Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme rekonstrüktif yaptıran var mı öncelikle İzmir

cg35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
12
0
yaklaşık 1,5 sene önce meme ca teşhisi ile sağ memem alındı kemoterapi ve radyoterapi bitti bu sonbaharda ameliyat olmayı düşünüyorum bu ameliyatı olan varmı içinizde doktor çok önemli diye söylüyorlar şu ana kadar çok şanslıydım çok iyi doktorlara gittim bana çok destek oldular umarım bu şekilde devam eder bildiğiniz bir doktor varsa yazarsanız çok sevinirim

Merhaba umarım rahatsız etmiyorumdur. Ben başka bir şehirde ve bu yaz ablamın yanına İzmire gittik bu sırada annemin büyüyen ve renk değiştiren göğsünüde Ege ünvde gösterdik biyopsi yapıldı. Şu an durumu orta halli yani ne çok iyi ne çok kötü ancak gittiğimiz doktor prof ve doğru düzgün ilgilenilmiyor yatış demiş ama yer olmadığı için yatırılmamış tanıdığımız bir doktor Ege Ünvde doktorunu değiştirsin demiş bir çok doktorda baktık ama hala karar verebilmiş değil Ankaraya gitmesini istiyoruz ama biyopsi orda olduğu için Egede olsun denildi. Fakat eğer düzgün biriyse başka bir doktorada gidebiliriz.
Doktorunuzun çok iyi oldğundan bahsetmişsiniz rica etsem bana hangi hastanede olduğunu , adının ne olduğunu söyler misiniz?
Şimdiden çok teşekkürler pazartesine kadar yazarsanız çok memnun olurum. İyi akşamlar....
Malesef özel mesaj gönderemiyorum çünkü mesaj sayımın 50 olması gerekiyormuş :KK43:
Size geçmiş olsun umarım annemin de durumu düzelir iyi günler....

öncelikle çok geçmiş olsun benim de orta halli ne erken ne geç tanıydı ama şükür hepsini atlattım bana dokuz eylül önerildi tıbbi onkolojide ilhan öztop'a gittim çok beyefendi her soruma sakinlikle cevap veren (ki o dönemde çok şey sormak istiyorsunuz) her şeyi tek tek anlatan birisi daha anlatılacak çok şey var tabiki ama kısaca şunu söylemeliyim sizi doğru yönlendirir buna emin olun yapılması gerekenleri yada tedavinizin nasıl başlaması gerektiğini o size söyleyecektir
herkes söylüyodur moral gerçekten çok önemli inanın o dönem hiç bitmeyecek hep hasta hep halsiz hissedeceksiniz kendinizi ama sonradan hepsi bir anı gibi kalıyor
takıldığınız başka konular olursa mutlaka msj atın inanın seve cvp yazarım ben o dönemde bunun çok eksikliğini yaşadım tekrar çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için gerçektende ne yapacağımızı bilemez haldeyiz herkes bir şey söylüyor . Yatış için uğraşıyoruz ama olmazsa kendisi de Dokuz Eylüle gitmek istediğini söyledi...Arkadaş olarak ekledim sizi sanırım onay verirseniz mesajlaşabiliriz... Yatış olmazsa bahsettiğiniz doktora yönlendireceğim aslında sormak istediğim bir kaç soru var umarım mesajlaşabiliriz... Radyoterapi aldınız mı kemoterapi gördünüz mü, ozon tedavisi çok iyiymiş siz de uyguladınız mı gibi? Hiç bilmediğimiz terimler hayatımızın içine girdi çözmeye çalışıyoruz malesef mafoldumben
Hepimiz anneme moral veriyoruz ancak tedavi süreci başlamadığı için diken üstündeyiz inşallah üstesinden geleceğiz...
Çok çok teşekkürler...

