Meme ucunda sarı pıhtı gibi bir şey olan var mı?

xsxirinetuxgxba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
319
1
arkadaşlar ben 26 haftalık hamileyim ve bikaç kez gögüs ucumda sarımsı bi pıhtı gibi bisey gördüm. Gögüs ucum sanki südyene yapısıyo ve bakıyorum sarımsı bisey var. Artık bi akıntı oluyo ve kuruyomu neyse anlayamadıım cok kafam takılıyo. Sizdede böyle seyler oluyomu?

eğer akıntı kokulu değilse ve sana acı vermiyorsa süt kanalların açılmaya başlamış.ve doğum yaklaştıkça bu durum daha çok artıcak.bu sevindirici bir durum sütün olucak demektir.ama göğüs temizliğine dikkat t.çok akıntı varsa göğüs pedi kullan.çok akmıyorsa akıntı olduğu zaman sık sık iç çamaşırını değiştir.bende de olmuştu ve çok endişelenmiştim.iki göğüsüm de de birden sıcak sıcak bişy akıyordu sonradan sütle alakalı olduğunu öğrendim.ve sütüm çok bol oldu.inşallah sende bebeğini sağlıkla kucağına alıp anne sütüyle beslerin canım.

Canım bebegın ilk sutu geliyordur. Kolostrum denen sut. Azicik gelip kuruyordur, bende de oluyor. Iyi bisey. Daha ileriki zamanlarda akabilir de. Ama akmazsa da sut olmayacak demek degil yanlis anlasilmasin. Yalniz sakin sikma, sanci baslatirsin Allah korusun. Son ayinda gogus ucu kremini her sabah surmeye basla bence, catlak olmasin. Hayirli dogumlar.

Benimde ucunda tamamen katı,kuru sarı bişey oluyo.Sanırım çıkarken orada kuruyor o süt.Acaba kuruyan sütü temizlemek gerekir mi?Çünkü oradan düşmesi baya zaman alıyor,orayı tıkıyormuş gibi geliyor.Ama sol göğsüm hamileliğin başından beri problemli.ilk aylarda çok acıyodu,şimdide tam ucunda siyahlık var.Garip bişey.

benimde öyle katı ve sarı bisey sanki gögüs ucuma yapısık gibi ve gögüs ucum camasırıma yapışmış gibi oluyo. Ben gördügümde ıslak mendille falan temizlemeye calısıyorum ama doğrumu bilmiyorum.Siz ne yapıyosunuz? Bide bazen südyene yapışıyo o sarı şey. İnşallah sizin dediginiz gibi sütüm cok olurda bebegimi anne sütüyle beslerim.

benimde öyle katı ve sarı bisey sanki gögüs ucuma yapısık gibi ve gögüs ucum camasırıma yapışmış gibi oluyo. Ben gördügümde ıslak mendille falan temizlemeye calısıyorum ama doğrumu bilmiyorum.Siz ne yapıyosunuz? Bide bazen südyene yapışıyo o sarı şey. İnşallah sizin dediginiz gibi sütüm cok olurda bebegimi anne sütüyle beslerim.

Bir iki kere bende temizlemiştim.Ama sonra göğüs ucunu ellemenin,emzirme hissi vererek doğumu başlatıcı bi hormon salgılattığını anlatan bi yazı okudum.Şimdi ellemiyorum ama ucunda kuruyup kalıyor uzun süre,rahatsız oluyorum.Dediğin gibi inşallah sütümüz fazla olur.

canım herkesin de söylediği gibi o korkulucak bişey değil, kolostrum denen ilk süt gelmeye başlamış. yalnız temizlerken ıslak mendil kullanma istersen, yani ıslak mendilden kastın şu sabunlu mendillerse o sabun göğüs ucunu kurutup tahriş edebilir sonrası için çatlak vs sebebi olabilir. o yüzden göğüsleri sabunla yıkamayı önermiyolar. en iyisi sadece suyla ıslatılmış bi bezle temizleyiver, olsun bitsin :) o kadarcıktan bişey olmaz, yani göğüs uçlarının uyarılması ve de rahim kasılmalarının başlaması gibi bişeye sebep olmaz merak etme. hadi bebişe de kendine de iyi bak:)

çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için. Çarsamba gün dr gitmiştim şeker yüklemesi için dr sordum oda süt bezlerin calısmaya baslamıştır o yüzden normal bunun olması dedi. Bende göğüs ucumla pek uğraşmamaya calısıyorum sadece o sarı sey gelince siliyorum o kadar. Peki 7ayda falan gögüs ucu icin krem kullanın diyolar onu kullanırken acaba uyarılırmı?

çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için. Çarsamba gün dr gitmiştim şeker yüklemesi için dr sordum oda süt bezlerin calısmaya baslamıştır o yüzden normal bunun olması dedi. Bende göğüs ucumla pek uğraşmamaya calısıyorum sadece o sarı sey gelince siliyorum o kadar. Peki 7ayda falan gögüs ucu icin krem kullanın diyolar onu kullanırken acaba uyarılırmı?

onu kullanırken cok fazla ovalamadan gogus uclarına sür, çok fazla masaj yaparak sürme, bişey olmaz :)

X