• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme reddi mi

elmas ipek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2024
53
13
3
29
18 günlük bir kızım var ve ilk bir kaç hün gögsümü tutamadığı ve sütüm az grldiği için hastanede sırıngayla mama festekli bir şekilde geçirdik ardından düzgün pozisyon bulamadığımız için höğüslerim yara oldu ama sonunda bebeğim sürekli göğüslerimden emmeye başlamıştı be hatta bir göğüsten emerken diğerinden baya bir süt gelmeye başladı ben de o yüzden o gelen sütü toplama kabıyla toplayıp kızıma biberonla verdim 2 3 kere ama şimdi mememi düzgün emmiyor sadece emzik gibi kullanıyor yutkunma sesi duyamıyorum ve iyi beslenmiyor gibi geliyor ama korktuğumdan dolayı sütü sağıp biberonla da vermiyorum. Ne yapacağımı şaşsırdım kızım doyuyor mu biberona mı alıştı biraz fikir verin lütfen

Biz silikon uçtan memeye geçerken çok zorlanmıştık. Ebe aldı mememi sıktı ağzına kolay girecek şekle getirdi. Ağzını da açmasını sağladı. Benim bebeğim ucunu tutmak istiyordu silikon uçta yaptığı gibi, 1 haftalıkken ağlattım 2 gün ama hallettik. Yine zaman zaman ucu alırdı. Yara olurdu, zamanla halloldu.

Dikkat edeceğiniz nokta kafası, ağzını açtırdıktan sonra eliniz boynu ve kafasının arkasında olmalı, ordan destek almalısınız, eğer çekerse kafası eski pozisyona gelip süt de gelmezse emmeyi bırakıyor. Sütün gelmesi için kahverengi bölümü alması lazım. Ağzını açması için de memenizi çenesine dudağına burnuna doğru hareket ettirin. Çok açınca hemen tıkın memeyi. Memeyi işaret ve baş parmağınızla tutun, yumuşak olursa daha iyi pozisyon verirsiniz.

18 günlük bir kızım var ve ilk bir kaç hün gögsümü tutamadığı ve sütüm az grldiği için hastanede sırıngayla mama festekli bir şekilde geçirdik ardından düzgün pozisyon bulamadığımız için höğüslerim yara oldu ama sonunda bebeğim sürekli göğüslerimden emmeye başlamıştı be hatta bir göğüsten emerken diğerinden baya bir süt gelmeye başladı ben de o yüzden o gelen sütü toplama kabıyla toplayıp kızıma biberonla verdim 2 3 kere ama şimdi mememi düzgün emmiyor sadece emzik gibi kullanıyor yutkunma sesi duyamıyorum ve iyi beslenmiyor gibi geliyor ama korktuğumdan dolayı sütü sağıp biberonla da vermiyorum. Ne yapacağımı şaşsırdım kızım doyuyor mu biberona mı alıştı biraz fikir verin lütfen
İlk oğlumda dediğiniz gibi yapıp sağıp biberona koyup veriyordum meme reddi yapmıştı maalesef bende de bıraktı memeyi . Biberona alışmış olabilir genelde biberon kullanmayın diyorlar

Back