merhabalar size özel msj atamıyorum çünkü yeni üyeyim burda elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım
kemoterapi gördüm 8 kür ,sonra radyoterapi 25 kür, şimdi hormon tedavisi görüyorum en zor olanı bana kemoterapi geldi herkese göre değişiyor bu, bazıları çok kolay atlatıyor umarım anneniz de kolay atlatır
tedavi süreci ve şekli türkiyenin her yerinde aynı, farklı bir uygulama yok bir tek şunu unutmayın çok sık gidip gelmeniz gerekebilir ona göre bir yer bulun
doktor olarak da kendinizi rahat edebileceğiniz istediğinizde rahatça ulaşabileceğiniz biri olsun o sebeple sanki doçentlerle daha kolay iletişim kuruluyor gibi geliyor bana tabi bu benim düşüncem kemoterapide saçlarının dökülme ihtimali var ama sakın üzülmeyin ben kazıttım o dönemi daha kolay atlatma adına şuan eskisinden çok daha gür ve hiç dökülmüyor ve hepsi bir süreç sonra herşey bitiyor sadece 3 ayda bir gitmeye başlıyorsunuz derken yılda bire kadar düşüyor
sorunuz oldukça yazın size yardımcı olabilmek adına nete giriyorum yardımcı olabilirsem ne mutlu

Çok Teşekkürler Dokuz Eylüle gerek kalmadan Ege Ünv yatak sırası geldi ve bugün aldılar sanırım başka testlerde yapılacakmış ameliyata kadar. Çok haklısınız kesinlikle proflarla konuşulmuyor bunu bana başka biriside söylemişti. Zaten ameliyatı prof yapmıyormuş sanırım doçentler ilgileniyor. Ege çok kalabalık sanırım bölge hastanesi. Biz de kemoterapiden çok korkuyoruz ama ozon tedavisi almasını sağlayacağım incelediğim kadarıyla etkisini en aza indiriyormuş. Kemoterapiniz kaç ay sürdü ve hangi sıklıkla gittiniz. Annemin midesinde de sorun var umarım en hasarsız şekilde atlatırız. Sormak istediğim diğer bir soruda ameliyat olunca kaç gün kaldınız hastanede?
Bu arada memurlar.nete giriyor musunuz? Üye adınız varsa ordan ulaşabilirim size...
Tekrar çok teşekkürler

biran önce yatmasına sevindim onun da mı tamamı alınacak ben birgün yattım ertesi gün çıktım eğer lenfler de alınırsa kolunu 5-6 gün hiç kıpırdatmasın o kolunu mümkün mertebe kullanmasın 1 ay içinde tamamen iyileşir hiçbişeyi kalmaz
kemoterapi 21 günde birdi benim ama hastaya göre değişiyor bu 10 günde bir kan testi yaptırılıyor
ozon tedavisini duymuştum ama araştırmadım bence deneyin ama bişey yapmadan önce mutlaka doktora danışın onun iznini alın
ameliyatı asistanlara bırakmasınlar özellikle dikişi bırakırlar, siz estetik dikiş olsun diye ısrar edin para önemli değil vs.. gibi konuşun, genelde başında durup ameliyatı asistana yaptırıyorlar annem de ameliyat olmuştu üniversite hastanesinde ordan biliyorum
ameliyattan yaklaşık 1 ay sonrasında kemoterapiye başlarsınız sanırım yani benim öyle olmuştu
memurlar nette üyeliğim yok ama bakarım sonra tekrar görüşelim unutmayın herşey bitecek annenize de sürekli bunu hatırlatın tekrar geçmiş olsun

Bugün ultrason ve akciğer filmi çekilmiş tetkikler devam ediyor ama ne kadar kısmı alınacak bilmiyorum, koltuğunun altına da sıçramış muhtemelen lenfleride alırlar diye düşünüyorum. Hastane 2-3 gün kalırsınız demişler ama bilmiyoruz ameliyat tarihi kesinleşmemiş daha.Ozon tedavisini doktora sormayı düşünüyoruz araştırdığım kadarıyla bayağı iyi geliyormuş. Çok teşekkür ederim bilgiler için dikiş konusunu annemle konuşacağım ... Görüşmek üzere iyi dilekleriniz içinde sağolun umarım kolaylık ve rahat bir biçimde geçecek ...

