2016 yilinda 310 cc allergan marka purtuklu yuzeyle meme implanti taktirmistim. 25 yasindaydim o sirada. Hic bir sorun yasamadim, cuma aksam ameliyat olup pazartesi is basi yaptim, yeni goruntumu cok seviyorum ve asla eski halime donmek istemiyorum. Fakat agustos 2020 de doktorum bu markanin natrella protezinin lenfoma gelistirme riski oldugu icin piyasadan toplatildigini ve risk az olsa da duzenli meme ultrasonogrofisi yaptirmami soyledi. Su an yaptirali tam 7 yil oldu ve yaklasik bir aydir koltuk altinda arada hafif gelip giden bir agri var. Neticede buna direkt baglamasam da kapsul kontrakturu (%1-%5) vs gibi seyler de olabiliyor. Protezlerin 10-15 yil omru var genelde, yeni teknolojidekileri bilmiyorum ama omur boyu garanti vs oldugunu dusunmuyorum. Yakinda ultrasonografi cekecegim fakat benzer bir endiseyle implantlarini cikaran var mi?
Ben bu goruntuyu asla kaybetmek istemiyorum ve eger cikarsam bile yerine baska bir implant takmayi veya yag enjeksiyonuyla hibrit bir islem yaptirmayi soracagim. Bilgi alinca buraya da yazarim.
Yabanci kaynaklardaki 2021 araliktaki guncel arastirma sonuclari: her 17.656 hastadan 4u nihayetinde lenfoma gelistirmis yani oran nerdeyse 4binde 1. Yani ilk soylenenlerin aksine olasilik oldukca yuksek. 2023teki bir arastirmaya gore ise Amerikada bildirilen vakalarin %84 unde allergan biocell markasi takiliymis.
Ben bu goruntuyu asla kaybetmek istemiyorum ve eger cikarsam bile yerine baska bir implant takmayi veya yag enjeksiyonuyla hibrit bir islem yaptirmayi soracagim. Bilgi alinca buraya da yazarim.
Yabanci kaynaklardaki 2021 araliktaki guncel arastirma sonuclari: her 17.656 hastadan 4u nihayetinde lenfoma gelistirmis yani oran nerdeyse 4binde 1. Yani ilk soylenenlerin aksine olasilik oldukca yuksek. 2023teki bir arastirmaya gore ise Amerikada bildirilen vakalarin %84 unde allergan biocell markasi takiliymis.
Son düzenleme: