• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Operasyonu sonrası süreç..?

hulahop

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
122
0
116
Eskişehir
selam kızlar,sonunda bende yıllardır hayalini kurduğum biciklere kavuştum galiba:) bugün 4.günüm.ve aklımda bir sürü soru var kızlar.lütfen bana yardım edin.doktorumla görüşemiyorum çünkü benim operasyonumdan sonra şehir değişikliği yaptı.sürekli telefonlada iletişim kuramam.
300 cc moderate profil kas üstü uygulama yapıldı.şimdi benim anlamadığım burda kim büyütme yaptırdıysa hemen arkasından sporcu sudyeni kullanması istenmiş.benim doktorum normal bi sudyen takabilirsin yalnız sert kalıplı olsun dedi.bende 4 gündür normal sudyen kullanıyorum.doğru değil mi bu yaptığım diye endişe etmeye başladım.sonraaaa göğüslerimin üst kısmından lıkır lıkır sıvı sesleri geliyor elimi üzerinde gezdirince.bu normal mi?
kapsül oluşmasından çok korkuyorum.bunu engellemek için bi yönten var mı? bi de spor yapmaya ne zaman başlayabilirim sizce?

merhaba hulahop
bende yaklasık 1 hafta once ameliyat oldum. ben ameliyattan cıktıktan sonra doktorumun giydirmiş oldugu ozel bir sutyenle uyandım ve bir ay bunu kullanacagım. sporcu atleti gibi degil benimki, hiçbir dikiş ve destek yok kullandıgım sutyende. doktor bu ozellikle kullanmamı cunku goguslerimi sabitlersem acının azalacagını ve odem olusumunun aza indirgenecegini soyledi. ama senin ki gibi destekli sütyen onermedi cunku goguslerin sekli oturmadan bu tarz sutyenler takmak silikonun yerlesmesini engellermiş. kalıcı sekil bozuklugu yasanabilir yani. ayrıca bende o bahsettigin sıvı hissi yok belki de ben kas altı yaptırdıgım içindir.benimkiler tas gibi ve silikonumu hissetmiyorum bile tekrar gecmiş canım:)

geçmiş olsun kızlar ben 2 yıl oldu silikon taktıralı.ilk dönemde sporcu sütyeni kullandım 3 ay baska hiç bişey kullanmama izin vermedi doktorum.protezlerin seklini düzgün olarak sabitlemesi için bu lazım.bnce o sıvı sesi gelmesini doktoruna danışmalısın

geçmiş olsun kızlar ben 2 yıl oldu silikon taktıralı.ilk dönemde sporcu sütyeni kullandım 3 ay baska hiç bişey kullanmama izin vermedi doktorum.protezlerin seklini düzgün olarak sabitlemesi için bu lazım.bnce o sıvı sesi gelmesini doktoruna danışmalısın

çok teşekkür ederim kızlar.doktora operasyon öncesi sordum sudyen olayını göğüslerini sarsın içi boş olsun çok yumuşak bişeyde olmasın yeter diğerine gerek yok dedi.ama ne yapayım bilemedim ya:26: bugün 5. gün gayet rahatım.tek sorun tam dik yürüyemiorm henüz:1: kapsül oluşmaması için bi öneriniz var mı peki? bi de spor?

selam kızlar,sonunda bende yıllardır hayalini kurduğum biciklere kavuştum galiba:) bugün 4.günüm.ve aklımda bir sürü soru var kızlar.lütfen bana yardım edin.doktorumla görüşemiyorum çünkü benim operasyonumdan sonra şehir değişikliği yaptı.sürekli telefonlada iletişim kuramam.
300 cc moderate profil kas üstü uygulama yapıldı.şimdi benim anlamadığım burda kim büyütme yaptırdıysa hemen arkasından sporcu sudyeni kullanması istenmiş.benim doktorum normal bi sudyen takabilirsin yalnız sert kalıplı olsun dedi.bende 4 gündür normal sudyen kullanıyorum.doğru değil mi bu yaptığım diye endişe etmeye başladım.sonraaaa göğüslerimin üst kısmından lıkır lıkır sıvı sesleri geliyor elimi üzerinde gezdirince.bu normal mi?
kapsül oluşmasından çok korkuyorum.bunu engellemek için bi yönten var mı? bi de spor yapmaya ne zaman başlayabilirim sizce?