bana bu testlerin dışında kemik sintigrafi, beyin mr çekildi oralara sıçrama varmı diye ona göre program ve ilaç dozu belirleniyormuş
anneniz kaç yaşında bilemiyorum estetik istermi ama bazı ameliyatlarda memenin içi boşaltılıp dışı bırakılıyormuş bi de aynı anda yapılan ameliyatlar var yani hem meme alınıyor hem de aynı anda içi dolduruluyor şimdi bunu daha çok yapıyorlarmış orada da estetikçi ufuk bilkay var hepsi aynı anda ameliyata girip yapıyorlarmış diye duydum hani eğer alınması kararı verilirse doktorunuza bunu da danışın olur mu benim gibi sonradan uğraşmasın ben de o zamanlar aman sundan biran önce kurtulayım yeter dedim ama sonra sonra keşke o an yaptırsaydım diyorum

Annem 60 yaşında kendisine dikiş konusunu söylediğimde onun için çok önemli olmadığını söyledi ama bu kemik sintigrafi, beyin mr ı çekildi mi bilmiyorum. pazartesi de hastane tatil olduğu için 3 günlüğüne hastaneden ayrıldılar kendisine yarın sorup bilgilendireceğim. Ufuk Bilkayı biliyorum ama kendisi ne isteyecek bilmiyorum. . Bizi korkutan kemoterapi aslında siz immün terapi aldınız mı kemoterapiden önce bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için yapılan bir terapiymiş Gelişmeleri size aktarırım.
Çok teşekkürler zaten sanırım hafta içi İzmirde olacağım doktorlara bol miktarda soracak sorularım olacak ..
İyi günler...

immün terapi almadım , bağışıklık sisteminin güçlenmesi için elinizden ne gelirse yapın zaten ben de estetikçiyle görüştüm göğsüm alınırken deriyi biraz esnek bırakmaları gerekirmiş benimki çok gergin olduğu için çok zorlu bir süreç beni bekliyor en az 3 kere ameliyat olacağım şimdi düşününce kemoterapi çok daha kolay geliyor
anneniz olur da ameliyat olurum derse diye önceden uyarmak istiyorum o esnada yapılan ameliyatlar daha kolay ve daha başarılıymış yani hem meme alınıyor hem de yenisi yapılıyor yada en azından bir estetikçi girip nerden ne kadar deri bırakması gerektiğini söylüyor. ben o zaman ki düşünceyle hiç önemsemedim ama doktorum memenin alınması kolay yerine yeniden yapılması çok eziyetli bir süreç diyor bunu sizinle paylaşmak istedim ben ufuk bey le de görüşmek istiyorum ama çok yoğun ancak kasım gibi olabilir diyor siz araştırmalara devam edin ben de elimden geldiğince yardımcı olurum

Bunları söylediğiniz çok iyi oldu en azından kendisi ne yapacağına karar verecektir. Sizn adınıza da üzüldüm ancak bunu da atlatacaksınızdır. 3 ameliyat biraz zor ama sonuçta mutlu olmak varsa neden olmasın.Yaşınız da genç ben de bu yaşımda 3 kez başka yerlerimden zorlu ameliyatlar oldum ama şimdi iyi ki olmuşum diyorum. Ben de güzel haberlerinizi bekliyorum çok çok teşekkür ederim aksi bir gelişme olursa yazarım.

