurta
peynir
humana kimyonlu rezene çayı
5 adet hurma
kuru kayısı ve kuru üzüm
emzirdiğiman 2 bardak su içiyorum
maden suyu
meyve suyu
tarhana corbası
bulgur pilavı
kızarmış piliç eşim dısardan alıyo..yemek yapamıyorumm bebekten..
vişne ve seftali kompostosu
boza
hurma kaliteyi cok arttırıyo bu arada
bu arada su niyetine her türlü bitki çayı...
hayırlı dogumlar canım
canım gurbette yapayalnız bebek büyütüyorum allah acıyo galiba da sütüm oluyo ya...bi bilsen neler yiyorum..hep aynı pratik seyler yarabbim..
ben yine de gun boyu yediklerimi yazayım sana..
sabah kalkınca bir tatlı kaşığı kimyon atıyorum ağzıma
tahin pekmez
yumurta
peynir
humana kimyonlu rezene çayı
5 adet hurma
kuru kayısı ve kuru üzüm
emzirdiğiman 2 bardak su içiyorum
maden suyu
meyve suyu
tarhana corbası
bulgur pilavı
kızarmış piliç eşim dısardan alıyo..yemek yapamıyorumm bebekten..
vişne ve seftali kompostosu
boza
hurma kaliteyi cok arttırıyo bu arada
bu arada su niyetine her türlü bitki çayı...
hayırlı dogumlar canım
bende öncelikle maşallah diyorum..bende soracaktım neler yiyosun diye...bende yemeye çalışayım senin yediklerini....benim bi de ikiz ..daha çok süte ihtiyacım var...
ayrıca kimyon gaza iyi geliyomuş ya...bunu normal pakette satılanlardan mı yiyosun yoksa aktardan mı aldın
Ben de sütüm yetiyor mu yetmiyor mu, bitmiş mi bitmemiş mi tam anlayamayanlardanım. Bebeğim iki aylık. İlk zamanlarda göğsüm dolup taşardı ama o zaman sütüm mü çoktu yoksa bebeğim küçük diye hepsini bitiremiyor muydu bilmiyorum. Fakat sert olurdu şimdi yumuşak. Gün içinde saat başı emiyor ama sadece 10 dakikalık sürelerle... aylık kontrolümüz yaklaştı. yeteri kadar kilo almış olduğunu öğrenirsem kısmen rahatlayacağım.
yine de memenin hep şişkin mi olması gerekiyor yoksa yumuşak olsa da içinde yeterli süt var mıdır hep benim için muamma olacak. Artık kızımı acaba sütüm yetiyor mudur acaba doyuyor mudur endişeleri olmadan büyütmek istiyorum.
Hepinizin sütü bol olsun.