• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memede kist/ kitle 😔

sessizceeee34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
27
10
3
34
Merhaba ben üç yıl önce göğüsümdeki ağrı ve şişlikler için hastaneye gittim. Ulturason çekildi ve doktor kist var ama doğum yapınca geçer dedi. Bugün göğsümün alt tarafında bir şişlik fark ettim ama büyük ve ağrımıyor. Acaba bu da kist midir yolda daha mı kötü? Tabii ki bunu buradan bilmek zor ama belki aranızda vardır diye sormak istedim. Kist olanlar ağrı hissediyor muydu bir de

Merhaba ben üç yıl önce göğüsümdeki ağrı ve şişlikler için hastaneye gittim. Ulturason çekildi ve doktor kist var ama doğum yapınca geçer dedi. Bugün göğsümün alt tarafında bir şişlik fark ettim ama büyük ve ağrımıyor. Acaba bu da kist midir yolda daha mı kötü? Tabii ki bunu buradan bilmek zor ama belki aranızda vardır diye sormak istedim. Kist olanlar ağrı hissediyor muydu bir de

merhaba ne yaptınız acaba bana da öyle demişlerdi ama biyopsi yapıldı kistin alınması gerektiği ortaya çıktı ihmal etmeyin.

Çok geçmiş olsun benimde sağ tarafım da göğsüm ve koltuk altım arasın da 2 beze gibi bişey var doktora gittim ama bakmadılar bile düzgünce şuan ağrım yok inşallah ciddi bişey değildir sizinde kötü düşünmeyin hemen

Benim bir kist vardı alınması lazım dediler aldırdım 6 ayda bir veya yılda bir kontrole gidiyorum. Şimdi yine aynı memede kitle gibi hissediyorum göstermem lazım. Benim hiçbir zaman ağrı olmadı ama kitlenin düzgün yapılı olması yani çevresnim belirgin olması, hareket edebilmesi genelde iyi diyorlar.

Benim bir kist vardı alınması lazım dediler aldırdım 6 ayda bir veya yılda bir kontrole gidiyorum. Şimdi yine aynı memede kitle gibi hissediyorum göstermem lazım. Benim hiçbir zaman ağrı olmadı ama kitlenin düzgün yapılı olması yani çevresnim belirgin olması, hareket edebilmesi genelde iyi diyorlar.

Benimkinin şeklini beğenmediler o yüzden alınması lazımmış :(

Benimkinin şeklini beğenmediler o yüzden alınması lazımmış :KK43:
Kötü bir olasılığı atlamamak için öyle yapıyorlar. Benimki de kötü gibiydi hatta doktor iyi ki ameliyat etmişiz şekli tuhaftı dedi. Ama sonra patolojide temiz çıktı. İnşallah sizin de öyledir içinizi ferah tutun. Allah korusun kötüyse de önceden tespit edilmesi her zaman iyidir ama genellikle kötü bir durumu atlamamak için temkinli yaklaşıyor doktorlar iyi düşünün geçmiş olsun

Kötü bir olasılığı atlamamak için öyle yapıyorlar. Benimki de kötü gibiydi hatta doktor iyi ki ameliyat etmişiz şekli tuhaftı dedi. Ama sonra patolojide temiz çıktı. İnşallah sizin de öyledir içinizi ferah tutun. Allah korusun kötüyse de önceden tespit edilmesi her zaman iyidir ama genellikle kötü bir durumu atlamamak için temkinli yaklaşıyor doktorlar iyi düşünün geçmiş olsun

Ameliyat zormuydu peki.

Annemin de vardı, henüz başlangıçta bakıldığı için şanslıydı, ameliyatla aldılar, şimdi normal hayatına döndü.
Benim de var şuan kontrol altındayım, annem dolayısıyla yılda bir kontrol edilmem gerekirken 6 ayda bir gidiyorum.

Açıkçası benim zor değildi boyutu büyük olduğu için ve yeri sanırım kolay olduğu için sıkıntı olmadı. Meme başının etrafından kesiyorlar ve böyle olunca pek iz de kalmıyor. Genel anestezi oldum ama lokal anestezi ile olan arkadaşım da var. Geçen ay annem de meme ameliyatı oldu ama onun baya zor geçti, ufak olduğu için telle işaretlediler ameliyat öncesinde falan o biraz zordu. Sanırım duruma göre yerine ve boyutuna göre belli oluyor. Ama ameliyat sonrası hayatınızı pek kısıtlamıypor benim hatırladığım..

Back
X