Merak ettim ameliyat oldunuz mu? Umarım iyisinizdir. Şimdilik hoşçakalın ...

merhabalar daha ameliyat olmadım daha gorusmem gereken 2 doktor daha var sonra karar verecegım bu bıraz daha sıkıntılı bır durum daha once anlatmıstım, annenızın durumu ınsallah ıyıdır onu mutlu edecek kucuk surprızler yapmayı lutfen unutmayın bana aılem hep surprızler hazırlardı ve bu benı cok mutlu etmıstı (sadece bır onerı) :KK66:

Merhaba , umarım hakkınızda en doğru olan kararı verirsiniz her şeyin hayırlsı. Annemin göğsü alındı şimidi kemoterapi görecek daha başlamadı sırt kemiklerine sıçramış bu sebeple pel diye sanırım bir kemik filmi daha çekilcek öyle başlayacak bu hafta başlar diye düşünüyoruz her hafta bir gün alacak. Elimizden geldiğince moral vermeye çalışıyoruz umarım aklıma güzel süprizler gelir...

ameliyat başarılı olmuştur inşallah lenf nodları da alınmış olsa gerek annenize söyleyin lütfen elini fazla kullanmasın o eliyle şu aralar hiç birşey kaldırmasın kemoterapiye başlarsanız kırmızı şeyler yiyip içmeye baksın ve lütfen gıdım gıdım da olsa bişeyler içsin 10 gün içinde saç dipleri acımaya başlarsa dökülecek demektir eğer kaldırabilirse birden kazıtın sürekli dökülmesinden iyidir diye düşünüyorum ben öyle yaptım sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım bu aralar nete giremedim lütfen pozitif düşünmeyi bırakmayın

benim annemin de ocak ayında sol memesi alındı. o dönem ben de çok araştırmıştım bu meme rekonstrüksiyonunu. ama 5 yıldan önce yaptırmak doğru değil diye okuduğumu hatırlıyorum. tabii doktorlar daha iyi bilir.

ameliyat başarılı olmuştur inşallah lenf nodları da alınmış olsa gerek annenize söyleyin lütfen elini fazla kullanmasın o eliyle şu aralar hiç birşey kaldırmasın kemoterapiye başlarsanız kırmızı şeyler yiyip içmeye baksın ve lütfen gıdım gıdım da olsa bişeyler içsin 10 gün içinde saç dipleri acımaya başlarsa dökülecek demektir eğer kaldırabilirse birden kazıtın sürekli dökülmesinden iyidir diye düşünüyorum ben öyle yaptım sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım bu aralar nete giremedim lütfen pozitif düşünmeyi bırakmayın

Bulunduğumuz yerde radyoterapi 3 boyutlu değildi onun için şu an Adanadalar 15 gün sonra bitecek inşallah sonra kemoterapi kullanacak zaten sol eliyle hiçbir şey kaldırmıyor. Bl bol sıvı tükettiriyoruz kırmızı derken. Kara erik mi çünkü genelde ben böyle okudum. Domates vs mi?
Umarım siz de en yakın zamanda isteklerinizie kavuşursunuz.
Moralimiz iyi çünkü 100 de 100 kemiklerin temizleneceğini söyledi onko hastanesi. Siz de kemikte sıçrama olmuşmuydu merak ettim?

İyi günler , bilgileriniz için çok teşekkürler..

kırmızı olan tüm sebze meyveler kara üzüm, böğürtlen, domates(ama organik olanını bulmak zor) pancar, şimdi çıkmaya başladı brokoli en çok bunu yemeye çalışın taze sıkılmış meyve suları bir aya kadar siyah havuç çıkar onu sıkın, nar,...gibi aklınıza ne gelirse kandeğerlerini artıran sebze meyveler bunlar tedavi döneminde en önemli şey kan değerlerinin yüksek olmasıdır. bu arada benim kemiğe sıçramamıştı lenflere sıçramıştı ama radyoterapiyle hiçbişey kalmaz bu sıralar çok halsiz yorgun yürüyemeyecek halde olabilir ama hepsi geçecektir ben merdivenleri çıkamıyordum dizlerimi kıvıramadım ama şimdi hiçbişey kalmadı anneniz de en kısa zamanda iiyileşecek inanın

joey merhaba annenize çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir bana da ameliyat yeriniz %100 iyileşmeden yapmayalım dediler peki anneniz ameliyat olmayı düşünüyormu?

X