[/benim 5.gunum hala ustumde ameliyattan sonra giydirdikleri korse var dikisler alinincaya kadar ondan sonrda sporcu sutyene gececem.bence normal sutyen kullanma sekil bozukluguna neden olmasin sonra okadar cile cek bide onlan ugrasma canimgit kendin bir sporcu sutyeni al kullan.bendede bi kac kez likir likir dedigin ses vardi normalmis endiselenme canimB]

[/benim 5.gunum hala ustumde ameliyattan sonra giydirdikleri korse var dikisler alinincaya kadar ondan sonrda sporcu sutyene gececem.bence normal sutyen kullanma sekil bozukluguna neden olmasin sonra okadar cile cek bide onlan ugrasma canimgit kendin bir sporcu sutyeni al kullan.bendede bi kac kez likir likir dedigin ses vardi normalmis endiselenme canimB]

peki canım bu sporcu sudyeyenini iç çamaşırcıdan mı alacağım yoksa herhangi bi spor markadan mı? nasıl bişey bu bahsettiğiniz? göğüsleri tamamen kapatan sımsıkı saran bişey mi?

peki canım bu sporcu sudyeyenini iç çamaşırcıdan mı alacağım yoksa herhangi bi spor markadan mı? nasıl bişey bu bahsettiğiniz? göğüsleri tamamen kapatan sımsıkı saran bişey mi?

bi cok markada var iç giyim magazasında sporcu südyeni denildgi zaman yardımcı oluyorlar..

çok teşekkür ederim kızlar.doktora operasyon öncesi sordum sudyen olayını göğüslerini sarsın içi boş olsun çok yumuşak bişeyde olmasın yeter diğerine gerek yok dedi.ama ne yapayım bilemedim ya:26: bugün 5. gün gayet rahatım.tek sorun tam dik yürüyemiorm henüz:1: kapsül oluşmaması için bi öneriniz var mı peki? bi de spor?

spor kesinlikle yasaktı yani önermem. kapsül olusmaması için dikiş yerlerine bol bol yapmıştım bn we cok şükür ki öyle bi sorun da yasamadım.

canım ilk başta cok geçmiş olsun diliyorum sana aramıza hoşgeldin sende..2 yıldır silikonla yaşayan birisi olarak cevap vereyim sana:)sporcu südyenide bi nevi sıkı tutsun ve kaymasın diye sekil verirkende yardımcı olsun diye ama bu demek değilki normal südyen takmıyacaksın normal kalıpsız içi boş südyende takabilirsin doktorun neyi önerdiyse oda olur....lıkır lıkır ses gelmesini anlamadım acaba üste yeni takıldı ondanmı acaba bu kısmı bilemiyorum ama kapsül olayında sertleşir ve onu kesin hissedersin bunun için doktorunun verdiği masajlarını ihmal etme kapsül olmamasını istiyorsan masajlarını yap ve spora bir kere en az 2 ay yapamazsın 2 ay ödemli olur agır kaldırmaman ama 2 aydan sonra havuza felan gidebilirsin.bende doktoruma sormuştum bana yaraların iyileştiğinde ve 2 ayı doldurduğumda cok agır olmayan yüzme felan yapabilirsin demişti

kızlar benim 11. gunum dun doktorumu aradım bu konu ile ilgili cunku sporcu atleti veya doktorun vermiş oldugu sutyenler kıyafetlerle kotu duruyor. 10 gunumu tamamladıgım için desteksiz her sutyeni kullanabilecegimi soyledi ama 6 aydan once balenli sutyen yasakmıs. eger istersen onları da tellerini cıkarmak suretiyle kullanabilirsin dedi. illa de dısarı cıkarken vs destekli kullanmak istersen bir kac saatten fazla kullanma dedi.

