Meme Reddi Yardım Lütfen

Gao

Aktif Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
2 Nisan 2024
1.932
2.005
48
Merhaba,
4.5 aylık kızım. Daha önce de konu açtım, başkalarının konularının altında aradım çözümü ama yetmiyor. Çok kötü durumdayım. Bugün ilk defa 14.00'te emdi bebeğim.

Hipofiz bezi adenomum aşırı süt üretimine sebep oluyor. Doğumdan beri her gün sütüm biraz daha arttı. Mastitler vs çok uğraştırdı. Tazyik de çok çoğaldı. Kızım artık mücadele edemiyor. Memedeki sütün yüzde 80'ini sağıyorum, yine de tazyikli.

Uyku gerilemesiyle uğraşıyoruz yaklaşık 1 aydır. Pilates topunda ya da dolaştırarak emiyordu, artık onları da istemiyor. Ne şekilde uyutursam uyutiyim en son memede dalmak istiyor uykuya. Onu yapamadıkça sinirleniyor ve uyuyamıyor.

Emzirme danışmanıyla çalışıyorum. Blok emzirme, yatarak emzirme, makaslama, elle sağma yaptım. Bu yöntemlerle çocuk memeden iyice soğudu. En son eller serbest makine alıp sütün çoğunu sağarak emzirmeye çalışıyorum şimdi. Adaçayı içiyorum 4 gündür.

Endokrinolojiye de göründüm. Sadece ilaçla durdurulabilir, azaltılamaz ilaçla dedi. Fiziksel yöntemleri dene dedi. Sütten anlamam da dedi.

Kilo alımı 2.5 hafta önce düştü 4. ay atağı başlarken, sonra biraz emzirmeleri uzatarak günde 38 gr aldı 8 günde aylık ortalamayı yakaladı. En son kilosu iyi, sorun yok dedi doktor. Aşılar yüzünden sanmıştım ama huysuzluk çok arttı. Biberon vermeye çalışıyorum almıyor. Ne sütümü, ne mamayı. 3 biberon denedim.

Benim durumumda olan var mı, sütünüz hiç azalmadı mı? Tazyikli sütünüz hep devam etti mi? Ben ne yapmalıyım bu durumda? Çocuğumu aç bırakamam. Çok kötüyüm. Yardım edin lütfen.

Sütünü şırınga ya da kaşık biberon ile vermeyi denedin mi?

Silikon küt uçlu alıştırma bardaklarin da vermeyi deneyin. Belki kabul eder. Tutma yerlerinde var onların ilgisini çekebilir.

Reactions: Gao
Sütün azı da çoğu da dert yahu :/
Gerçekten bilmiyorum ama Eds denedin mi memeyi tamamen boşaltıp sağdığını Eds ile deneseniz çünkü meme istiyor biberon istemiyor dediniz.

Sütün azı da çoğu da dert yahu :/
Gerçekten bilmiyorum ama Eds denedin mi memeyi tamamen boşaltıp sağdığını Eds ile deneseniz çünkü meme istiyor biberon istemiyor dediniz.
Meme hiç tamamen boşalmıyor. Kek hamuru kıvamındayken bile tazyik var. Çok yumuşakken de emmeyi sevmiyor. Onu farketmiştim.

Silikon küt uçlu alıştırma bardaklarin da vermeyi deneyin. Belki kabul eder. Tutma yerlerinde var onların ilgisini çekebilir.
Alışmaz mı büyüdükçe peki bu fışkırmalara? 6-7 aylıkken daha iyi tolere edebilir mi? 6 delikten fışkırıyordu, dün baktım.

Alışmaz mı büyüdükçe peki bu fışkırmalara? 6-7 aylıkken daha iyi tolere edebilir mi? 6 delikten fışkırıyordu, dün baktım.
Benimde bir memede vardı fışkırma şeklinde. 6 aylık iken normal emmeye başladı o memeyi. Tolere edebilecegi zaman bu sorundan kurtulacaksınız merak etme. Yatarak emziriyordum ben . Düz sırt üstü yatıyordum bebeği memenin üstüne koyuyordum çok rahat emiyordu .

Bebeğiniz 4. ay atağı belirtileri gösteriyor belki sorun o olabilir.

Sipariş ettim bardağı. Sağolun.
İlk size sorduğumdan beri, 2 ay oluyor herhalde, yatarak emziriyordum. Emmek istemedi, pilates topunda, dolaştırarak denedim, işe yaramıştı. Şimdi sanırım tazyik arttı. Olmuyor. Artık yatarak almıyorsa vermeyeceğim. Belki yine döner.

Bebeğiniz 4. ay atağı belirtileri gösteriyor belki sorun o olabilir.
Etkisi vardır ama bezleri azaldı, hafifledi. 2. aydan beri zaman zaman yaşadık. Bu kez her teklif ettiğimde çıldırıyor, yaklaşmıyor bile. Aç olduğunu bilmek çok kötü

Etkisi vardır ama bezleri azaldı, hafifledi. 2. aydan beri zaman zaman yaşadık. Bu kez her teklif ettiğimde çıldırıyor, yaklaşmıyor bile. Aç olduğunu bilmek çok kötü
Uykusunda emzirmeye çalışın rüya öğünü gibi

Uykusunda emzirmeye çalışın rüya öğünü gibi
Rüya öğünü yapamıyorum artık. Uyanıyor süt fışkırınca ağzına. Gece emdi 2 kere aktif 2 ye kadar sık uyandığından. 4 e kadar uyutamadım sonra. Sabah da aktif emdi yine acıkmış. Ama alana kadar 1 saat ağladı, hayır dedi. Çok şükür. Bezleri yine dolmadıkça rahat edemeyeceğim ama.

Çok iyi anlıyorum sizi

Ben 4 aylık bununla veriyordum hiç meme reddi yapmamıştı tavsiye ederim. Bir süre sonra tutma yerlerini keşfedip içiyordu sütümü.

Eklentiler

• 1000153376.jpg
    42,7 KB · Görüntüleme: 5
Ben 4 aylık bununla veriyordum hiç meme reddi yapmamıştı tavsiye ederim. Bir süre sonra tutma yerlerini keşfedip içiyordu sütümü.
Bunu almıştım. Onu da görmüştüm. Tüh

Eklentiler

• 1000210656.jpg
    32,4 KB · Görüntüleme: 5
Önce sağsanız iyice sonra emzirseniz? Tazyik azalip, sütün daha yağlı kısmını almış olur bebek. Ama ozaman da süt daha da çoğalır.
Mastit olan bir arkadaş nane çayı içerek sütü azaltıyordu

Evet yağlı sütü alsın diye önden sağıyorum. Bu şekilde kilo aldırabildim hep. Sütüçoğalttı sağmak, o kesin.

Nane sütün tadını çok değiştiriyormuş, adaçayı daha az değiştiriyor diyorlar. Bari ordan bir şey olmasın dedim. Emzirme danışmanı önerdi, 1 hafta denedim, azaldı sanki biraz, çok emdi o hafta, ona dayanarak söylüyorum. Kaka çok yeşil olunca acaba o yüzden mi diye bıraktım 2 küsür hafta. Değişmedi, başladım yine 4 gündür. Bu sefer de çok az emiyor. İlgisi var mı çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…