Tesekkur ederim paylasiminiz icin, cok gecmis olsun epey badireler atlatmissiniz.Allergan natrelle protezlerimi çıkarttım iki konumu da ekliyorum
Meme protezlerimi çıkartıyorum
Protezlerimi çıkarttım (fotoğraflı)
Protezleri takan doktorumla görüştüm, önemli bir sıkıntı çıkmadıkça değişmesini hiç önermedi. Türkiyede protez kaynaklı 4 lenfoma vakası olduğunu bunun da 2 tanesinin allergan markadan kaynaklandığını belirtti. Çıkarma ve değiştirme durumlarında kapsülün de kemikten sıyrılarak temizlemesi gerekiyormuş ve doku için ağır bir travmaymış, hatta bu işlem de meme kanserini tetikleyebilirmiş. Bir de şunu ekledi, bu allergan pürtüklü yüzey piyasadan toplatıldıktan sonra bu sefer düz yüzey takmaya başlamışlar ama onların da dokuya tutunma oranı daha düşük, kayma vs gibi başka komplikasyonları var. Yani özetle riskin 300 binde 1 dedi, her yıl düzenli meme ultrasonogrofisini çek takip et yeterli dedi.Merhaba çıkarttınız mi protezleri
Sizinkiler hangi markaYakında bende onları çıkartıp değiştireceğim, hiç memnun kalmadım onlardan
Ben çıkarttım doktorun dediği gibi cidden zor bir ameliyat hatta taktırmak bence çıkarmaktan daha rahattı ama kimse bunu dile getirmiyor bence. Benim protezlerimi sinirlere baskı yaptığı için sürekli kollarım uyuşuyordu ve çok. Kötü egzama sorunlarım VS vardı yani ben rahatım çıkarttım ağrım sızım var ama pişman değilim. Eğer sizin böyle sorunlarınız yoksa zaten çıkartmayın sorun yoksa durduk yere çıkartmak gereksiz benceProtezleri takan doktorumla görüştüm, önemli bir sıkıntı çıkmadıkça değişmesini hiç önermedi. Türkiyede protez kaynaklı 4 lenfoma vakası olduğunu bunun da 2 tanesinin allergan markadan kaynaklandığını belirtti. Çıkarma ve değiştirme durumlarında kapsülün de kemikten sıyrılarak temizlemesi gerekiyormuş ve doku için ağır bir travmaymış, hatta bu işlem de meme kanserini tetikleyebilirmiş. Bir de şunu ekledi, bu allergan pürtüklü yüzey piyasadan toplatıldıktan sonra bu sefer düz yüzey takmaya başlamışlar ama onların da dokuya tutunma oranı daha düşük, kayma vs gibi başka komplikasyonları var. Yani özetle riskin 300 binde 1 dedi, her yıl düzenli meme ultrasonogrofisini çek takip et yeterli dedi.
Merhaba naptınız çıkardınız mı benimde sol kol uyuşuyor ağrım var sol memede çıkartmak istiyorum anestezi korkusu yaşıyorum tekrardanMerhaba ben de 300 cc hıgh mentor yuvarlak beş yıl önce taktırdım ve ı günden berı mutsuz, kımse benı anlamıyor. Mis gibi buldun da bunuyırsun diyorlar ama şu saydığınız sıkıntıların hepsi bende de var. Doktıruma çıkartma için gıttım bana buzusme olur dedı ama büzüsecek kadar dokum da yok oysa ki. Peki sızde oldu mu buzusme bir de ameliyat ı devlet hast yapiyor mu ve ne kadarda mal ettiniz