kızlar hepinize çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. lıkır lıkır sesler 3.günden sonra geçti:) yavaş yavaş şekil almaya başladılar.tam olarak 2,5 hafta oldu.biraz küçülme oldu.sanırım daha da küçülecekler.değil mi? dikişlerim alınalı 1 hafta oldu. izler için ne yapmam gerek peki?

kızlar hepinize çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar için. lıkır lıkır sesler 3.günden sonra geçti:) yavaş yavaş şekil almaya başladılar.tam olarak 2,5 hafta oldu.biraz küçülme oldu.sanırım daha da küçülecekler.değil mi? dikişlerim alınalı 1 hafta oldu. izler için ne yapmam gerek peki?

evet canım zamanla biraz daha küçülürler.dikiş izleri için bişey önermedi doktorun?

silikon yaptırmadım daha, karar veremiyorum bir türlü.. tavsiye ediyor musunuz?
yara izleri için silikon sheet die bi ürün var.. trafik kazası geçirdiğim dönem baya ameliyat izleri vardı işe yarıyor araştırmanızı tavsiye ederim..

Doktorum hicbir sey kullanmana gerek yok dedi.dikis teknigide diger doktorlardan biraz farkliymis zaten cok ince bi cizgi seklindeydi.fakat sigara ictigim icin mi bilmiorm hem biraz genisleme oldu hemde cok kizardilar. Bugun silikon seklindeki bantlardan aldim aksama denerim:)
Hndn ben bu kadar zaman neden bekledim inan cok pismanim.o kadar memnunum ki anlatilamaz.pazartesi 1 ay olacak. İlk 1-2 zorlandim sadece o kadar.zaten su an o zorlanmalaei hatirlamiyorum bile.ben iyi bi doktor bul ve hic dusunmeden yaptir derim;)

a cup olan birinin ameliyat sonrasında large beden kıyafet mi giymesi gerek belli olmaması için? (diyelim b cup oldu ameliyattan sonra) bir de, zaten ekstra dolgulu kullandığım için göğüs üst ölçüm 85 86 civarında. acaba eski kıyafetlerim olur mu operasyon sonrası?

a cup olan birinin ameliyat sonrasında large beden kıyafet mi giymesi gerek belli olmaması için? (diyelim b cup oldu ameliyattan sonra) bir de, zaten ekstra dolgulu kullandığım için göğüs üst ölçüm 85 86 civarında. acaba eski kıyafetlerim olur mu operasyon sonrası?
o dolgulu sütyenlerden kurtulacaksın daha dogal dolgun bi görünüm olcak kıyafet falan degişimine hiç gerek yok.sorun yasanmıyo yani

Doktorum hicbir sey kullanmana gerek yok dedi.dikis teknigide diger doktorlardan biraz farkliymis zaten cok ince bi cizgi seklindeydi.fakat sigara ictigim icin mi bilmiorm hem biraz genisleme oldu hemde cok kizardilar. Bugun silikon seklindeki bantlardan aldim aksama denerim:)
Hndn ben bu kadar zaman neden bekledim inan cok pismanim.o kadar memnunum ki anlatilamaz.pazartesi 1 ay olacak. İlk 1-2 zorlandim sadece o kadar.zaten su an o zorlanmalaei hatirlamiyorum bile.ben iyi bi doktor bul ve hic dusunmeden yaptir derim;)[/QUOTE

cesaret buldum söylediklerinden.. sen kime ameliyat oldun peki?

Canım daha önce dolgulu sütyenle nasıl duruyorsa ameliyattan sonrada öyle duracak,daha bol giyinmene gerek yok yani....Bariz belli olan bir durum yok..dekolte olmadıgı sürece..

iyi bari. teşekkür ederim. iki adet bluz aldım L beden. normalde M giyiyorum, tabi doldurulmuş halimle.. normal alışverişe devam yani...

Back