meme protezi ameliyatı oldum memem küçüldü

venue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
106
0
45
Naci bey bir kaç sorum olacak size
2008 yılında protez ameliyatı oldum koltukaltından kasaltı ve yaklaşık 3 ay oncesine kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım hersey istedigim gibi gelişti.Fakat 3 ay once sağ mememde az da olsa bir ufalma hissettim bunu en iyi kendim anlayacagımı düşünüyorum ve bu farkla beraberinde hergün olmayan agrılarım başladı.protez harici olan meme ile ilgili bütün nedenleri araştırdım ultrason vs ama anormal bi durum cıkmadı.Agır bişey kaldırırken ve örnek veriyorum sol tarafıma uzun yatarken birden sağa dondügümde protezin kaydıgını hissediyorum (ilk zmnlar böle diildi)sanki bir gevseklik söz konusu acaba küçülmesindenmi ?proteze dokundugumda inanılmaz sertlik hissediorum digerine nazaran ki sağ taraf böyle diildi..2 ay once 13 saatlik bir ucak yolculugu yaptım ve sağ memem oldukca şişti saola göre baya büyüdü sertleşti 10 gun içindede yien aynısevıyeye geldi..doktoruma gittim bir sorun olmadıgını söyledi ama inanılmaz kafama takıyorum bu durumu..böyle bir küçülme neden olur spor yapıyorum bu neden olabilirmi kasla alakalı bi durummudur yada nedir ?aydınlatırsanız cok sevinirim çok teşekkürler..

merhaba,

ameliyati naci beye mi oldun ???
protezin etrafinda zamanla bi zar olusabiliyor sanirim. vücudun direncile alakli. yani vücut protezi yani yabanci cisim olarak tanimlayip etrafinda bi zar olusturabilio olabilir. yani duyduklarimdan yola cikiyorum. bence üstünde dur. ve iyice arastir.
ben de kas alti ve koltuk altindan düsünüyordum ama bu protez kayma meselesini bi kac kez duydum bu da beni tedirgin etmeye basladi.
iyi haberlerini bekliyorum

hayır naci beye olmadım ..benım bu harici bir skkıntım olmadı kayma vs.cok memnunken bu durum cıktı ve sanırım bende o zar denilen yanı kapsul olayını düşünmekteyim digerine göre cok daha sert sağ memem..ve agrı olusuyo...vucudum tepki veriyoo belkide.tabi doktorlar daha iyi biilir ..
cok teşekkürler umarım yenıden ameliyat olma olayım olmaz ve iyi hbr veririm..

Merhaba,

Bu anlattıklarınızın hepsi olabilir. Vücut silikona reaksiyon verip dönem dönem serum toplanmasına neden oluyor olabilir. Eğer sizi çok çok rahatsız etmiyorsa herhangi birşey yapılmasına gerek yoktur. Zaten bütün nedenleri araştırmışsınız ve doktorunuz da önemli birşey olmadığını söylemiş. O yüzden bu hayatınızı kısıtlayacak kadar rahatsız edici değilse bir müdahaleye gerek yoktur.

X