Genel cerraha gitmelisin .
Vallahi ne çektiğini çooooooooooooook iyi anlıyorum. 56 gün tamı tamına 56 gün günde 8-9 öğün hüngür hüngür ağladım bağırdım her emzirmede . 56 gün sonunda artık çenesimi kuvvetlendi yoksa yaptığım şeyleri işe yaradı geçti mucize gibi geldi bana. Herkes mutlu mesut emzirirken ben neden her emzirmede ağlıyorum bağırıyorum diyede ağlardım emzirme sonrasi acısıyla sırta saplaniyordu acı sonra. Esimede diyordum sanki iki tarafıma sırtıma kılıçlar sapliyorlar .
İlk önce bebeğinde dil bağı varmı kontrol ettir. Biberon veriyorsan hemen en acilinden çöpe at. Kaşık biberonla ver. Biberon bebeğin emme refleksini bozuyor . Sonra doğru pozisyonda emzirdiginden emin ol . Bebeğin başı memeye ve karnı kendi karnına sana dönük olmali . Ve siyah bölgeyi mümkün olduğunca ağzında olmalı değilse sokustur alttan üstten . Dudakları dışa dönük olmali değilse sen dışa döndür. Sonra pozisyon değiştir emzirirken . Ters beşik koltuk altından emzir yatarak emzir hangisinde rahat olucaksan. Demem oki bu yanlışlarını duzeltirsen bütün yaralar otamatik düzeliyor. Sana krem verebilirler sadece ben aklına gelebilecek bütün kremleri kullandım . Lansinoh ,garmastanpomad, tahin yağı , zeytinyağ,kendi sütümü gümüş kapak hep vardı 6 ay çıkarmadım korkumdan yara olur diye. onun çok yararını gördüm . En büyük yanlış göğüs pedi kullanmak . Çünkü göğüs pedi o bölgeyi kurutuyor sonra çıkarıp bebeğe veriyorsun daha çok çatlıyor ve açık yara olusuyor. Kullanıyorsan at onları gumus kapak kullan. Bebege kupkuru meme verme hep nemlendir. Sütünden sık gerekirse ovala biraz öyle verm En son madescar ve fito kremi karıştırıp beklettim emzirme öncesi iyice yıkadım. Birde arkadaşıma anestol önermiş dru eğer bunlar ise yaramasaydi onuda alacakdim. Geçmiş olsun inşaallah bir önce seninde geçer. 16 aylık şuan birdaha olmadi merak etme önemli olan doğru pozisyonda ve doğru emmesi bebeğine emmeyi öğret .