Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
32
44
Merhaba arkadaslar,

herkesin benim kadar hatta benden fazla akli var..

bir konuda hassasiyet gostermek istiyorum

meme kanseri!

lutfen bu konuyu ihmal etmeyin

maalesef herkesin basina gelebilir

ama 20 yasindan itibaren genc kizlarimiz, genc kadinlarimiz, orta yas kadinlarimiz ve olgun yasa erismis kadinlarimiz mutlaka gidip bir baktirin 6 ayda hadi olmadi senede bir kere!

20 yas ile 55 yas arasi vuruyor her 8 kadindan 1'ini..

bir sey kaybetmezsiniz degilmi? bir saatinizi almaz

lutfen ihmal etmeyin..

imkanlarimzi varken ihmal etmek akil isi olmaz!

bugun bu konuya daha fazla hassas olmamin nedeni

29 yasinda 16 senelik arkadasimin bir gogsu alinmasi!

fazla soze gerek yok..

gitmekle bir sey kaybetmezsiniz

yılda bir mamografi erken teşhis için çok önemli...
yılda bir smear testi
yılda bir rutin kadın doğum muayenesi
yaşımız genç olsa bile bunlar ihmal edilmemeli

kimin basına gelecegi belli olmaz ne yazıkki..
arkadaşınıza üzüldüm..

benim kayınvalidem meme kanserinden vefat etti daha 55 yaşındaydı göğsünde küçük bir sivilce çıktı azda acı vardı anneciğim git dedim doktora belki önemli bir şeydir önemsemedi o sivilce büyüdü sert bir beze haline geldi ağrısıda arttı yaşadığımız yer küçük bir ilçe doktorda teşhis koyamadı 1 ayda öyle gitti daha sonra bağlı bulunduğumuz ildeki özel bir hastaneye gittik o acı teşhis konuldu hemen göğsün biri alındı bu annemi çok üzmüştü zaten menepozu zor geçmişti üzerine birde göğsünün alınması onu iyice üzmüştü dahaDA KÖTÜSÜ HASTALIK YAYILMIŞ TÜM VÜCUDUNA YANİ GÖĞSÜDE BOŞUNA ALINDI 2 sene gibi bir sürede kendisini kaybettik bu gün ölüm yıldönümü akşama mevlütümüz var onun gidişine halen alışamadık sanki bi yerlerden çıkıp gelecek gibi onu bu kadar çok sevdiğimi ölümünden sonra anladım anneciğim seni çok özledim ruhun şad olsun mekanın cennet olsun :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:::

basiniz sagolsun esra,

iste genc yasta gitti kayinvalideniz tutki bu illet 20 yasindaki kardeslerimizi bile vuruyor
bu yuzden hersey elimizin altindayken gitmeliyiz
bir sey kaybetmeyiz gitmekle.
cogu zaman ucretsiz olabiliyor mesela yasadigim yerde ucretsiz
zaman kaybida degil..
agdaya, bir diziye harcadigimiz zamandan fazlasida degil

duyarlı arkadaşım...önemli bir konuya değinmişsin...bende 29 yaşımdayım ve bugüne kadar hiç baktırmak gelmedi aklıma....geçen gün annem dedi,senin de bir baktırsak diye ....

4 ay sonra evleniyorum,bu nedenle bi ara gidicem zaten dr.a ,kadın doğuma falan...gitmişken onun için de giderim....

Allah korusun herkesi kötü hastalıklardan....

benim sol göğsümde tam göğüs kemğimle göğsümün başlangıç yerinde bi şişlik yamukluk var yaklaşık bir ay önce farkettim. doktora hemen gidemedim, gittiğimde ultrason istedi, kemiklerin çok çıkıntılı ama orada bir farklılık var telaşe kapılma dedi.. ara ara cok agrı yapıyorçok korkuyorum. önümüzdeki hafta ilk işim doktora gitmek olacak.

X